返回列表 回覆 發帖

鄭少秋大女美國自殺身亡 教友呼籲秋官盡快聯絡聖堂

回覆  beebeechan

被三角一樣,都可以靠開明既思維改變痛苦。

呢啲野你唔明架喇教徒~ ...
抽刀斷水 發表於 2023/10/4 16:18

照放咗上檯既資料嚟睇,
當年, 母親被人三角了, 家庭破碎。
今日, 不管當事人是三角了別人家庭, 還是被三角....都會牽出痛苦。不平安, 不快樂。

其二, 當事人是「最近」才加入道理班, 你唔係以為一叩門就可以成聖喎。
你去武館習武, 一入門未學紮馬就變咗葉師傅咩.
回覆 20# leefeng

所以你是認為"共產黨偉光正奉公守法廉潔"是錯誤的陳述?
回覆 26# beebeechan

被三角一樣,都可以靠開明既思維改變痛苦。

呢啲野你唔明架喇教徒~
就算唔係家庭,都係三角咗人地既關係啦。教會點都唔會開明得過polyamorous / NTR喇掛。 ...
抽刀斷水 2023/10/4 15:03 提交

點解唔會係被三角?
你怎樣就肯定了當事人是「三角」了別人的家庭?
你啲腦毛病又發作矣?
beebeechan 發表於 2023/10/4 10:46

就算唔係家庭,都係三角咗人地既關係啦。教會點都唔會開明得過polyamorous / NTR喇掛。
基督宗教的意識形態就如同共產黨的意識形態 ..............
https://www.horace.org/christianfaq/H04.htm

昊暠昺 發表於 2023/10/4 10:32

唉...你拎啲咁野嚟擺上檯?!

好似人地訂二萬元既酒席, 你竟然拎碟干炒牛河, 星洲炒米上檯俾客食!
你交咗唔少智商稅
正一傻豬黎既,三角戀仲要加入倡儀一夫一妻既教會,一入去實即刻千夫所指啦,真係前世未傷心過咩。 ...
抽刀斷水 發表於 2023/10/4 10:23

你怎樣就肯定了當事人是「三角」了別人的家庭?
你啲腦毛病又發作矣?
回覆  leefeng

ONL9,喺共產黨裡面做少一樣都上唔到位,投名狀宋朝已有啦,你連中國歷史都唔識,慳哦咪黎 ...
jimmychauck 發表於 2023/10/4 00:06

基督宗教的意識形態就如同共產黨的意識形態 ..............
https://www.horace.org/christianfaq/H04.htm

耶和華     = (如同)辯證唯物論
救世主     = (如同) 馬克思
特選人士    = (如同) 無產階級
教會      = (如同) 共產黨
基督的再臨   = (如同) 革命
地獄      = (如同) 資本家的受懲罰
基督千禧年統治 = (如同) 共產社會

林後 8:14  乃要均平.就是要你們的富餘、現在可以補他們的不足、使他們的富餘、將來也可以補你們的不足、這就均平了。
「一直活得不開心, 三角戀痛苦....

佢亦係最近先想加入教會, 唔係入咗會先唔開心,被教到去自殺。

我不明你指教會是邪, 邪在那裡?
beebeechan 發表於 2023/10/3 22:43

正一傻豬黎既,三角戀仲要加入倡儀一夫一妻既教會,一入去實即刻千夫所指啦,真係前世未傷心過咩。依家流行open relationship,連香港啲電視劇都做polyamorous, NTR,唉邊個介紹佢去呢間教會架:

https://zh.wikipedia.org/zh-hk/Food_Buddies

搞到人自殺,無論間接定係直接,我都覺得係邪教黎,乜唔係咩?
回覆  leefeng

你係咪想話共產黨偉光正奉公守法廉潔?認真嘅咪面不紅耳不赤講出黎,有咩咁睇唔開又要謾罵 ...
jimmychauck 發表於 2023/10/4 03:53

你的所謂學問應該係從屁股洞學回來的,你個腦亦是一團漿糊,你個口亦是排放大小二便用的吧? 問下版友們看帖的了解,我有那篇文說過百份百「共產黨偉光正奉公守法廉潔」嗎?

不貪腐,不做豆腐工程,不賣國,不做內奸,不信基督教,不會怕包大人的虎頭鍘和狗頭鍘而自殺,保證平安! ...
leefeng 發表於 2023/10/2 23:26
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆 17# leefeng

你係咪想話共產黨偉光正奉公守法廉潔?認真嘅咪面不紅耳不赤講出黎,有咩咁睇唔開又要謾罵?

Whatever goes upon two legs is an enemy.
Whatever goes upon four legs, or has wings, is a friend.
...
beebeechan 發表於 2023/10/4 00:49

什麼動物農莊?咁 OUT?
No animal shall wear clothes.

No animal shall sleep in a bed.

至于No animal shall kill any other animal………唔使圖咯!

.

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆  leefeng

ONL9,喺共產黨裡面做少一樣都上唔到位,投名狀宋朝已有啦,你連中國歷史都唔識,慳哦咪黎 ...
jimmychauck 發表於 2023/10/4 00:06

ONL9留番你含,因為你把流氓爛仔口特臭,啱你!
不貪腐,不做豆腐工程,不賣國,不做內奸,不信基督教,不會怕包大人的虎頭鍘和狗頭鍘而自殺,保證平安! ...
leefeng 發表於 2023/10/2 23:26

Whatever goes upon two legs is an enemy.
Whatever goes upon four legs, or has wings, is a friend.
No animal shall wear clothes.
No animal shall sleep in a bed.
No animal shall drink alcohol.
No animal shall kill any other animal.
All animals are equal.
‘some animals are more equal than others’

要讀一讀動物農莊George Orwell
(香港圖書館無此書)
回覆 7# leefeng

ONL9,喺共產黨裡面做少一樣都上唔到位,投名狀宋朝已有啦,你連中國歷史都唔識,慳哦咪黎評論中國內政。
你呢啲係唔會錯過任何可以拎嚟抺黑教會既人,
係街踩到屎既你都會賴係基督徒屙既?

多啲報導曝光就知多啲 ...
beebeechan 發表於 2023/10/3 22:43

活得不開心, 三角戀痛苦. 一樣可以信主得救!對不?

基督教/教牧/教徒們不是常常大事宣傳:只要信靠主,主是你的道路,主是你的明燈,有主的帶領:不是應該活得開心, 三角戀不痛苦嗎?(一,主為她打殘另一個情敵。二,男的馬上向她求婚。三,主安排另一個更好的情侶給她。)
名人的女兒信主啵,真是章顯基督教個「主」的 Power,讓奴才們心悅誠服的大好機會! ! !
信了主,原來乜都冇神蹟?
反而更痛苦到要自殺? 是否打臉基督教?
有沒有教徒答?

.
好明顯呢個係邪教黎架啦。
抽刀斷水 發表於 2023/10/3 09:42

凡係天主教, 基督教都係邪教!
抽刀斷水 發表於 2023/10/3 09:42

你呢啲係唔會錯過任何可以拎嚟抺黑教會既人,
係街踩到屎既你都會賴係基督徒屙既?

多啲報導曝光就知多啲架哩

「一直活得不開心, 三角戀痛苦....

佢亦係最近先想加入教會, 唔係入咗會先唔開心,被教到去自殺。

我不明你指教會是邪, 邪在那裡?
題目是信了主(奴隸制),信了上帝(帝制),為什麼要自殺?
基督徒不要離題,避題!
. ...
leefeng 發表於 2023/10/2 23:29

哈哈,你真係插到佢不死也殘廢!
鄭安儀最近參加了當地羅省華人天主教堂(St Bridget Chinese Catholic Church)的成人道理班
leefeng 發表於 2023/10/2 02:02

高級模式 | 發新話題
換一個