返回列表 回覆 發帖

「轉載」烏合麒麟漫画家

回覆 97# leefeng

所以書讀得少原來真係會蝕底尐。我可以同意沙文祖宗係孫悟空由中國翻一個筋觔斗雲去Botswana.
不過咁,羅汁上, 孫悟空係東勝神洲人氏。而中國位於南贍部洲,所以大聖根本唔係中國人。
回覆  沙文

But, is that it? Not even close.
Homo sapiens大概25万年, 我畀夠貴國5000年, 乃為2%。已属 ...
沙文 發表於 2020/12/8 18:54

咁,係唔係應該與你老婆齊齊拜見祖先呢?點解走咗去拜耶穌架?
另外,貴祖先的老祖宗係孫悟空啵?又反骨啦?

嗱,老祖宗在此,重唔快啲叩頭?
我唔否認人類係從猿人進化,
不過以羅汁來分析,
你冇辦法可以證明你Botswana的沙文祖宗不是孫悟空翻一個觔斗雲就從中國去到Botswana國留下的【種】! ! !

孫悟空爺爺老祖宗!Dedo Majmune Kralju!

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆  沙文

But, is that it? Not even close.
Homo sapiens大概25万年, 我畀夠貴國5000年, 乃為2%。已属 ...
沙文 發表於 2020/12/8 18:54

Oh!沙文11世祖阿伯爺,
呀,唔記得您老人家唔識講中文,
唔緊要,小侄我識Botswana文既!

kako si, Pokažite kako ste iz Bocvane otišli u Kinu, a zatim rodili gomilu šovinizma?

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
同BB仔一樣,莫以能入到間野雞學校為榮,野雞學校只能教出低水平嘅學生。
旁觀者 發表於 2020/12/9 02:46

香港人就係鍾意雞, 你吹咩
『以前(有關香港)所熟悉嘅感覺』係一種概括表達,唔係長扁敍述,係可以歸納為三幾句話就講清楚,同有冇食波羅包或者他人嘅年齡絕對無關係。
逃出魔幻紀 發表於 2020/12/8 07:45

爺爺最痛心嘅係由香港政府津貼妖教學校「辦學」,換句話說,係用香港納稅人嘅錢,轉過頭來毒害自己。
    咁笨七嘅事,希望現政府能作為第一要事盡快改正。同時通識科亦要闡釋天誅教、極毒教係社會嘅大毒瘤,對人類絕無好處。
    又及:閣下錯別字連篇,同BB仔一樣,莫以能入到間野雞學校為榮,野雞學校只能教出低水平嘅學生。
回覆 91# 沙文

Homo sapiens大概25万年, 我畀夠貴國5000年, 乃為2%。已属鼻屎咁大
更何況Homo sapiens又未係最高辈份, 之上仲有Australopithecus africanus, 200万年前.

仲可能需要拜埋之前的再父老辈..........
您咁L緊張父老輩, 孝感動天實屬難得。几時發起祭祖分豬肉, 記得留番兩份畀我,若有丁屋丁田更佳,但最好唔好喺貴國境。I like Manhattan better.
Don't know where God is but the Devil is in the details
都唔知點話你伯爺好,佢噉講咪即係同嗰啲「反美是工作,赴美是生活」嘅人一擔擔?
不過講返轉頭,佢講得 ...
逃出魔幻紀 發表於 2020/12/4 18:47

中央党党校教授都赴美生活啦, 您点話都冇傷肝, 工作都係為生活啫。
回覆 74# leefeng

超,咁就至多話貴國同我親戚有一點一代親兩代表三代嘴藐藐關西,完全不足以令我成為中國人啫。我夠有親戚馬來西亞人,唔通我又要認係馬拉佬?

講老竇阿爺父老輩之羅汁, 就梗係老竇拜阿爺, 阿爺拜太公, 辈份排列如下: ...................................祖-遠祖-烈祖-天祖-高祖-曾祖-祖父-父-我

之前, 愈鼻愈大。鼻為9世祖 之上用冧把編, 10世祖, 11世祖, .....................所以話大鼻可能就係咁解

一路上溯, 我们發現原來Homo sapiens都來自Republic of Botswana, (確切地点尚未100%肯定,雖不中不遠矣)
https://www.dw.com/en/study-showing-botswana-as-the-origin-of-humans-is-under-scrutiny/a-51136944

所以, 確係几时輪到大6

慎终追遠,應該追到最遠,孝莫大焉
現在清楚了。認祖歸宗, 就三跪9叩返去呢度最孝

你提到呢啲個人資料係我嘅私隱,同討論緊嘅話題無關,所以我暫時無意公開,請唔好轉移話題。
但係我問你 ...
逃出魔幻紀 發表於 2020/12/8 12:10

你信基督教信到懵咗?
你自己既就叫<私隱>?問人地既就叫<好奇>?
又答【冇人叫你奉獻】?你究竟明唔明我之前果帖講乜Q架?
問人地就口爽爽?
你既然自己都扮唔想答,咁人地點解要答你呢?
你的什么蘿汁茄咁呢?
小心呀,信得耶穌越時間長,係會越来越on99架!

寫埋一堆垃圾邏輯扮專家!

.
點解自己唔首先分享自己的出生年月,讀什么學校,有乜野文憑,做什麼工?在那裡?家庭狀況?有什么人等 ...
leefeng 發表於 2020/12/8 08:32

你提到呢啲個人資料係我嘅私隱,同討論緊嘅話題無關,所以我暫時無意公開,請唔好轉移話題。
但係我問你哋嘅兩個問題絕對同你講關於香港嘅「我以前所熟悉的感覺」絕對有關係,任何人對香港有冇「所熟悉的感覺」同佢嘅「出生年月,讀什么學校,有乜野文憑,做什麼工?在那裡?家庭狀況?有什么人」冇關係,乞衣或博士後都可以對香港有實質嘅熟悉感覺,前提係佢對香港有實質深入接觸同感情,否則佢只憑睇電影或者道聼塗説而發表自己對香港嘅「熟悉感覺」,就好似太監發表對房事秘術嘅心得一樣。
冇人搵你笨,冇人叫你奉獻,我亦都冇乜興趣知你啲私隱,學沙文話齋覺得蘿汁茄講唔通,我係想問下你有冇乜嘢補充資料幫我理解呢個太監邏輯謬誤嗻,點知你答多一次我就越覺得嗰煲蘿汁茄傑多一分,就嚟成煲傑撻撻到瓊曬噉,我仲更加唔明。
其實我已經知道答案,再冇興趣深入瞭解,多謝!
其實,『以前(有關香港)所熟悉嘅感覺』係一種概括表達,唔係長扁敍述,係可以歸納為三幾句話就講清楚, ...
逃出魔幻紀 發表於 2020/12/8 07:45

點解自己唔首先分享自己的出生年月,讀什么學校,有乜野文憑,做什麼工?在那裡?家庭狀況?有什么人等等,等等你想問人的……學下先自己拋磚引玉呢?
咪學基督教咁一味揾人笨,猛叫人奉獻先至得架?

.
爺爺以前曾對BB仔講過:「爺爺在香港時,你重係篤屎。」這話對閣下仍適用。爺爺在港幾十年,見證了其起伏興 ...
旁觀者 發表於 2020/12/8 02:57

其實,『以前(有關香港)所熟悉嘅感覺』係一種概括表達,唔係長扁敍述,係可以歸納為三幾句話就講清楚,同有冇食波羅包或者他人嘅年齡絕對無關係。
點都好啦,都係嗰句,唔方便分享唔緊要,個人嘅『感覺』屬於私隱範疇。
爺爺以前曾對BB仔講過:「爺爺在香港時,你重係篤屎。」這話對閣下仍適用。爺爺在港幾十年,見證了其起伏興 ...
旁觀者 發表於 2020/12/8 02:57

「爺爺以前曾對BB仔講過:「爺爺在香港時,你重係篤屎。」
    係咩。。。。有啲咁事?我就醒唔起啵!!

「爺爺在港幾十年」
原來你係咁很老香港嗱。。。咁啱勒,
有問你又知唔知呢到係香港邊處?

唔知仲搵唔搵到你啲腳毛
爺爺以前曾對BB仔講過:「爺爺在香港時,你重係篤屎。」這話對閣下仍適用。爺爺在港幾十年,見證了其起伏興衰,爺爺並不像閣下那麼得閒,三兩句話講完的事,可以寫幾千字。
    「實質內容」太過空泛,要講,便成了本香港史。何況本版只講反邪教之事,其他的,便溢出範圍,恕不奉陪了。
都唔知你想(口翕)乜,分享啥呢﹖
旁觀者 發表於 2020/12/7 23:00

#72同#78嘅問題,leefeng唔方便答,你可否分享下你嘅情況:

「講真,你究竟嚟過香港未唧?『以前(有關香港)所熟悉嘅感覺』有啲乜嘢實質內容架?可否分享下?」
都唔知你想(口翕)乜,分享啥呢﹖
爺爺就唔明你想講乜,大概你感謝能入到間野雞學校有關。
    爺爺有「鍾意講香港嘢但對看港無感無情兼 ...
旁觀者 發表於 2020/12/7 08:21

唔方便分享唔緊要,個人嘅『感覺』屬於私隱範疇。
係呀。我話咗中意到49年9月30日啦。

不過或者我都唔介意extend幾粒鐘。宣佈立國係嗰朝幾點? ...
沙文 發表於 2020/12/4 08:08

你中意中國到49年9月30日之前,對嗎?

即係你中意被日本仔大屠殺的中國? 「北洋軍閥」民不聊生的中國?八囯聯軍被外國人打到扑街的中國?
清朝帝制的中國?明朝餓死人的中國?被蒙古統治之下的中國?u name it
……………或秦始皇暴政的中國? ? ? ?

.
而家係講緊你似lee嘅係鍾意講香港嘢但對看港無感無情兼冷漠。
逃出魔幻紀 發表於 2020/12/6 23:59

爺爺就唔明你想講乜,大概你感謝能入到間野雞學校有關。
    爺爺有「鍾意講香港嘢但對看港無感無情兼冷漠」咩﹖
記得兩年前HK開始溶解時,我俾你講嘅一句對香港幸災樂禍嘅說話激到飆眼淚,仲俾你恥笑添。
逃出魔幻紀 發表於 2020/12/6 15:50

又扮激到飆眼淚啦?
基督教徒個個都是曱甴又係你,鬼又係你!攪到香港溶溶爛爛又係你地基督教! ! ! ! !
又扮飆眼淚,扮可憐,扮無辜扮好人?
不過冇法啦,學學埋埋耶穌教的虛偽同造假,咪生出一大堆異形、老鼠、蟑螂出黎害人害香港囉!

‘痛心’唔係在互聯網寫兩隻字‘被激到飆眼淚’既,
講真,香港如果冇你地班基督教在2005或之前向教徒洗腦,
利用教徒,大中小學生來作亂,香港唔會變到今日咁!
貓哭老鼠假飆眼淚?慳啲啦!

.
,
高級模式 | 發新話題
換一個