返回列表 回覆 發帖

我發狂了,我要信邪教!

至今已經兩星期了。師父知道我的事,有祈禱過,但還是太緊了。保持過去兩星期沒有信仰的狀態好一點。觀音及耶穌及共產黨三件東西扭在一起,弄到我很有問題。再加上南韓的邪教的干擾,我的問題更多。保持馬虎的近況算了。謝謝。
喂,真係唔信乜唔信物都無問題架喎。
抽刀斷水 發表於 2020/3/18 00:08

我覺得佢D資訊已經足夠,由得佢嘅自由意志啦,否則可能越搞越亂。
喂,真係唔信乜唔信物都無問題架喎。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
自從我那次發狂之後,至今已經兩星期了。我已經有兩星期幾乎沒有宗教信仰了。不信觀音,也不信耶穌,不知道信什麼好。整個人糊裡糊塗做人,矇查查做人。雖然我仍然偏向佛教多一些,但我也沒有修行已經兩星期了。這兩星期來我幾乎不信觀音,也不信耶穌。整個人昏昏沉沉的,怎麼辦才好?

難道邪教的破壞力有那麼大嗎?八卦看邪教的資料,竟然會令我發狂數天,失去正念至今已經兩星期,這是怎麼一回事呢?
咁又冇咁嚴重, 我用keyboard咋, 您voice type咖?
沙文 發表於 2020/3/16 00:47

用 hey...google 就掂哩
咁又冇咁嚴重, 我用keyboard咋, 您voice type咖?
Don't know where God is but the Devil is in the details
但係氹您氹得好玩嘛
唔似另一位咁L悶蛋
沙文 發表於 2020/3/16 00:39

口交, 係幾過引既
但係氹您氹得好玩嘛
唔似另一位咁L悶蛋
Don't know where God is but the Devil is in the details
仲有甘心命抵嘅您添
沙文 發表於 2020/3/16 00:33

哈。。。
我唔係咁神心㗎咋
唔似前曾特首咁吹住口哨每朝去彌撒
仲有甘心命抵嘅您添
嗱, 所以您又畀我氹到您認教会1直唔care教友安全咯
沙文 發表於 2020/3/16 00:29

咁有甘心命抵既羅莎蓮嘛
教會通告有話叫停所有彌撒咩???
beebeechan 發表於 2020/3/15 08:26

嗱, 所以您又畀我氹到您認教会1直唔care教友安全咯
聖教會叫停, 神父就只係冇authorization自己玩啫
沙文 發表於 2020/3/16 00:23

教會通告有話叫停所有彌撒咩???
聖教會叫停, 神父就只係冇authorization自己玩啫
天主教堂叫咗停嘛, 您地自己玩係private party嗟
沙文 發表於 2020/3/16 00:16

乜彌撒可以自己做㗎咩? 打飛機咩

自己可以搞掂就唔係去彌撒哩。。。。你估係新教(羅莎蓮過種教會咩)

即使只有一個人的彌撒都要有神父主祭㗎啵。
天主教堂叫咗停嘛, 您地自己玩係private party嗟
冇聖教会authority又算係彌撒, 貴會都識得變通喎
沙文 發表於 2020/3/16 00:09

你真好唔識天主教既野, 仲話讀過天主教學校。
好似撒在路邊石上的種子, 生唔到。

乜天主教堂內開彌撒係無教會authority 㗎咩?
冇聖教会authority又算係彌撒, 貴會都識得變通喎
一話取消就真係唔聚會
沙文 發表於 2020/3/16 00:02

你又係唔識野, 
以為天主教堂只係星期日先有彌撒
你去查查每間教堂既彌撒時間表先哩。。。
個個鐘都有教堂做緊彌撒
我唔嘴佢, 佢都嘴我
佢心甘命抵, 我都阻唔到佢
唔係貴教教友咁怕死, 一話取消就真係唔聚會 ...
沙文 發表於 2020/3/16 00:02

甘心命抵既教友, 自然會去啲少人聚集既彌撒既,一樣有聖體食, 食飽飽, 唔使完全唔去既。
唔係零崇拜。

人多聚集既彌撒, 如週日彌撒先叫停之喎。
高級模式 | 發新話題
換一個