返回列表 回覆 發帖

反基忌用高樓逃生傘

腦退化症患者的「我」又去了哪裡?
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
回覆  沙文

人死如燈滅,有乜好介意呢。
抽刀斷水 發表於 2019/6/11 17:58

人類身體新陳代謝
科學家說,大約七年時間,人體的細胞便全部更換過了。
即是說,我今日的身體,已不是七年前的那個身體,
但「我」還在。

說明,「身體」與「我」並不是一樣的。
没有了身體,不等如没有了「我」。

死,是「身體」與「我」分離。
「身體」去了那裡,我們可以知,可以睇到。。。。。。燈滅

「我」去了那裡?
回覆 6# 沙文

人死如燈滅,有乜好介意呢。
我讓我老豆撻地畀佢
沙文 發表於 2019/6/11 04:27

好似新界原居民賣丁權咁?
我讓我老豆撻地畀佢
Don't know where God is but the Devil is in the details
您吩咐落唔介意第日百年歸老,gravestone咁啱係一條直加一條横未?
沙文 發表於 2019/6/10 23:03

乜有  gravestone。。。。住豪宅啵!!
住劏龕,一龕兩伙
您吩咐落唔介意第日百年歸老,gravestone咁啱係一條直加一條横未?
Don't know where God is but the Devil is in the details
2:57
咁啱一條直紋加一條橫繩啫,嚇得我丫。
回覆 2# 抽刀斷水

都知您唔係幾夠alert
    2:46

本品最卑鄙之處亦係其最厚道處。
當您發覺反基忌用嘅時候已經太遲
可能佢以為跳落嚟會有天使接住,腳不觸地
做乜反基忌用呢?
高級模式 | 發新話題
換一個