返回列表 回覆 發帖

逃出魔幻紀及beebeechan救命

真係唔好意思,我自己忍唔住笑咗出聲,估唔到中文大學嘅畢業生變成左leefen一模一樣嘅風格,咁睇嚟 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/6 16:26

你又“智障開端”上身嗱?
自作聰明估沙文只係中文大學嘅畢業生?
唔俾人地係哈佛或約克咩?
沙文哥哥係另樹一格,而且學識高深莫測,豈是你呢件弱智大話精所能猜度佢既心意吖?!

我只不過係呢個論壇學下玩下打基督妖獸,
向弱智基督教徒追討三代既回復之馬!
睇死你一係唔敢回應,
又會答呢啲係天主既安排包括你件天主個非洲雞肖像及模樣! ! !

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
不過可惜你未有智慧嘅開端。但係凡事都有兩面,你如果有智慧嘅開端當然係好事啦,
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/6 11:08

你覺得呢版既人個個都唔夠你有智慧?
可惜你件天主既智慧係弱智到製造萬物中最「自吹尊貴的弱智和畸形的物種」=>基督教徒。

所以點解每個教會都有咁多弱智既人,(當然佢地一定認為自己係有智慧嘅開端,例如你)
既然你咁有智慧,而不是弱智的,點解唔回答我問你既【人是天主按照自己的肖像及模樣創造的,我們肖似天主,是天主所造萬物中最尊貴的物種】啫?

俾埋圖來問你咯,你個天主肖像及模樣究竟係點既啫?
唔敢答即是暴露了你自己既弱智真面目,對不?
吹牛都要吹得有智慧先至得架,否則就會讓人覺得你只是弱智架啦!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
我要生生世世信法輪功,生生世世因法輪功而信耶穌基督。
其實您有冇諗過您可能陷入prisoner's dilemma?

如果畀您問嗰位都係弱智,您會得到咩答案呢? ...
沙文 發表於 2023/3/6 13:27

初時唔係好明,睇完資料,prisoner's dilemma係咁用架咩?

真係排除唔到被問既都係弱智,只要係弱智,佢答乜都得既,logically if FALSE then TRUE
都要用啱嘅英文先對得工整。您再推敲下先啦,仲要check下啱唔啱平仄。
但係您唔好返教會問人喎,聽講裡面好多人弱智,no offence,我驚佢地幫您唔到啫。
Don't know where God is but the Devil is in the details
I think what you're trying to say is "closed off", "shut off." is even better.  no such phase as "cl ...
沙文 2023/3/6 22:38 提交

你都唔曉寫對聯

要襯番你個 close to 嘛。

你啲番書仔唔識
I think what you're trying to say is "closed off", "shut off." is even better.  no such phase as "closed to".
Don't know where God is but the Devil is in the details
回覆  抽刀斷水
我梗係唔同您,您只不過係真慕道。我同leefeng哥哥當然更close to天主教 ...
沙文 發表於 2023/3/6 21:47

你不是close to....是  closed to 天主教
接近基督教比接近天主教易。
回覆 55# 抽刀斷水
我梗係唔同您,您只不過係真慕道。我同leefeng哥哥當然更close to天主教
回覆 54# 沙文

你點同我丫,我呢啲係真慕道,你係假野黎既。
回覆 52# 逃出魔幻紀
讚到我面紅添。
用同天主教嘅距離判斷人,又真係幾creative. 點解你咁叻茄, 咁都畀你諗到茄?

我從來都唔知原來我同天主教咁close㗎
天主教和基督教肯定不是好宗教
您認為弱智=\=弱智慧?
沙文 發表於 2023/3/6 14:27

真係唔好意思,我自己忍唔住笑咗出聲,估唔到中文大學嘅畢業生變成左leefen一模一樣嘅風格,咁睇嚟你哋兩個離天主教距離應該係相等。
您認為弱智=\=弱智慧?
咦,如果教會多弱智教友,那句「敬畏耶和華是智慧的開端」又怎能成立?

(不是跟我說他們未信之前智商更低 ...
抽刀斷水 發表於 2023/3/6 12:54

你認為「智慧的開端」=「智商的開端」?
其實您有冇諗過您可能陷入prisoner's dilemma?

如果畀您問嗰位都係弱智,您會得到咩答案呢?
回覆 47# 抽刀斷水

從前都有enjoy,  而家算L數吧,我戒咗吹水好L耐矣。
咦,如果教會多弱智教友,那句「敬畏耶和華是智慧的開端」又怎能成立?

(不是跟我說他們未信之前智商更低吧
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
當時,我都唔好意思問“點解貴會咁多弱智教友”我都驚會傷人自尊心。
而家先知原來您哋都唔避忌肯正視問題嘅。早知當時就問清楚啦
咁佢地對天主道理既領受會打折扣架喎,同埋弱智人士通常都係天生既,咁就滿足唔到陳版友「截算日期 ...
抽刀斷水 發表於 2023/3/6 10:39

在你舉的例子:
我就唔知handle boundary cases,例如失憶、弱智、痴呆、植物人,或如樓主般精神病發,當事人既決心 ...
抽刀斷水 發表於 2023/3/6 02:16

除了弱智可以是天生外, 其他的都是後天的......如遇意外, 老邁衰退引至....當然可以有「截算」, 之前有正常的心智。
高級模式 | 發新話題
換一個