返回列表 回覆 發帖

「转载」確診染疫牧師夫婦同遊溫泉

基督教喜歡將衰野推落天主教度,天主教又將衰野推落基督教處?
其實天下所有耶穌教都是賤教無一個例外! ! !

信耶稣的個個為了自己自私自利,繼續攪風攪雨,唯恐天下不亂

確診染疫牧師夫婦同遊溫泉,虛報行蹤700旅客恐被傳染

南韓新冠肺炎疫情近期反彈,連續多日新增近300宗確診,累計近1.97萬宗病例,首都圈已收緊防疫措施,包括禁晚市堂食等,惟市民不合作令防疫效果大打折扣,濟州島1名牧師與妻子日前確診後瞞報行蹤,當局使GPS揭發他們曾到訪一間溫泉旅館,同日更先後有700多人前往。

據韓媒報道,涉事夫婦分別在上週一和周二(24及25日)在濟州島確診,衛生當局對2人進行流行病學調查,以追蹤密切接觸者,惟2人表現卻非常不合作,妻子指自己沒有病徵,對近日行蹤描述模糊,對浸溫泉一事隻字不提。
追查手機GPS揭開行蹤

直至昨日(28日),當局透過手機信號、GPS定位等方法,發現牧師夫妻在上週日(23日),即確診前1至2日,曾前往西歸浦市著名的山房山碳酸溫泉,並逗留3個多小時,該時段店內有超過300名旅客,當天共有700多人到訪。

濟州島政府表示,涉事男子為退休牧師,估計在8月16日前往京畿道龍仁市傳教時染疫,再傳染給妻子;由於妻子曾在調查時虛報資料,當局將以違反傳染病預防相關規例對她作出起訴;涉事溫泉旅館則已關閉消毒,並正追蹤其他曾到場旅客。
因應疫情封關,南韓近月外國旅客絕跡,到訪溫泉旅館的大部分為國內居民,但多來自不同地區,牧師夫婦到訪後確診消息傳出,令溫泉業界生意大受打擊。

...

濟州島1名牧師與妻子日前確診後瞞報行蹤,當局使GPS揭發他們曾到訪一間溫泉旅館,同日更先後有700多人前往。
leefeng 發表於 2020/8/31 01:01

想唱衰一啲教會,都要唱得唔好咁肉酸丫。
扭曲事實嚟唱就唱到走音哩。

報導就幾清楚講咗人地去浸溫泉係在確診前去的。

有咩唔啱咁呢? 無犯例㗎喎。
(雖則疫情期間都係減少去公眾地方)

你隻眼生咗好多眼屎,睇野好很矇。
濟州島1名牧師與妻子日前確診後瞞報行蹤

「救世主」唔係講過信佢嘅有病摸下就好咩。「牧師」點會感染疫症(口架)﹖
由於妻子曾在調查時虛報資料,當局將以違反傳染病預防相關規例對她作出起訴

移鼠成世人冇講過幾句真話,佢啲靚亦好唔到邊。
想唱衰一啲教會,都要唱得唔好咁肉酸丫。
扭曲事實嚟唱就唱到走音哩。

報導就幾清楚講咗人地去浸溫 ...
beebeechan 發表於 2020/8/31 02:10

為基督教死撐爛撐,有乜野目的咁呢?
你贊成天主教性侵?新聞報導只不過係唱衰啫?
你贊成天主教侵略他國,殺人滅族好合理?因為一個公園,先來者賤,被打死無怨?

你支持基督教違規開放,即本散播病毒,蓄意殺人有理,祈禱求神之後無罪?
牧師犯罪係因為傳媒扭曲事實嚟唱?
牧師犯罪,犯錯,性侵殺人都是因為傳媒扭曲事實嚟唱?對嗎?

你包庇基督教,擺明護短,縱容基督教罪犯行惡,
你自己已經係一個活生生的人版:基督教徒互相包庇,縱容基督教殺人放火性侵的一個邪教!

.
為基督教死撐爛撐,有乜野目的咁呢?
你贊成天主教性侵?新聞報導只不過係唱衰啫?
你贊成天主教侵略他 ...
leefeng 發表於 2020/9/1 00:41

好明你係「牧師遊溫泉」抽唔到水, 
所以就嚟講咗第二樣。。。。。。

呢啲係咪可以叫「被秒殺」?

乜唔係游溫泉咩, 呢到有條友話「遊」=「游」架喎
白痴瘋打旁觀者臉。。。。。卜卜。。。
乜唔係游溫泉咩, 呢到有條友話「遊」=「游」架喎 ...
beebeechan 發表於 2020/9/1 05:53

BB仔,唔識字就返去BB班重頭讀起,狗噏只會自曝其醜:
https://chardb.iis.sinica.edu.tw/meancompare/6e38/904a
白痴瘋打旁觀者臉。。。。。卜卜。。。
beebeechan 發表於 2020/9/1 05:54

旁觀者勁摑bbchan臉。。。。。劈啪劈噠啪噠
高級模式 | 發新話題
換一個