返回列表 回覆 發帖

嗱等我計清楚條數

在我出世之前,耶穌基督為我釘架,redeemed我嘅罪。
但係,我出世並唔係我自願,而係被安排。
如果我冇被安排出世,咁佢亦都冇需要redeem我嘅罪。

所以,其實成件事係佢自己冇嗰樣整嗰樣揾黎搞,根本完全關我L事。
如果我冇被安 ...
沙文 發表於 2024/9/18 01:08

少...咁你仲係一條虫時, 又爭先恐後, 搶頭位要游第一, 衝線。 托咩
如果我冇被安 ...

咁我送你一張 gift card...在你收之前入咗成10千皮
都係唔係你自願, 唔係你安排.....你可以唔收, 收咗亦可以唔用, 唔 claim
少...咁你仲係一條虫時, 又爭先恐後, 搶頭位要游第一, 衝線。 托咩
beebeechan 2024/9/18 01:31 提交

你不如搞清楚佢做條蟲嘅時候係咪自願先啦。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
你不如搞清楚佢做條蟲嘅時候係咪自願先啦。
抽刀斷水 發表於 2024/9/18 02:42

唔使搞
因為無人逼佢游快架喎
in the 1st place我都冇同意過做一條蟲。
而且當時冇解釋遊快有乜L嘢後果,整件事根本就係belying.當時我以為係奧運會游水之嘛。點L知事後冇金牌不特止,仲要煩幾十年
Don't know where God is but the Devil is in the details
如果我冇被安 ...

有些哲學理界觀點認為,你出生完全係你靈魂自願的。
如果你的靈魂唔同意在地球出世的話,係出唔到世。
你粒受精卵,會搵第二位想黎呢個地球世界體驗的靈魂。

不過當然呢個唔係基督教主流看法。
in the 1st place我都冇同意過做一條蟲。
而且當時冇解釋遊快有乜L嘢後果,整件事根本就係belying.當時我以 ...
沙文 發表於 2024/9/18 07:38

有些哲學靈界觀點認為,你出生完全係你靈魂自願的。

如果你的靈魂唔同意在地球出世的話,你粒受精卵,會搵第二位,想黎呢個地球世界體驗的靈魂。

如果受精卵本身都唔想出世,就會流產。

有些認為,靈魂出世前,已經了解呢個世界大概係有咩體驗。

只不過係,你自願上左過山車,中途無得叫停車,無得中途落車咁解。
屌“有些哲學靈界觀點”唔係我嘅觀點。
就算我游得快係我有尐唔啱,我都記唔起我曾經要求畀個靈魂我啫。
個靈魂係鑑硬塞畀我嘅。
Don't know where God is but the Devil is in the details
..

當時我以為係奧運會游水之嘛。點L知事後冇金牌不特止,仲要煩幾十年
沙文 發表於 2024/9/18 07:38

屌....咁你可以隨時埋單離埸架喎
學亞屎勿旁話齋: 快啲去阿富汗, 當街㨃啤,   講耶穌
咁就唔使再煩
屌“有些哲學靈界觀點”唔係我嘅觀點。

沙文 發表於 2024/9/18 10:21

屌,,,....咁講即係你當時(未做䖵前), 係有「觀點」有「主見」既,
唔排除你係主動成䖵, 仲要霸頭位, 搶出閘。
回覆 10# beebeechan

咁都要天主賜勇氣畀我先得。麻煩你幫我代禱
回覆 11# beebeechan
我就唔記得有件咁嘅事。你問上面揾CCTV視頻記錄相關情節
屌....咁你可以隨時埋單離埸架喎
學亞屎勿旁話齋: 快啲去阿富汗, 當街㨃啤,   講耶穌
beebeechan 發表於 2024/9/18 10:25

字都未識,返去幼稚園雙低B班重讀再講啦。
    你若認識真理,學個細路剝光豬就够嘞。
其實這種先擺佈你, 萬一你唔鍾意就自行了斷嘅practice極度不合理
即係譬如我daddy媽咪生咗我做中國人, 但係其實我唔鍾意做中國人, 咁好啦你移民啦, 咁但係有好多手續要go through, 又唔係人人成功, 點解你地嘅錯誤判斷要麻煩到我?
你地做父母嘅判斷係錯嘅, 啲中國人仲好厚面皮話一定要孝順父母?所以其實天主都冇資格受人worship
我實在忍無可忍了,天主咁辛苦忍住唔殺死你,你老祖唔聽話走去食禁果都唔整瓜佢,大洪水浸都特登留返你祖先既活口,你依家牙詀詀咁,唔好好感恩不特止,仲晌度又話唔自願又乜無經你同意又要麻煩你咁,天主隨時用隻手指尾都捽得死你架,睇你仲邊度可以有機會上到呢個網站晌度亂噏廿四丫拿,你依家所擁有既全部都係天主畀你既,毫無剩餘權力。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
屌你都唔係手足黎嘅,下下put yourself in 天主's shoes 諗問題。

既然佢咁忍得手,當初忍住唔好畀靈魂我就夠好啦。

佢戇尻尻走去釘十架,之後又擺佈我出世,無非係為佢釘十架創造市場啫。
如果我唔存在,咁佢釘十架就in vain了。唔通我仲要多謝佢
仲有,唔好以為畀雞碎咁多我擁有就好巴屎閉。
我唔知Elon有嘅係我嘅幾多fold.

更唔好提我冇擁有同我擁有嘅比例。
所以,咁又引發我要問一個問題。
Elon 都冇多謝天主,點解我要?
高級模式 | 發新話題
換一個