返回列表 回覆 發帖

人生,真係要及時把握機會

佢自己要嫁得遠我都冇計
Don't know where God is but the Devil is in the details
佢自己要嫁得遠我都冇計
沙文 發表於 2023/3/5 13:14

當日亞巴郎都係被天主召叫, 就起程由烏爾家鄉去山旮旯咁遠既客納罕。
今日令妹都聽亞妺郎召叫......去山旮旯既(    )。

一旦被召起嚟, 啲威力都好大下。
所以, 唔好睇少, 嘲笑人地啲聖召
自己大佬史谷把教練,梗係免學費。
咁樣畀錢人,仲話唔扺鬧。報慕道班就話唔駛錢都米制啫 ...
沙文 發表於 2023/3/5 12:40

你老婆都係咁鬧你:
屋企有唔駛錢住家飯唔食, 係要出去食susanna 炸雞....咁樣畀錢人,仲話唔扺鬧
next step 就係Cyborg,半機械人。
如果通過某些方法,將人的意識transfer 咗去機械身體,而將natural body雪藏(可能因病咗,要等治療藥物的發明,或嫌自己唔夠靚仔,或因軍事/極端環境作業用途,追求永生……)咁靈魂係咪跟隨意識走埋過去呢?
Don't know where God is but the Devil is in the details
next step 就係Cyborg,半機械人。
如果通過某些方法,將人的意識transfer 咗去機械身體,而將natural body ...
沙文 發表於 2023/3/6 00:50

人, 好似沙文現在咁,
成日都想同天主平起平坐(有日仲會bell開天主, 自己坐哂個位?)嚟搞創造。

創世紀第3章原祖犯罪, 條蛇就係咁嚟誘人...你食咗個果, 就同天主一樣咁架哩....

沙文的確遺傳咗禁果基因
壞鬼書生沙文有咁叻咩? 佢先係引誘嘅mile stone, 不過尚未成功

壞鬼書生沙文有咁叻咩?
沙文 發表於 2023/3/6 01:49

因為你只係普普通通
所以, 用你嚟代表普通人
人, 好似沙文現在咁,
成日都想同天主平起平坐(有日仲會bell開天主, 自己坐哂個位?)嚟搞創造。

beebeechan 發表於 2023/3/5 09:04

沙文冇意思同天主平起平坐。
佢唔普通啦掛? 佢又夠搞創造, 咁都有罪?

你係咪代表天主教同埋你自己反對佢?
係咪
代表天主教同埋你自己話佢做得唔啱?話佢有罪?
你講!

沙文冇意思同天主平起平坐。
佢唔普通啦掛? 佢又夠搞創造, 咁都有罪?

你係咪代表天主教同埋你自己反對佢 ...
沙文 發表於 2023/3/6 08:38

你好似係為咗要回帖就夾硬搵野講
(又唔知想講乜Q)
我唔係講, 我係問
我問你係咪唔夠膽答創造係咪有罪?
你係咪反對人搞創造?

創造同原祖犯罪有乜L嘢關係?你係唔係想話創造即係犯罪?

你係咪話佢搞創造就即係成日都想同天主平起平坐?
人, 好似沙文現在咁,

創世紀第3 ...
beebeechan 發表於 2023/3/5 09:04

你話佢"好似沙文現在咁,成日都想同天主平起平坐(有日仲會bell開天主, 自己坐哂個位?)嚟搞創造。"

係你講㗎喇嘛, 我冇聽錯嗎?

你話佢"好似沙文現在咁,成日都想同天主平起平坐(有日仲會bell開天主, 自己坐哂個位?)嚟搞創造。"

係你講 ...
沙文 發表於 2023/3/6 09:26

你係想造出「人」,, 可以替代天主造的「人」(只不過係不懂如何吹入一口氣)
吹入一口氣不一定係唯一嘅辦法啫
如果找到方法, 亦都未必係同天主平起平坐, 或者整出嚟仲好過佢整嗰啲呢
吹入一口氣不一定係唯一嘅辦法啫
如果找到方法, 亦都未必係同天主平起平坐, 或者整出嚟仲好過佢整嗰啲呢 ...
沙文 2023/3/6 22:43 提交

嗱….咪又俾我批中
你唔止想「平起平坐」,係造得「比天主好」。
仲唔係想 bell開天主、你做阿一?
您驚佢冇得撈啫。我應承您,我只係專注一心做好産品令人類有更真正幸福的將來,做得好都唔bell開您個天主,佢跪喺度囈我都唔恨做,咁您放心啦,天主唔駛攞UI啦
同基督教好唔同, 伊斯蘭認為動物都有靈魂
https://www.al-islam.org/faith-a ... ffernce-human-being
但係人嘅靈魂就唔能夠進入動物身體。 這個theory同實際的都市傳說亦很吻合, 因為並無案例關於人借動物的屍體還魂or vice versa. 至於點解唔可以互換, 佢講咗一大輪我都唔明, 所以亦都冇資格信伊斯蘭教。但係唔知點解佛教就話三文呢種人第世一定做動物, 咁點解又得呢? 雖然我唔明點解, 但係都可以諗定做咩動物。鍾意做愛嘅, 就係兔仔同老鼠呢一類, 但係我今世已經做到厭, 下世不如做海豚海獅鯊魚whale海洋動物。 我有點畏高, 可能唔夠膽做自由自在飛翔嘅雀仔
同基督教好唔同, 伊斯蘭認為動物都有靈魂
https://www.al-islam.org/faith-a ... ffernce-human-being
但係人嘅靈魂就唔能夠進入動物身體。 這個theory同實際的都市傳說亦很吻合, 因為並無案例關於人借動物的屍體還魂or vice versa. 至於點解唔可以互換, 佢講咗一大輪我都唔明, 所以亦都冇資格信伊斯蘭教。但係唔知點解佛教就話沙文呢種人第世一定做動物, 咁點解又得呢? 雖然我唔明點解, 但係都可以諗定做咩動物。鍾意做愛嘅, 就係兔仔同老鼠呢一類, 但係我今世已經做到厭, 下世不如做海豚海獅鯊魚whale海洋動物。 我有點畏高, 可能唔夠膽做自由自在飛翔嘅雀仔
但係我今世已經做到厭, 下世不如做海豚海獅鯊魚whale海洋動物。
沙文 發表於 2023/3/7 05:32

溫馨建議

不如做多春魚
我想喺food chain高啲嘅位置喎
高級模式 | 發新話題
換一個