返回列表 回覆 發帖

人生,真係要及時把握機會

但係貴教唔係因為濕碎,係因為您哋唔識喎。

所以新教先係得耶穌真傳,馬丁路德見您哋唔掂,難怪佢要另起爐 ...
沙文 發表於 2023/3/10 03:18

由1973 至 2020拍的驅魔題材片

都係用天主教神父來作藍本, 唔見有用新教牧師喎

好似驅魔, 天主教先係攞正牌咁
但係貴教唔係因為濕碎,係因為您哋唔識喎。

所以新教先係得耶穌真傳,馬丁路德見您哋唔掂,難怪佢要另起爐灶懸壺濟世同驅邪治鬼,乃鎮山二寶缺一不可一。
Don't know where God is but the Devil is in the details
您想話耶穌唔係天主教?佢開壇之前唔聽見佢叫人”麻煩睇咗醫生先啦“
從前阿穌的服務包埋醫病趕鬼,是但一 ...
沙文 發表於 2023/3/10 00:37

天主教既驅魔神父唔係耶穌, 神品無耶穌咁高, 唔識一眼睇出來者係精神病定係附魔嘛。
況且啲魔一見就識叫耶穌「天主子,大衛之子」, 又識對耶穌交代自己個名叫軍旅...唔會斷錯症, 醫療事故......無驅錯魔架哩

再者, 耶穌年代, 啲醫生未識醫麻瘋, 血漏, ...今日有眼專科, 唔使耶穌用口水嚟醫好...
所以呢啲濕碎野可以交番俾醫生做。
天主教真唔同基督新教乜鬼都話驅。
天主教接既驅鬼個案, 全部都要証實不是醫學上, 心理學上可治療的病。( ...
beebeechan 發表於 2023/3/9 06:39

您想話耶穌唔係天主教?佢開壇之前唔聽見佢叫人”麻煩睇咗醫生先啦“
從前阿穌的服務包埋醫病趕鬼,是但一樣都要做咖啦。天主教縮皮只做一瓣。咁就不及新教啦
自己學下啦, 第日去東瀛福傳都有用吖嘛
沙文 發表於 2023/3/9 22:52

我識無料案內所, 吔媽嗲
自己學下啦, 第日去東瀛福傳都有用吖嘛
Don't know where God is but the Devil is in the details
回覆  beebeechan
沙文 發表於 2023/3/9 22:48

你鏟時喱俾我仲好哩
要時驚text先得喎
我啱啱先睇完醫生, 佢冇話我有事喎
沙文 發表於 2023/3/9 22:46

你係睇生理醫生...你副偈唔妥
唔係心理醫生

係咪用嚟做植髮物料? 唔識日文
天主教接既驅鬼個案, 全部都要証實不是醫學上, 心理學上可治療的病。
beebeechan 發表於 2023/3/9 06:39

我啱啱先睇完醫生, 佢冇話我有事喎

毛就有一乍。
沙文 發表於 2023/3/9 22:41

你青春期一到就毛一乍架哩

又說明上你身既有一隻咸濕鬼
回覆 263# beebeechan

本來我真係預備定束脩嘅。
您教成咁,毛就有一乍。
畀封reference letter我去rome 檢查下?定係我要睇咗Psychiatrist然後貴教先會受理? ...
沙文 發表於 2023/3/9 22:32

天主教真唔同基督新教乜鬼都話驅。
天主教接既驅鬼個案, 全部都要証實不是醫學上, 心理學上可治療的病。(即係未嚟之前係要睇過精神科醫生, 佢地都無計)
回覆 261# beebeechan
即係根本唔駛耶穌都掂啦。
再者,耶穌驅完,今日都仲係有鬼上身
畀封reference letter我去rome 檢查下?定係我要睇咗Psychiatrist然後貴教先會受理?
thank you for your prompt reply. 我而家知道真係要等鬼上身先得
沙文 發表於 2023/3/9 22:25

你身上一早有鬼附...你唔知唶
唔止七隻, 至少有一隻係屎忽鬼
8.6少得滯。全球鬼上身有幾多例?貴教從事這業豫多年,唔會冇figure卦?定係trade secret? ...
沙文 發表於 2023/3/9 22:21

現今,驅魔已成教會一個特別部門,獲頒專業資挌才可提供有關服務。(新教好似冇咁嚴格,具體細則不太清楚)
據說每年接受驅魔服務人士數之千計,年來累積應該數以萬計的人曾試過,

你上邊報數, 鬼上身都只係「數之千計」「數以萬計」
之前你作得唔夠大哩
thank you for your prompt reply. 我而家知道真係要等鬼上身先得
屌又話佢老母作動嗰時好轟動,成隊choir天上開concert, 露屎窟咁都收唔到風? ...
沙文 發表於 2023/3/9 22:15

啲鬼爭住走, 搶唔到機位去遠東嘛
高級模式 | 發新話題
換一個