返回列表 回覆 發帖

逃出魔幻紀及beebeechan救命

回覆 203# beebeechan
我都感恩。唔知感畀邊位啫。
to whom it may concern 得唔得?
原來你又係反基臥底黎?同逃出魔頂到恆!
你都係贊成盡情吃喝,開心婚嫁,營營役役地買賣、種植、建 ...
leefeng 發表於 2023/3/13 00:25

咁你又錯勒, 我享受「盡情吃喝,開心婚嫁,營營役役地買賣、種植、建造,性事綿綿無絶期, 高潮迭起, 周圍有阿sa susanna相伴,  日有紅酒送牛扒, 日進斗金, 華廈車乘, 享用5G網絡, 夜睇8K電視.」之時, 並未

對耶穌基督的預告嗤之以鼻並拋諸腦後;

happy之餘, 會感恩喎
係囉, 天主仲偏心過我對女人
佢嘅心情又難捉摸過女人
做人都係難㗎啦
Don't know where God is but the Devil is in the details
你又唔好戴住灰色眼鏡嚟睇人生。
你老荳射野搞咗你出嚟
依家你可以性事綿綿無絶期, 高潮迭起, 周圍有阿sa susanna相伴,  日有紅酒送牛扒, 日進斗金, 華廈車乘, 享用5G網絡, 夜睇8K電視...計埋都唔止八福樂哩
beebeechan 發表於 2023/3/12 23:23
放眼我們這個世界,人們都在盡情吃喝,開心婚嫁,營營役役地買賣、種植、建造,雖然不少人對耶穌基督的預告嗤之以鼻並拋諸腦後;但仍有不少不願隨波逐流,一心渴望天國永生福樂的人,堅定地跟隨耶穌基督,因為他們相信「除他以外,無論憑誰,決無救援,因為在天下人間,沒有賜下別的名字,使我們賴以得救的。」(宗徒大事錄4:12)
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/11 11:24

原來你又係反基臥底黎?同逃出魔頂到恆!
你都係贊成盡情吃喝,開心婚嫁,營營役役地買賣、種植、建造,性事綿綿無絶期, 高潮迭起, 周圍有阿sa susanna相伴,  日有紅酒送牛扒, 日進斗金, 華廈車乘, 享用5G網絡, 夜睇8K電視...計埋都唔止八福樂哩

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
天有不測風雲人有旦夕禍福

沙文 發表於 2023/3/12 23:33

咁彩數嚟到時, 你都抗拒唔到, 收到手軟
https://globalnews.ca/video/9444133/ontario-man-wins-major-lotto-max-twice-in-a-month-for-grand-total-of-1-8m
Ontario man wins major Lotto Max twice in a month for grand total of $1.8M

有啲人行運行到腳趾尾....

衰運,好運幾時來...機會都係均等, 好隨機。
不公平中也有公平

樂要有好彩先有
人生8苦就一定有

圍起上來點都唔著數 ...
沙文 發表於 2023/3/12 23:33

好彩都唔一定快樂
早前你拎嚟個位 Howard Hughes 本來好彩, 收尾幾年佢好不快樂

樂要有好彩先有
人生8苦就一定有

圍起上來點都唔著數
Don't know where God is but the Devil is in the details
as I said. 世事總是有幸有不幸。有些古猿不幸地有咗智
點解我對阿仔好?我生佢出來其實係因為我對佢唔住 ...
沙文 發表於 2023/3/12 23:04

你又唔好戴住灰色眼鏡嚟睇人生。
你老荳射野搞咗你出嚟
依家你可以性事綿綿無絶期, 高潮迭起, 周圍有阿sa susanna相伴,  日有紅酒送牛扒, 日進斗金, 華廈車乘, 享用5G網絡, 夜睇8K電視...計埋都唔止八福樂哩

(你亞仔未來仲可以享用AI 智能老婆 , 扑野唔使睇老婆心情面色...福樂大過你)
人未有足夠經驗係不會知道生仔係對個仔唔住,知嗰陣往往已too late.
佛祖都係要生咗仔先覺悟,唔係我特別蠢
咁點解一啲古猿無喇喇變咗有「智」
曱甴比人早出現, 進化咗咁耐, 又唔見曱甴有同人般的智慧既 ...
beebeechan 發表於 2023/3/12 06:59

as I said. 世事總是有幸有不幸。有些古猿不幸地有咗智
點解我對阿仔好?我生佢出來其實係因為我對佢唔住。本來佢唔需要來經歷人生8苦。最衰都係俄
回覆  beebeechan
thank you for your information.既然都開始咗sapien, 咁或唔駛耶和華啦 ...
沙文 發表於 2023/3/12 22:46

咁點解一啲古猿無喇喇變咗有「智」
曱甴比人早出現, 進化咗咁耐, 又唔見曱甴有同人般的智慧既
回覆  beebeechan
呢樣就係我欣賞貴的背景教哲學思想之處。

我認為猶太佬這古仔根本係analogy. 古猿即是 ...
沙文 發表於 2023/3/12 22:54

食前係完美智人
食禁果後是壞旦智人
回覆 188# beebeechan
呢樣就係我欣賞貴的背景教哲學思想之處。

我認為猶太佬這古仔根本係analogy. 古猿即是未食禁果之前。
回覆  抽刀斷水
係呀,我都認為其實進化做智人十分笨七。做古猿好過。
可能 ...
沙文 發表於 2023/3/12 14:29

沙文鐘意做古猿一個好處, 可能就係見阿沙咁索, 就拉佢返山窿到扑...唔怕俾差人拉

回覆 189# beebeechan
thank you for your information.既然都開始咗sapien, 咁或唔駛耶和華啦
回覆  抽刀斷水

可能係中文人自作聰明,homo sapiens並冇話智唔智

中文人無自作聰明喎
sapien 拉丁文就係指wise, who knows....咁解架喎
你認為譯知人, 好過智人?
回覆  抽刀斷水
係呀,我都認為其實進化做智人十分笨七。做古猿好過。
可能 ...

點解做古猿好過做智人呢
回覆 186# 抽刀斷水

又不可一概而論, 做狗都要講命水

總之世上總是有幸與不幸, 唔知根據咩標準生在哪裏,

但是肯定做人根本已經唔係智慧嘅開端, 而係終結

敬唔敬畏耶和華都冇影響

當然最好都係乜L都唔好做. 唔知道佛教的涅槃係咪就係咁解?
點解我想乜L都唔做都咁難?
回覆 185# 沙文

咪就係,如果識投胎,分分鐘做隻貓做隻狗不做人,仲舒服過癮呀:

阿SA蔡卓妍八個月第三隻愛犬離世:謝謝妳這15年來帶來的快樂
回覆 182# 抽刀斷水
係呀,我都認為其實進化做智人十分笨七。做古猿好過。不如叫人類學家改唔好叫智人?
可能係中文人自作聰明,homo sapiens並冇話智唔智
高級模式 | 發新話題
換一個