返回列表 回覆 發帖

<聖經>可以導人向善?

基督教同基督教徒常常歪理當事實話<聖經>可以導人向善?

大家真係唔知望住本只不過食錯個蘋果又要誅九代,竟然唔可以好好教導?
一次唔啱就要死刑咁滯? (不知小孩子看了怎麼想?)
(香港基督教煽動青少年造反,點解香港政府同法官唔學基督教個神的教導:
一次做錯永不原諒,應該馬上死刑或誅九族才是合乎聖經的教導,對不對? )

本垃圾書(聖經)教人性侵個女/媳婦,互姦,亂倫,殺人滅族,食唔到無花果又罵又咒的潑婦爛佬行為,郁d又打人踢館……?
基督教徒黎講下,咁樣既色情邪惡暴力野蠻的邪書本怎樣導人向善?

如果基督教徒認為聖經係對的;
根據基督教本<性經>的指導/喑示/明示/標準同學耶和華耶穌的正確做法是應該如下:
反基應該學耶稣將教徒用鞭勁打一餐,然後去教會同教徒屋企踢竇放火,強姦所有女人,打或殺曬所有唔啱聽既人包括老幼大肚婆...!

咦?乜咁似目前在香港,所有被基督教煽動的暴徒曱甴都正在做緊的事?

你們基督教徒來講下本聖經/性經怎樣導人向善?!

你真係幾似曱甴,

係銅鑼灣俾警察驅散就走去灣仔,
係灣仔聞摧淚氣, 你就鼠去金鐘,
俾人追到去金鐘就轉返落銅鑼灣.....
無本事企係到同警察對峙.

你開一帖俾人駁到口啞, 就另外一帖,
俾人插到無言, 又開一帖,
講講東講講閪....又講番之前既帖
無乜本事企係到同人論

左逃右竄
總之一句講曬,基督教係人類文明嘅恥辱。
總之一句講曬,基督教係人類文明嘅恥辱。
旁觀者 發表於 2020/6/2 06:26

咁你講咗幾句哩, 講哂囉....
你可以消失哩
你真係幾似曱甴,

係銅鑼灣俾警察驅散就走去灣仔,
係灣仔聞摧淚氣, 你就鼠去金鐘,
俾人追到去金鐘就轉返落 ...
beebeechan 發表於 2020/6/2 06:08

一招插死吱吱chan!

基督教是邪教嗎?

381頁免費下載 屈暢聯先生 編著可以網上看,也可以下載慢慢看!

https://www.lib.ccu.edu.tw/e-boo ... tian-cult-zh-tw.pdf
我又發神經:信耶穌基督,得民主自由,打敗共產黨!
我又發神經:信耶穌基督,得民主自由,打敗共產黨!
哈佛專家 發表於 2020/6/2 07:34

嗱民主自由呀!

嗱民主自由呀!

嗱民主自由呀!

基督教是邪教嗎?

381頁免費下載 屈暢聯先生 編著
...
leefeng 發表於 2020/6/2 06:55

點解要強調 381頁呢?
係咪381頁既書就勁過190頁既呢?

咁我拎本600頁既傳教書出嚟...咪大咗你囉?

白痴你有時啲行為好無厘頭
點解要強調 381頁呢?
係咪381頁既書就勁過190頁既呢?

咁我拎本600頁既傳教書出嚟...咪大咗你囉?

白痴 ...
beebeechan 發表於 2020/6/2 08:33

白痴老鼠!381頁插足基督老鼠381刀!插到基督教死絶為止!
白痴老鼠!381頁插足基督老鼠381刀!插到基督教死絶為止!
leefeng 發表於 2020/6/2 10:52

聖經有1976頁, 得嗰381, 唔夠插㗎喎.
leefeng 發表於 2020/6/2 10:52

上網買番件呢,

我送你刻名服務, 鐘意插邊個都得。

落降頭, 打小人。。。。過時㗎哩。
聖經有1976頁, 得嗰381, 唔夠插㗎喎.
beebeechan 發表於 2020/6/2 21:29

81刀已經足夠斬光1976堆基督性經垃圾,將之化為灰燼!
根本不用381刀咁多,留番300刀勁斬大話害世基督教徒,
例如吱吱chan這種危害小朋友的老鼠!
81刀已經足夠斬光1976堆基督性經垃圾,將之化為灰燼!
根本不用381刀咁多,留番300刀勁斬大話害世基督教 ...
leefeng 發表於 2020/6/3 04:06

點解又要81呢?又唔71, 91, 50既?
係咪81, 即係狗乘狗呀?

點解我一出聲你就收聲既??

(襯我行開咗你先敢發帖呀?)
潑皮陳,你最大能耐係講東講西耍無賴,唔使381,一支擂漿棍就插死你!
潑皮陳,你最大能耐係講東講西耍無賴,唔使381,一支擂漿棍就插死你!
旁觀者 發表於 2020/6/4 01:41

一年到晚你都係自耍擂漿棍為樂
點解又要81呢?又唔71, 91, 50既?
係咪81, 即係狗乘狗呀?
beebeechan 發表於 2020/6/3 04:15

哈!聰明!
基督狗乘基督狗的確係出81!
你唔喜歡做老鼠?喜歡做基督狗?
好啦,我恩賜你:吱吱chan老鼠狗!
快d謝恩啦!

哈!聰明!
基督狗乘基督狗的確係出81!
你唔喜歡做老鼠?喜歡做基督狗?
好啦,我恩賜你:吱吱chan老鼠 ...
leefeng 發表於 2020/6/4 03:14

你聽清楚主人講乜哩
高級模式 | 發新話題
換一個