返回列表 回覆 發帖

很想離教, 怎算好!?

回復 27# yurihung 的帖子

咁麻煩你了

回復 26# 抽刀斷水 的帖子

i agree with you
原帖由 ckl01 於 2009-1-2 03:19 發表
其實我都想搵份part-time做下,
因為以往成4-5月開始搵part-time, 暑期工已經好難搵,
要同d會考生爭.= =

幸好有分「優」差做緊....不如我幫你留意下空缺
雙魚座......代表耶穌的時代.....
原帖由 ckl01 於 2009-1-2 18:50 發表
得閒會做下義工, 唔係就搵下part-time做下, 甚至睇下書, 學下野都好, 充實自己~^^~!

其實好多野都好過去教會啦。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
原帖由 抽刀斷水 於 2009-1-2 15:55 發表

咪鬼理佢姐~ 你唔熟佢你就唔知佢講真定講笑,所以一律都可以當他是講笑就可以了。  

我都知道係講笑既,

原帖由 抽刀斷水 於 2009-1-2 15:55 發表

有咩打算做咁呢?

得閒會做下義工, 唔係就搵下part-time做下, 甚至睇下書, 學下野都好, 充實自己~^^~!
原帖由 ckl01 於 2009-1-2 13:58 發表
咁當我冇講過啦, >_

咪鬼理佢姐~ 你唔熟佢你就唔知佢講真定講笑,所以一律都可以當他是講笑就可以了。

倒不如做下d 有意義既野好過 !

有咩打算做咁呢?
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹

回復 22# prussianz 的帖子

咁當我冇講過啦, >_<~!
原帖由 ckl01 於 2009-1-2 03:31 發表
我個人認為每個星期都要返教會真係好機械化,
次次返到教會就係見d教友, 聽下道,
完左聚會就拍下「籮友」就走人~
個個星期都係咁既生活, 俾著我都覺得悶+無聊,

ps: 個人意見, 不喜勿插 ...

i !!!

,
o k apologising , only kidding , sorrying
exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩
realChristianities.com雪龙坛

回復 17# prussianz 的帖子

good morning,
雖然係遲左一日, 但小弟都係呢到祝大家happy new year先.^^~!

唔緊要既, 有時打英文可能仲方便呢~!!

回復 9# 的帖子

我個人認為每個星期都要返教會真係好機械化,
次次返到教會就係見d教友, 聽下道,
完左聚會就拍下「籮友」就走人~
個個星期都係咁既生活, 俾著我都覺得悶+無聊,

ps: 個人意見, 不喜勿插

回復 10# HTBROKE1 的帖子

記得暑假做過一份暑期工係悶到想死咁濟.
當時真係想快d有假放, 可惜老細規定左一個月只可以放4日,
真係好悲哀-_-

回復 11# drking 的帖子

其實我都想搵份part-time做下,
因為以往成4-5月開始搵part-time, 暑期工已經好難搵,
要同d會考生爭.= =

原帖由 ckl01 於 2009-1-2 03:14 發表
上一個 post 唔記得左login入黎,
依家入返先~

good morning Happy New Year Greeting welcoming

postscript : :
: :
sorry can not type u in Chinese
sorry

exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩

回復 13# prussianz 的帖子

上一個 post 唔記得左login入黎,
依家入返先~
原帖由 yurihung 於 2008-12-31 20:23 發表
不過第一件事都係注冊入黎我地大家庭先XD

好耐冇上過黎了,
岩岩註冊左入黎你地既大家庭~^^~!
原帖由 drking 於 2008-12-31 18:49 發表
樓主若已經成年就不應該事事受到家人的制肘, 可嘗試把返教會次數漸漸減少, 或者找多份可在週日工作的兼職, 那就有充份理由拒返教會了, 又可以儲到錢; 祇是要犧牲更多休息的時間吧。 ...

King !!!

Joy to the world,
the Lord[[[[[-My-Lord-King-]]]] is come!
Let earth receive her`````King""""[[[[[-Dr-King-]]]].,;==^);
Let every heart prepare Him room,
And Heaven and nature sing,
AndHeaven and nature sing

- your humble servant .,;==^)

原帖由 yurihung 於 2008-12-31 20:23 發表
不過第一件事都係注冊入黎我地家庭XD

Frohes neues Jahr = German = Happy New Year
不過第一件事都係注冊入黎我地大家庭先XD
雙魚座......代表耶穌的時代.....
樓主若已經成年就不應該事事受到家人的制肘, 可嘗試把返教會次數漸漸減少, 或者找多份可在週日工作的兼職, 那就有充份理由拒返教會了, 又可以儲到錢; 祇是要犧牲更多休息的時間吧。
原帖由 Guest from 219.78.173.x 於 2008-12-27 00:13 發表

有少少同感
雖然我沒有個個星期返教會 ,但我返而覺得,可以返教會是幸福的
我因為工作 ,冇機會返教會,一個月只得 一天是放星期日 .
有時會返 ,有時冇返 .... ...

你只是覺得可以放假是幸福的
那不是這問題的答案呀......
高級模式 | 發新話題
換一個