返回列表 回覆 發帖

謝謝陳版友讚我偉大真英雄

沙文,你又係度轉移話題喇。我想問的係,基督教明明對你有恩,何以你會惡毒攻擊基督教???
個人認爲,做人應該有番D感恩之心,本人在内地貧困山區,曾見過不少接受過基督教救濟的孤兒,
距地對基督教十分感恩,表示如果沒有基督教,距地早就餓死左。沙文你飽讀詩書,更應該懂得飲水思源的道理啊。
Guest from 144.76.195.x 發表於 2023/4/8 12:21

繼續吹啦!
黃鼠狼同雞拜年,你們基督教沒有免費午餐,從不做虧本生意。

如果根據你吹的,內地貧困山區的人或兒童,應該在你們基督教出現之前一早已經餓死了,還需要你們來救嗎?

不要忘記,你站立的地方都是中國的,你們基督教徒在中國地方吃喝拉撒都是用緊中國的資源與便利,
你的祖宗的來處幾十代吃喝拉撒都是中國,更應該要飲水思源,到了你,你有飲水思源嗎?

沒有,你正在做著反骨,背叛你祖宗的【源】,背叛中國的【源】的事,你在進行着為基督教蠶食中國的陰謀,你有飲水思源冇?
你更應該懂得飲水思源的道理,看來你應該是飽讀屎片!

.

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
咁講, 你老荳老母係你仇人.....要不要懟冧佢地?
beebeechan 發表於 2023/4/8 20:33

你就唔聽話嘞,重使問?「救世主」已教你將三代親人都要殺死!
呢啲唔係真正扮學者既理念嚟
好似有啲新興新教教會咁, 只係追求人頭多咁 ...
beebeechan 發表於 2023/4/8 05:21

貴教辦學,都想有人幫襯啫。過門都係客,我連幼稚園畀您哋玩足7年喎。昆我話人有靈魂動物就冇,唔信耶穌嘅人要死就會爻底……
不過唔知點解,您哋連細蚊仔沙文都呃唔到。我都解釋唔到,通常細蚊仔傾向於信老師,但係我做細路嗰陣都已經唔信。
你為咗要得罪教會, 講野好似俄南咁係濺精於地上哩 ...
beebeechan 發表於 2023/4/8 04:33

又唔駛隊冧,生出來的係我,對佢地已經係很大懲罰。
話明係粵曲, 唔通用普通話唱咩
beebeechan 發表於 2023/4/8 04:16

我小學時都要唱貴教嘅“聖詩”
pink安夜,升仙夜,掹庵頌,降話蛇
唔知算係咩話
學校方面,能夠得到好學生入讀,係佢嘅光榮,
沙文 發表於 2023/4/8 13:48

呢啲唔係真正扮學者既理念嚟
好似有啲新興新教教會咁, 只係追求人頭多咁
至於家庭方面,我根本唔想出世做人,而家未經我同意監硬生我出來面對做人各種麻L煩,我都唔同阿媽計較,仲 ...
沙文 發表於 2023/4/8 14:04

你為咗要得罪教會, 講野好似俄南咁係濺精於地上哩
回覆  抽刀斷水
is that so?
點解我細路嗰陣聽我阿嫲played粵曲黑膠碟,從來都冇走音歌詞?
...
沙文 發表於 2023/4/8 17:48

話明係粵曲, 唔通用普通話唱咩
至於家庭方面,我根本唔想出世做人,而家未經我同意監硬生我出來面對做人各種麻L煩,我都唔同阿媽計較,仲 ...
沙文 發表於 2023/4/8 14:04

咁你又明知故犯, 生你亞仔出嚟托咩
我都預咗真正聽主耶穌話,做壞規矩將佢地比丁下去,實係會畀人屌咖啦。為咗真理,我會堅持 ...
沙文 發表於 2023/4/8 13:05

咁你千祈咪為要「將佢地比丁下去」, 學亞巴郎獻子。
(到時天主唔一定早為你準備咗一隻羊)
學猶大扑新袍仔都唔好。
唔好堅持!
回覆 157# 抽刀斷水
is that so?
點解我細路嗰陣聽我阿嫲played粵曲黑膠碟,從來都冇走音歌詞?
填詞走9曬音,咁您都話得?
沙文 發表於 2023/4/8 02:35

自從出現離教者黃霑之後,啲人先開始講究填廣東話詞都要啱音之嘛,教會不嬲都當離教者隱形架啦,所以啲歌咪一直都唔啱音囉。
至於家庭方面,我根本唔想出世做人,而家未經我同意監硬生我出來面對做人各種麻L煩,我都唔同阿媽計較,仲要以為咁就係對我有恩?

仲有咩問題?
您就梗係想人人都要您救濟,咁就可以話全世界都欠咗您。話唔埋嘅,或者有一天我都會乞食街頭,到時您咪施捨個發財錢咯,人有旦夕禍福,或者有機會嘅,who knows?
Don't know where God is but the Devil is in the details
我記唔起我何曾有“惡毒”攻撃基督教喎。
學校方面,能夠得到好學生入讀,係佢嘅光榮,但係佢嘥我好多時間搞什麽早禱、聖經堂,我都未向貴教要求compensation.
其實係我對基督教有恩。所以您哋報答我,如果唔係,有咁好死服事到我咁冧?
Don't know where God is but the Devil is in the details
沙文,你又係度轉移話題喇。我想問的係,基督教明明對你有恩,何以你會惡毒攻擊基督教???
個人認爲,做 ...
Guest from 144.76.195.x 發表於 2023/4/8 12:21

呢間學校個個老師都係勁嘢,估唔到臨時代課老師都講到一堂咁令人感動嘅課。
119#對我嘅震撼感,比睇到屋仔司機房入邊向三十萬死者傷口灑鹽嘅行為有過之而無不及。我對屋仔司機房嘅鹽充滿咗厭惡、憤怒同憐憫;但係對119#就冇憤怒感覺,只有傷感、無語同憐憫。
我都預咗真正聽主耶穌話,做壞規矩將佢地比丁下去,實係會畀人屌咖啦。為咗真理,我會堅持
...

我發誓如果我信基督教就一定會嚴格執行耶穌吩咐——賣L曬全部assets賙濟窮鬼

沙文 2023/4/8 12:07 提交

你耶弗大Jephthah上身喇。
到時就過癮咯。我想賣身家,佢唔制,咁點呢?唯有離婚。唔知牧師又點講?
個人認爲,做人應該有番D感恩之心,本人在内地貧困山區,曾見過不少接受過基督教救濟的孤兒,
距地對基督教十分感恩,表示如果沒有基督教,距地早就餓死左。沙文你飽讀詩書,更應該懂得飲水思源的道理啊。
都算係咖。我從來冇發過誓一定唔會信基督教,相反地,我發誓如果我信基督教就一定會嚴格執行耶穌吩咐——賣L曬全部assets賙濟窮鬼。到時她一定高興過窮鬼
高級模式 | 發新話題
換一個