返回列表 回覆 發帖

人生,真係要及時把握機會

各位都眼見,對於我想知道的「天主用咩標準決定邊個靈魂畀達利特種性做仔,邊個靈魂畀沙通天做仔,邊個靈魂 ...
沙文 發表於 2023/3/2 01:35

你不如申請入畜道哩
隻隻一模忍樣, 無分別勒, 亞媽都唔分得出邊個打邊個
各位都眼見,對於我想知道的「天主用咩標準決定邊個靈魂畀達利特種性做仔,邊個靈魂畀沙通天做仔,邊個靈魂 ...
沙文 發表於 2023/3/2 01:35

唔可以一個沙文腦想到老既
即使落入咗達利特種姓, 都有機會彈出既
達利特都有唔少susanna架

印版達利特洛克非勒都有
回覆 103# beebeechan

sent
回覆  beebeechan
個仔求魚,畀條蛇佢咩?3舊夠update咩?
沙文 發表於 2023/3/2 01:10

經上不時都有人做少少, 天主便做多多的例子。
我哋俾3嚿出嚟, 抽水就會做多多呢
各位都眼見,對於我想知道的「天主用咩標準決定邊個靈魂畀達利特種性做仔,邊個靈魂畀沙通天做仔,邊個靈魂畀Rockefeller做仔」經書就係唔肯講。

反而嗰尐冇人想知全城人生痔瘡、割包皮就敘述到鉅細無遺。屌,您整到本經幾吋厚,講埋曬尐全城人割包皮生痔瘡呢尐無謂嘢,仲要話我好唔信?
Don't know where God is but the Devil is in the details
回覆 100# beebeechan
個仔求魚,畀條蛇佢咩?3舊夠update咩?
我要求多,係因為我樂意承擔更大責任。
沙文 發表於 2023/3/1 12:28

係咪你個仔話:老荳, 「我樂意承擔更大責任。」
你就俾佢楂架法拉利上街去架呢?
做咩今日P/L又進賬100B, 快啲同我捐出去,睇見錢就眼寃
沙文 發表於 2023/3/1 12:28

你唔好係俾你賺咗100元話捐番10蚊出嗰啲大善人。
應該好似舊約時既猶太人, 初熟第一造既葡萄係全部都捐出既。第二造先係園主既。

「睇見錢就眼寃」,, 不如就捐啲出嚟贊助一下呢嗰「家」,(雖然呢嗰家都唔係等錢使)  俾抽水更新一下, 佢仲用緊十幾年前既作業系統, 好鬼陰公。

又唔使你捐100B咁多, 太多錢盞誘抽水犯罪。
不如就捐你「一個德納」身家一個崩, 兩嚿水勒。
我無你賺100B咁很本事,又唔會見錢眼冤, 我就捐一嚿咁大把, 唔搶你風頭勒。
既然我能知道唔夠,咁夠嗰陣我都會知咖嘛。即如我知而家性慾未發洩夠,但發洩夠我會知道攰、知道滿足。滿足咗之後您叫我再多一Q我都唔制

到時,我會咁:阿四,做咩今日P/L又進賬100B, 快啲同我捐出去,睇見錢就眼寃

我要求多,係因為我樂意承擔更大責任。而家的resources少,發揮唔到嘛。
這不單係我的問題。印度達利特種姓家的仔都有同樣遭遇。
進貢雞欄亦係付出,唔通餓親雞姐姐您好忍心?

邊個靈魂做Rockefeller嘅仔都得,投胎之前都冇原罪, 您唔可以話我投胎前的靈魂已很衰格。點解唔可以係我或者達利特種姓家個仔?
Don't know where God is but the Devil is in the details
我唔介意要求多, 都唔畀我點知我辦唔辦得到啫?

沙文 發表於 2023/3/1 11:25

咁你又點知依家無俾多咗少少你呢?
你用哂嚟進貢雞欄, 去哄susanna 之嘛
再俾多多你, 你實生花柳而亡, 害你咋
我相當肯定印度達利特種姓家的仔都唔介意
畀咗先講啦
點解天 ...
沙文 發表於 2023/3/1 11:25

你好似啲癌症末期病人, 係咁要醫生同佢做化療, 電療, 標靶.....
從來唔知自己頂唔頂得順啲副作用

我相當肯定印度達利特種姓家的仔唔介意

畀咗先講啦

點解天主畀一啲人既野多, 要求的也多

畀一啲人既野, 要求的也

用乜嘢標準來決定邊啲人畀得多要求的也多

邊啲人比得少要求的也

屌咁不如天主開賭。投番個牌
沙文 發表於 2023/3/1 09:44

呢啲唔係賭搏嚟。
路加福音16章就有個乞兒拉匝祿同富翁。
一個執到條好籤, 一個執條劣籤。
在世上天主俾咗你既野比人多, 要求的也會多, 你辦不到, 就要還既。
執差籤既都無俾野佢, 要捱苦....都無乜要求喇。

25節 :
「孩子,你應記得你活着的時候,已享盡了你的福,而拉匝祿同樣也受盡了苦。現在,他在這裏受安慰,而你應受苦了。」

俾你做邊個大富既仔, 你無好好利用俾你既野回報, 在世嘆盡後, 在陰府就要嘔番出嚟, 好似福音中個富翁咁

what 澳洲袋狼

雖然我好尊重同埋理解你有另外嘅睇法, 但係對你另外嘅睇法我又冇乜興趣

亦都冇要求你同意老師嘅觀點, 我淨係請教緊:

天主憑乜L嘢標準,決定這個無主孤魂質去印度達利特種姓家, 那個就去比上當然不足, 比下也很滿足沙通天的家, 另一批特別優待的就Rockefeller, Paul Getty家?

I can wait.
沙文 發表於 2023/3/1 10:06

我發覺我信耶穌之後真係變咗好多,以前揸住杯咖啡喺水吧同人吹水拗嘢係一件最開心嘅事,而家一啲興趣都冇,而且對呢種環境有一種另外嘅睇法,諗返起同你拗澳洲袋狼嗰啲嘢,真係覺得好無謂,好無聊。始終都係嗰句:呢度每個人都係我嘅老師,但係我聽課唔一定要提問嘅,亦唔一定要同意老師嘅觀點嘅。
我有嘢做,唔得閒一日到黑喺度吹水啫。
逃出魔幻紀 發表於 2023/2/28 18:04

I can wait.
你唔應該因為自己有嘢做就對福音吹水半途而廢
係嘅係嘅,逢親係你解釋唔掂嘅問題就係打牙骹
點先至唔係打牙骹呢?  唔知。因為冇問題係你解釋得掂嘅 ...
沙文 發表於 2023/3/1 07:47

我有嘢做,唔得閒一日到黑喺度吹水啫。況且信與不信有何共同股份?其實我相信救恩臨到之後仲大鑊過以前,三四代都好難信耶穌仲慘過三四代都捱窮,我唔知我係咪三四代之中嘅一份子,不過我係我成個家族中第一個信耶穌嘅,所以只要肯回頭,天主都會接受嘅。我希望我嘅後代千代都信耶穌。
屌咁不如天主開賭。投番個牌

您對我誤會真係好深。

您睇我為人表面上衰衰咁,其
沙文 發表於 2023/3/1 09:32

咁我都睇你係版上鹹濕, 在家頭耷既小男人嚟

天主憑乜L嘢標準,
沙文 發表於 2023/3/1 09:32

抽籤...得唔得?
random

你唔好拎啲+3, -3 既standard deviation 嚟講喇
高級模式 | 發新話題
換一個