返回列表 回覆 發帖

謝謝陳版友讚我偉大真英雄

係就係黐咗上身,但係我對基督教都幾好,所以由9得佢。
嗱,我對責教都冇趕盡殺絕啫,算唔話得卦? ...
沙文 發表於 2023/4/8 11:43

諗多少少
你老婆係基女, 仲係新教嚟...一定俾牧師講到唔好共負一軛既
佢點解要癡你呢?
係咪你都有的「基」礎? 「基」性相吸?
係就係黐咗上身,但係我對基督教都幾好,所以由9得佢。
嗱,我對責教都冇趕盡殺絕啫,潛水教友對我的accusation完全一場誤會。我對貴教算唔話得卦?
Don't know where God is but the Devil is in the details
回覆  beebeechan
解釋咗係因為可憐基督女一片癡心咯
沙文 發表於 2023/4/8 08:25

癡心...好易變黐身
回覆 144# beebeechan
解釋咗係因為可憐基督女一片癡心咯
其實,生仔係 ...
驚住終有一天仁兄會離開佢返去羅紗蓮身邊,於是想用個仔來束縛仁兄。
沙文 發表於 2023/4/8 08:18

嗯....羅莎蓮都會生仔架喎
佢做咗絕育, 紮咗? 定係LGBTQ 中既T
沙文先生,我想請你評價一下我在網上見到的這位仁兄:
此人出身基督教家庭,基督徒父母將他養大成人;
此人在基督教學校讀書,基督徒老師將知識教俾距;
距後來同一味基督徒女士結婚,這名基督徒女士為他生兒育女;
Guest from 144.76.195.x 發表於 2023/4/7 05:32

嗱唔好話我高竇唔睬您,我幫您聯絡嗰位仁兄。在我再三追問下,佢同我分享了他的心路歷程。

其實,生仔係佢老婆主動的。因為她缺乏安全感,驚住終有一天仁兄會離開佢返去羅紗蓮身邊,於是想用個仔來束縛仁兄。
仁兄見佢對自己一片癡情,於是不主動亦不抗拒,遷就她成其好事。所以,事情係仁兄為她犧牲,而唔係她為仁兄生兒育女。
Further more. 仁兄的老豆唔係基督徒,佢阿媽就係。
希特拉都唔係屠殺全部猶太佬啫,您又唔可以咁話佢

您一味喺度lecture 我唔care自己的重要教務,過唔過意 ...
沙文 發表於 2023/4/8 05:37

少, 即係你帶班菜鳥潛到10米深海底,
哇....大把垃圾, 堆填區咁

都唔係有珊瑚魔鬼魚, 有鯊魚摸下既!

佢地上水鬧夠你, 「唔care自己的重要教務,過唔過意得去」...
雖則你都有責任說要保護海底環境, 不過個海底乾唔乾淨唔係你做得來既事嚟…

所以你都唔好在委任上海主教一事上嚟煩我
希特拉都唔係屠殺全部猶太佬啫,您又唔可以咁話佢
https://aish.com/the-jews-of-india-a-tale-of-three-cities/

您一味喺度lecture 我唔care自己的重要教務,過唔過意得去咖?
https://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=14973&extra=page%3D1
Don't know where God is but the Devil is in the details
回覆  beebeechan

6當他們來到納貢的禾場時,因為牛幾乎使天主的約櫃傾倒,烏匝便伸手扶住。
7為了他一時 ...
沙文 發表於 2023/4/8 03:06

哦..原來所有以色列人都係烏匝既後裔? (亞巴郎係義父嚟)
人地點哂名踩你埸......點都要過番兩招卦
beebeechan 發表於 2023/4/7 10:55

叫陣嘅對白係咁咖嘛:
來將何人?報上名來,某家刀下不斬無名之輩
人地點哂名踩你埸
beebeechan 發表於 2023/4/8 02:55

字都未識,過兩招你會學得來咩!
我又玩下爆膛...
beebeechan 發表於 2023/3/31 22:21

BB仔, 你玩嘅係俾「神父」爆肛!
回覆 134# beebeechan

6當他們來到納貢的禾場時,因為牛幾乎使天主的約櫃傾倒,烏匝便伸手扶住。
7為了他一時的冒失,上主就向烏匝發怒,將他擊殺,他便死在天主的約櫃旁。
呢條友唔係潛水,只不過佢係好似您咁連logbook上的名都費L事寫。
佢都時不時浦頭,貼下每逢邊度有地震之 ...
沙文 發表於 2023/4/8 02:33

人地點哂名踩你埸......點都要過番兩招卦
我細路時睇粵語長片都有差不多咁嘅情節咖啦。
石堅殺咗陳寶珠老豆老母,將陳寶珠撫養成人,將一身武藝傾囊 ...
沙文 發表於 2023/4/8 02:37

比喻都唔岩
石堅係殺咗寶珠姐個老荳老母喎
天主又幾時殺咗以色列人既祖先?
我細路時睇粵語長片都有差不多咁嘅情節咖啦。
石堅殺咗陳寶珠老豆老母,將陳寶珠撫養成人,將一身武藝傾囊相授。
陳寶珠長大發現自己嘅身世,同石堅打起來,石堅打輸了,跪在地上震口話知錯。
陳寶珠把劍扺住石堅喉嚨ding, 各位觀眾,佢會唔會拮落去呢?

請看下集大結局。

一開波,陳版友已經代我表達咗。

這位仁兄冇揸搶入教會見男教徙就殺,陳版友讚佢真英雄。 compliment accepted with gratitude.
幾好聽架,我都跟住唱
抽刀斷水 發表於 2023/4/7 09:54

填詞走9曬音,咁您都話得?
我都話有潛水網友㗎喇,久唔久都有一兩個浮上水面講吓嘢嘅。今日係耶穌受難日,我睇到119樓呢篇「請你評價 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/4/7 06:31

呢條友唔係潛水,只不過佢係好似您咁連logbook上的名都費L事寫。
佢都時不時浦頭,貼下每逢邊度有地震之類的新聞,教宗雖然無能為力,但都唔介意花10分鐘為被責死的遇難人士禀下神。
幾好聽架,我都跟住唱

支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
《基督譴責》(沙文版)
beebeechan 發表於 2023/4/7 23:20

你都是在享受着中國文明所帶來的高福利。
什麼時候滾去以色列你個主人搶回來的國,
享受《基督不譴責》的文明和福利。
記得留言,大家會用不同的中國文明來farewell你!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
高級模式 | 發新話題
換一個