返回列表 回覆 發帖

耶穌確能使死人復活病者痊癒

你更勾 (其實唔係勾, 係曚。。)就係天主教唔係唔俾離婚既,
係離咗唔可以再娶。 前妻未死再娶先係犯姦淫。
一心封炮既話 (不再發射, 走火另計), 隨時可以離。
我驚先進过頭会嚇親佢啫。
現今社會人人平均離婚1.5次, 佢仲古老山講埋晒上帝結合嘅人不可以分開。勾晒啦 ...
沙文 發表於 2020/4/7 01:17

你又勾哩。。。。

不是由上主結合的, 不在此例啵, 離到夠囉

而且耶穌又係咁講:
如今我對你們說:無論誰休妻,除非因為姘居,而另娶一個,他就是犯奸淫;凡娶被休的,也是犯奸淫。」
無話一定唔可以離。
我驚先進过頭会嚇親佢啫。
現今社會人人平均離婚1.5次, 佢仲古老山講埋晒上帝結合嘅人不可以分開。勾晒啦
Don't know where God is but the Devil is in the details
courier識㩒鐘, 唔係學主耶稣敲門咁大鄉里。間屋稍為大尐都聽唔到敲門咖!
係咪佢冇下凡太耐?
您禀神時唔好 ...
沙文 發表於 2020/4/6 23:27

要禀都禀咗你先哩,
你都好勾吓囉
依家有面容辨別開門鎖哩

你記住唔好咁樣衰, 唔係唔開門俾你

公主號旗下遊輪, 房門都會感應到你返到門口, 房鎖便自動開鎖哩

你隻手指留番嚟撩鼻屎, 或者篤第二度
courier識㩒鐘, 唔係學主耶稣敲門咁大鄉里。間屋稍為大尐都聽唔到敲門咖!
係咪佢冇下凡太耐?
您禀神時唔好净識講例牌8股禱文, 試下學新教, 自己老作內容禀告啦嘛。
話佢聽, 今時代不同了, 您估仲好似默示錄, 掹把劍出來打仗, 拍戲咩?

Don't know where God is but the Devil is in the details
您叫佢試下第次企喺門口等耐小小咯,乜佢好趕時間咩?
沙文 發表於 2020/4/6 17:16

又唔使簽收, 放係門口就得哩
確試过好多次好似隐約听到有人敲門, 但係我冇理佢。
我做緊愛嗰陣,
沙文 發表於 2020/4/6 17:16

怕係你張床螺絲鬆, 你又抽得猴急
經您一講,我醒起嘞!其實,成件事只不過係timing 唔啱。我的確試过好多次好似隐約听到有人敲門, 但係我冇理佢。
我做緊愛嗰陣, 手機响一律唔聽, 敲門就更加唔理......事後著番褲應門, 又唔見有人。可能佢以為摸門釘, 過主啦。

您叫佢試下第次企喺門口等耐小小咯,乜佢好趕時間咩?
係咯,我都話係睇心情之嘛,您估真係有公唔公道講咩。就算您撞口撞面見到耶穌,佢嗰日心情唔靚,都一様冇得 ...
沙文 發表於 2020/4/5 08:40

係囉, 人求耶穌時都仲話可以睇下佢有冇心情
耶穌敲你門時, 你日日都無心情........
係咯,我都話係睇心情之嘛,您估真係有公唔公道講咩。就算您撞口撞面見到耶穌,佢嗰日心情唔靚,都一様冇得掹。
貴教嘅nature都係普通嘢黎啫
復活呢味嘢,睇心情嘅啫。
有一位血漏小姐,摸下阿穌,就讚佢好很有信心,乜乜物物,fit一聲就醫番好。

#18樓寡婦,又唔見有咩信心,阿穌見人風韻猶存,就無條件番生個仔黎冧佢。
..
沙文 發表於 2020/4/5 00:15

咁就好似時下既 covid-19,
你戴幾層罩都唔會擔保你染唔到病毒,
唔罩通街行, 又無話一定舐野。
舐咗野, 又唔係一定死梗, 有人會好番, 有人就香菇。

有人罪惡滿盈, 仲長命百歲, 日日有女少,
經上說有個司祭好心扶番正個約櫃就立即反肚。

說明, 復活, 神蹟, 治病, 懲罸......幾時有, 幾時到,呢啲唔係人可以控制到既事嚟, 
一切係由上邊話事。上邊過個先係主場。
復活呢味嘢,睇心情嘅啫。
有一位血漏小姐,摸下阿穌,就讚佢好很有信心,乜乜物物,fit一聲就醫番好。

#18樓寡婦,又唔見有咩信心,阿穌見人風韻猶存,就無條件番生個仔黎冧佢。

而兩母子都冇話唔該曬,從此信耶穌。

屌,交戲交足尐得唔得?
唔好卦,拎唔出咪畀人識穿條女詐死
仲有復活問題。
假設,村姑係死於乳癌。

沙文 發表於 2020/4/4 03:36

攞張醫生紙, 死亡証出嚟睇下先哩。
仲有復活問題。
假設,村姑係死於乳癌。
救主將佢復活,但係經文所載,並冇醫好她的乳癌喎!咁,復活都唔擠得幾耐,好快又復發。
點解唔執埋小小手尾呢?
自摸係妖徒嘅特點,正常人唔使。
無謂講東講西,顧左右而言他嘞。
    有「神」「打救」,你去摸武肺病人呀。 ...
旁觀者 發表於 2020/4/2 01:57

你自摸都掂, 唔使靠基督個神同佢啲手下, 
反基都反得大聲好多哩。。。係咪?

我祝你多啲去打邊爐, 唱卡拉OK, 蘭桂坊。。。舐咗野後返嚟係咁摸自己。
無謂講東講西,顧左右而言他嘞。
    有「神」「打救」,你去摸武肺病人呀。
中國無神,有疫症有死人係正常。
    意大利佬拜鬼主,成日吹噓「神蹟」,一有疫症,鬼主就做咗縮頭烏龜。鬼子又話只要做鬼徒,有病摸下就好
旁觀者 發表於 2020/4/2 01:45

中國無神, 話要靠自己,
佛佬又話修佛係自救, 唔使神打救, 
點解唔自摸哩。。。。。。自摸。! 加一番!
中國無神, 有都話拜佛
領骨灰要排長龍,
beebeechan 發表於 2020/4/1 04:38

中國無神,有疫症有死人係正常。
    意大利佬拜鬼主,成日吹噓「神蹟」,一有疫症,鬼主就做咗縮頭烏龜。鬼子又話只要做鬼徒,有病摸下就好,結果呢,就係鬼堂堆滿棺材。
    鬼徒只曉自欺欺人。
高級模式 | 發新話題
換一個