返回列表 回覆 發帖

丟那媽,瘟疫都要移民去

有尐唔係二手野,係人妻黎,好似聖經故事上的上帝搞瑪利亞咁。
http://www.wivesofjosephsmith.org/
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
美国这里能一夫多妻 最高拥40名妻子
摩门教的创始人斯密约瑟(Joseph Smith Jr.)更是娶了40名妻子,

沙文 發表於 2020/3/31 02:51

雖然唔係咁認同摩門教,都唔好唔知頭唔知路咁盲中中指責既。

斯密约瑟(Joseph Smith Jr.)40個老婆,唔係個個都靚模嫩妹,同教主結婚時年齡由20-50。
50歲女人,好難令麻甩佬起痰卦,(又唔係亞巴郎個老婆。)有啲仲係二手野添。

雖話情人眼裡出西施唶。

40個老婆中,斯密约瑟(Joseph Smith Jr.)唔係個個都用嚟屌㗎喎。
摩門教中係叫  sealed  (留座咁解卦)

在19世紀初,未有社會福利,我看可能只是一群無依無靠的婦女,由教會照顧。

「摩门教的创始人斯密约瑟(Joseph Smith Jr.)更是娶了40名妻子,」唔好太用現代人既淫念嚟睇事。
同成班人輪住咀個神像差唔多之嘛。
抽刀斷水 發表於 2020/3/31 19:40

唔同,
「摩门教的创始人斯密约瑟(Joseph Smith Jr.)更是娶了40名妻子」
係斯密夫约瑟追住咀成班女。
好似講緊中國男人仲係紥辮, 女人紥腳咁
beebeechan 發表於 2020/3/31 07:39

同成班人輪住咀個神像差唔多之嘛。
好似講緊中國男人仲係紥辮, 女人紥腳咁
高級模式 | 發新話題
換一個