返回列表 回覆 發帖

期待網友或權威專家發表對聖體奇跡的新科學論證

您咁諗就唔科学啦。
佢老母保存然後等個仔成名終於挨出,頭 賣畀聖保祿吾得咩 ...
沙文 發表於 2020/1/21 23:57

咁你留住你個仔第一篤夢遺哩, 第日佢成咗名, 出咗頭,
你拎出嚟賣咗佢, 打跛腳都可以養老
您咁諗就唔科学啦。
佢老母保存然後等個仔成名終於挨出,頭 賣畀聖保祿吾得咩
Don't know where God is but the Devil is in the details
聖包皮仲玩五餅二魚,一J分十幾塊包皮散落不同教堂喎。點解咁過癮既?
抽刀斷水 發表於 2020/1/21 23:11

用吓常理哩。

耶穌出生第八日割包皮
那時一個藉藉無名的拿勒肋兒童包皮,有誰會保留。

你會留住一個女孩初經的姨媽巾咩
您今日唔記得食药, 定係唔記得領聖體?

"呢啲都係天主教認同的神蹟
但天主教好少刻意用神蹟來傳教既,
所以, 好多人都唔知有啲咁既事,
-------------------------------------------------------
你無錯
都靈裹屍布只是一件文物而已,
不是神蹟"
Don't know where God is but the Devil is in the details
今次就擺到明, 冇任何一項證實同阿稣母子有關。
只需出中学生都得嘞
聖包皮仲玩五餅二魚,一J分十幾塊包皮散落不同教堂喎。點解咁過癮既?
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
不如等你哋尐教徒有共識證實咗,先拎出黎同我哋尐非教徒講啦。
抽刀斷水 發表於 2020/1/21 23:02

人就係咁, 例如太子站死咗人, 爆眼, 被自殺, 被警察強姦......無共識, 無實証都拎咄嚟講哩...
(講到真有其事過啲仲係乜乜社區議會主席....立法會議員嚟)
在中世紀, 曾興起過一度聖人古物追捧熱潮,
甚麼用來刺過耶穌的羅馬兵槍頭, 耶穌十架的木條, 裹屍布..
真假難判.
現在是不能証實, 也不能否定.
beebeechan 發表於 2020/1/21 22:59

不如等你哋尐教徒有共識證實咗,先拎出黎同我哋尐非教徒講啦。
呢件聖物夠過癮喎,不如集中討論呢件仲好:
抽刀斷水 發表於 2020/1/21 23:00

好喎......
好過成日講神經病, 低能, 殺人滅族
聖包皮夠過癮喎,不如集中討論呢件聖物仲好:

咁算是聖物嗎?
抽刀斷水 發表於 2020/1/21 22:50

因為教會對聖人聖女的骨, 遺物也列為聖物,
如証實是耶穌用過的, 沾上了耶穌的血......當然是聖物了.

現在是不能証實, 也不能否定.
你無錯
不是神蹟
beebeechan 發表於 2020/1/21 22:48

咁算是聖物嗎?
我聽過都靈裹屍布,好似教廷仲未正式承認架喎,correct me if I am wrong.

如果真的沒被承認,咁傾黎做乜 ...
抽刀斷水 發表於 2020/1/21 22:43

你無錯
不是神蹟
我聽過都靈裹屍布,好似教廷仲未正式承認架喎,correct me if I am wrong.

如果真的沒被承認,咁傾黎做乜?
睇嚟冇乜物理係freshman 答到呢個問題,唔知各位學過中學物理科電學力學光學嘅frefreshman 有冇多少心得呢?求其一位出嚟指正下啊。

對呢啲神蹟既認知
沙文自己先係 freshman
呢啲都係天主教認同的神蹟
所以, 好多人都唔知有啲咁既事, ...
beebeechan 發表於 2020/1/20 23:57

講得啱!我信看不到而信的更有福。不過沙文先生嘅freshman 觀點好有新意,我想學習多D嘢。
呢啲都係天主教認同的神蹟
所以, 好多人都唔知有啲咁既事,
呢啲網友, 連權威專家講過乜都未知哩
高級模式 | 發新話題
換一個