返回列表 回覆 發帖

愚蠢與明智 —— 兩套標準,兩個層次

講大話都講得水過人!

聽見有聲音向他說,就會答『 主! 』?
既然問你是誰?
即係根本唔知呢把聲是神是鬼啦,
竟然會習慣奴性地回答『 主! 』的,
除寫同老作性經果件奴才,
同加鹽加醋的傳教奴才的自然「奴才反應」之外,
已經穿煲是作假了,基督徒真係一日唔講大話會身痕定啦!

leefeng 發表於 2022/12/11 22:45

你既反駁都係水
查英文版 (你唔多識英文)
He said, “Who are you, sir?” The reply came, “I am Jesus, whom you are persecuting.

保祿最初都係叫呢位人兄做亞sir之喎

睇野...有時要拉闊一嚟睇, 唔好焦點只放在....( . )( . )到

今日啲菲傭開口埋口都yes mom...
唔通女顧主真係佢老母咩

字眼既意思, 唔同時代都係唔同理解架哩
今日 叫亞sir, Mom...既意思都唔係字面意思嚟哩
聽見有聲音向他說:『掃祿,掃祿,你為甚麼迫害我﹖』他答說:『主!你是誰?』
逃出魔幻紀 發表於 2022/12/11 22:16

講大話都講得水過人!

聽見有聲音向他說,就會答『 主! 』?
既然問你是誰?
即係根本唔知呢把聲是神是鬼啦,
竟然會習慣奴性地回答『 主! 』的,
除寫同老作性經果件奴才,
同加鹽加醋的傳教奴才的自然「奴才反應」之外,
已經穿煲是作假了,基督徒真係一日唔講大話會身痕定啦!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
沒多少年,甚至可以說是同時期,但耶穌死前沒找他,死而復活昇天後才找他幹活。
福音不是靠神跡或世界的常識經驗去傳揚的,而是靠天主與人的互動感應。天主藉聖經去啟示人類,人類對聖經的

... 22)

2)掃祿後來改名為保祿,他談到怎樣
逃出魔幻紀 發表於 2022/12/10 18:59

请问先生。他是基督死后多少年之人士?

谢谢先生。
這種感應可能被歸類為超感知覺(extrasensory perception,簡稱ESP),據說跟大腦alpha波有關。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
福音不是靠神跡或世界的常識經驗去傳揚的,而是靠天主與人的互動感應。天主藉聖經去啟示人類,人類對聖經的 ...

特別的是小說內容的人物對話,
原來有記者一早用錄音機記錄咗,然後一字不漏咁寫在呢本性三級小說之上,
當然亦包括果個天主呀,聖冇呀,耶穌呀咁,每次講話都有人/鬼記錄下來架!
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
福音不是靠神跡或世界的常識經驗去傳揚的,而是靠天主與人的互動感應。

"天主"要將凡有氣息的盡行殺滅, 天誅教徒就和牠互動, 所以做盡壞事!
福音不是靠神跡或世界的常識經驗去傳揚的,而是靠天主與人的互動感應。天主藉聖經去啟示人類,人類對聖經的 ...

本爛鬼中東佬寫既性經小說情節都有儍人信以為真?封神榜,山海經等等聖經應該被世界各民族捧上神台!
高級模式 | 發新話題
換一個