返回列表 回覆 發帖

喜歡思考人生的人容易患抑鬱症嗎?

我相信教練規則冇寫「唔好回答基督徒提出嘅任何潛水問題」掛。
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/23 16:48

我都唔係咁方便掉聖物畀您呢隻咁可愛的狗狗㗎

As a PADI Professional, I can:

• Open hearts and minds to the hidden beauty of nature’s creation and our obligation to protect it

• Foster self-esteem in another person

• Teach the value of character and integrity

• Transform another human being and change a life for the better and forever

PADI Instructor Manual p.12

and p.16

16. Follow a professional code of practice toward the environment and abide by the practices and intent ofProject AWARE®’s Ten Tips for Divers to Protect theOcean Planet in all PADI-related activities.(See projectaware.org)

您哋呢亭自命玩得顛海底黑暴又唔暴得過佢地

(底薪唔高不過有diving allowance. 我後生卅年都想試下考唔考到)

條蛇同露先生咩關係?
Don't know where God is but the Devil is in the details
回覆  beebeechan

哦。原來佢未衰之前都已經周地都係人。
b
沙文 發表於 2023/3/24 18:15

猶太人米德拉什釋經傳統係話「露先生」既背叛係因為天主造咗人。至於係咪周地都係。。就唔清楚勒
若果您刮多些民脂民膏,仲可以有水下電熱背心。

https://www.ventureheat.com/collections/dive-and-surf
ice diving 冇有怕! 咁樣介紹得夠全面啦卦?

Don't know where God is but the Devil is in the details
leefeng哥哥:
sorry我推介的website少講咗呢様嘢。

Neoprene vest 有咗佢3mm 變5mm. 有用過rash guard. 有些款係連hood嘅添,不過貴尐。

著住佢,加埋heatpad, 同有老婆冚被一樣,包您唔會冷親

回覆 183# 逃出魔幻紀
放心,唔會有機會。我同您哋呢尐咁嘅海底黑暴溝唔埋。
回覆 182# beebeechan

哦。原來佢未衰之前都已經周地都係人。
bb解經,早已成精。不過我完全唔覺有颯氣,唔知點解阿魔哥哥覺得有
唔好含L到日落咯。
唔cheor您都cheor咗咁耐啦,姣婆守唔到寡嘅
好似我咁,藉口阿仔畢業,又book 咗flight同佢5月Maldives.頂, ...
沙文 發表於 2023/3/24 13:00

我都係唔同你颯咁多氣啦,萬一第日出海,喺機場集合嗰陣朋友話「同你哋介紹介紹,呢位係加拿大嘅桂枝仔沙利文⋯⋯」我一睇你個認真嚴謹嘅專業態度但又略帶不羈陰陰笑個樣,即刻估到:「咦?你咪醍醐灌頂沙?潛水界大V,如雷貫耳,幸會幸會!」
到時唔好提我哋嗌颯嘅嘢下,唔好再cheor通唔通嘅話題,唔通就係唔通㗎啦,提來提去面阻阻會影響盞鬼心情㗎嘛,以前有乜頂撞請多多包涵,粉筆字抹晒佢,開開心心講下屋仔等如司機房,得唔得先?
唔係沙老師唔想,係您自己解錯經啫。
大家睇下約伯記,天庭開meeting, 露屎窟都有份列席,就知有咩相通。
...
沙文 發表於 2023/3/24 12:42

你都會有錯架。。。
Mr露有份列席天庭大會,應是在他「未衰」之前,當時佢大大話話都係天使長嚟。
好似亞胡錦濤在二十大閉幕本來都有份列席,不過後來被請離開唶

胡錦濤在中共二十大閉幕會中途被攙扶離場- BBC News 中文

Mr胡仲掛住「出席証」架

現在 Mr習 同 Mr 胡無偈傾,無乜往來。。。。。「胡錦濤」三個字在網搜網文上是禁忌矣

唔同既係經上,mr露帶埋佢既班底離開
Mr胡就自己孤零零離開,馬仔無跟住佢
好似我咁,藉口阿仔畢業,又book 咗flight同佢5月Maldives.頂, ...
沙文 發表於 2023/3/24 13:00

住船定住島?
好似我咁,藉口阿仔畢業,又book 咗flight同佢5月Maldives.頂,呢輪機票好很貴
大家睇下約伯記,天庭開meeting, 露屎窟都有份列席,就知有咩相通。
...
沙文 發表於 2023/3/24 12:42

仲cheor?不過點都要多謝你對我曲線醍醐灌頂,感謝天主。「而且我們也知道:天主使一切協助那些愛他的人,就是那些按他的旨意蒙召的人,獲得益處(我們曉得萬事都互相效力,叫愛神的人得益處,就是按他旨意被召的人。)」(羅8:28)
抄埋經文俾你,我都做得到:
6有一天,天主的眾子都來侍立在上主面前,撒殫也夾在他們當中。
7上主問撒殫說:「你從那裏來?」撒殫回答上主說:「我走遍了世界,周遊了各地回來。」
咁OK啦,既然你認為我不法潛水,唔肯相通,OK。我仍然好佩服你係專業方便嘅認真同嚴謹。 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/24 12:27

哎呀,真係又學到嘢啦,嚴謹嘅老師唔肯同不法潛水嘅人相通,令我呢個「不法潛水者」體會到老師嘅苦心同守法嘅重要性。哎呀,醍醐灌頂,多謝沙老師!感謝天主!
唔係我認為,不過經書係咁講,我都冇偈。您返教堂問下邊度有OWSI神父,咁您地咪相通咯
經文係問能有什麽相通,事實上就有言語相通,喺大馬士革路上,正義同不法有偈傾。若果係冇得相通,正羲潛水 ...
沙文 發表於 2023/3/24 12:15

咁OK啦,既然你認為我不法潛水,唔肯相通,OK。我仍然好佩服你係專業方便嘅認真同嚴謹。
經文係問能有什麽相通,事實上就有言語相通,喺大馬士革路上,正義同不法有偈傾。若果係冇得相通,正羲潛水同不法潛水都唔啦更。您仲問乜L嘢?
搵一個做OWSI 嘅神父問先啱咖嘛
相唔相通唔係您話咗就係嘅。who do you think you are?
沙文 發表於 2023/3/24 11:29

「因為正義與不法之間,那能有什麼相通?信者與不信者,那能有什麼股份?」(格後6:14-15)「你們不要把聖物給狗,也不要把你們的珠寶投在豬前,怕牠們用腳踐踏了珠寶,而又轉過來咬傷你們。」(瑪7:6)
抄埋經文俾你,你都仲係咁cheor,唔相通就係唔想通。喺屋仔唔一定等如司機房呢個層面討論下潛水仲好啦。講開潛水真係好開心,整到我有啲心思思想出海。
相唔相通唔係您話咗就係嘅。who do you think you are?
其實,答天主問“正義與不法有乜L嘢相通”正是佢自己。
當年,正義嘅佢,做乜L嘢同不法嘅保祿有咁緊密嘅相 ...
沙文 發表於 2023/3/24 10:34

唔好cheor住我猛咁講屬靈嘅嘢啦,話咗唔相通就唔相通㗎啦!cheor都不用。問你潛水嘅非屬靈嘢你又話要交換話題先肯教,咁即係冇計傾啫。
上次提到嘅一條老蕭片,搵到啦 —— 《人貴自知》,包頭南亞裔原來喺片入邊唔係喺邊頭,如果你認為我學習潛水嘅能力好低B,咁我都承認自己冇心機學,人哋講極我都唔接收或者收唔到,咁你發爛渣或者唔再教都好合理。
不過講返轉頭,屬靈同屬世係兩件事,喺人同天主之間,我首先、必然選擇聽天主嘅教導。
高級模式 | 發新話題
換一個