返回列表 回覆 發帖

令人戰慄的聖經裡面

P.S 唔記得提,傳教thread要免費。因為用來吸引抵唔住頸反基駁嘴。
即係好似disco要有ladies' night 吸引麻甩佬嘅原理。
若您等錢駛,仲可以注冊假教徒網名發傳/護教帖引反基群攻。
Don't know where God is but the Devil is in the details
人地神父有教會包食包住,梗係可以全身投入啦,我呢仲要四圍張羅五斗米架。

除非呢個網既網友養起我 ...
抽刀斷水 發表於 2020/12/13 16:04

本網都有募捐link,網友唔捐錢養起您,或者就係因为認為您未夠班呢?

不如頒行new 版規,留言要收費,可大大增加您的收入。
開一條thread的付費rate最貴。
然後每一條post都要付費,但rate比開thread平一些。
以上都係計算一個basic rate.仲要計字數,標點都計。頭10個字收費最貴,第11-99字平些,第100-199字又平些……
但注冊保持免費。齋睇係唔駛錢,因為要引咗人落踏先,佢睇到唔順超言論抵唔住頸就會駁嘴……
last but not least, propose這版規的人仕不但終生免費,仲有得抽commission.
呢樣嘢就係聖經金句教大哲學家。所以證明聖經的確有益世道人心,將您仰慕嘅大哲學家教育成材。
Don't know where God is but the Devil is in the details
個中之精要is "this text led me in later life."
沙文 發表於 2020/12/21 03:37

已經寫得好清楚啦!咁都唔明?真水皮!
                                                      " this text led me 反基督教  in later life."

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
個中之精要is "this text led me in later life."
No la, 大哲學家自己認金句指導其日後偉大人格"this text led me in later life to be not afraid of belon ...
沙文 發表於 2020/12/21 01:48

唉,咁都睇唔到個中之精要?
罗素睇見一本咁既「垃圾」,羅素嫲嫲都當宝?
證明呢個世界真係冇乜野系值得罗素afraid的囉!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
No la, 大哲學家自己認金句指導其日後偉大人格"this text led me in later life to be not afraid of belonging to small minorities.  "
你講嘢唔合羅汁又一例證
“大多都是” -- 即係並非全部
同“無一例外”明顯有矛盾

大哲學家嘅偉大人格, ...
沙文 發表於 2020/12/21 01:28

大哲學家起初以為真是「聖經金句」,細細個被呃到陀陀擰,但當年紀大學識高之後就知道呢d所謂「聖經金句」全部都是BS!
好人自會是好人,出於「污泥/聖經」而不染。
至於壞人一接觸「聖/性經」就會原形畢露,狐狸尾巴越伸越長!

.
「信仰基督教的人大多都是極其邪惡的」,無一例外。

leefeng 發表於 2020/12/17 19:53

你講嘢唔合羅汁又一例證
“大多都是” -- 即係並非全部
同“無一例外”明顯有矛盾

大哲學家嘅偉大人格,其實喺佢兒童時代被聖經金句塑造成。佢自己亦都心知肚明, 所以就唔敢講"無一例外", 而且話明" Her emphasis upon this text led me in later life to be not afraid of belonging to small minorities.  "
再講,「聖」經時代,妖徒只佔少數,到咗羅素(女麻)(女麻)同羅素時,情況大不相同,羅素周圍都係妖徒,羅素話唔怕做少數,同佢「信仰基督教的人大多都是極其邪惡的」睇法前後一致。
旁觀者 發表於 2020/12/18 01:12

「信仰基督教的人大多都是極其邪惡的」,無一例外。

.
再講,「聖」經時代,妖徒只佔少數,到咗羅素(女麻)(女麻)同羅素時,情況大不相同,羅素周圍都係妖徒,羅素話唔怕做少數,同佢「信仰基督教的人大多都是極其邪惡的」睇法前後一致。
搵哲學家仰慕之前,都要起咗佢個底先得。
沙文 發表於 2020/12/16 03:12

呢度先要搞清楚兩件事。
    一、「not follow amultitude to do evil」,multitude係指乜﹖照本人理解係妖徒。妖徒依 BB仔講,有「三十三億」,佔全球人口幾乎一半。其餘的大多是沉默者,真正認識妖教邪惡的只佔少數。
    二、佢阿(女麻)送俾佢嘅嘢在先,佢話「信仰基督教的人大多都是極其邪惡的」在後。一個人嘅思想,會因時間而變,按照邏輯,在後的便是此人最新嘅思維。所以佢「信仰基督教的人大多都是極其邪惡的」嘅理念没錯。

RE: 令人戰慄的聖經裡面

各位觀眾您哋知唔知, 版友最仰慕的大哲學家羅素嘅motto係边句?
佢阿嫲送畀佢Exo 23:2聖經金句

嗱, 大哲學 ...
沙文 發表於 2020/12/16 03:12

摷下你阿嫲阿爺或阿爺的阿爺係信乜教,点解你又信耶稣嘅?
你有冇自己查下三代,先起咗你自己個底先得咁呢?
如果你证明咗你阿嫲阿爺或阿爺的阿爺係信孫悟空或济公,你打算点做?讲黎听下!

.
各位觀眾您哋知唔知, 版友最仰慕的大哲學家羅素嘅motto係边句?
佢阿嫲送畀佢Exo 23:2聖經金句

嗱, 大哲學家佢自己話咖
"She gave me a Bible with her favourite texts
written on the flyleaf. Among these was "Thou shalt not follow a
multitude to do evil." Her emphasis upon this text led me in later life
to be not afraid of belonging to small minorities.  "

The Autobiography of Bertrand
搵哲學家仰慕之前,都要起咗佢個底先得。
你呢啲心態,同班佛佬殺人時既思維一忍樣。。。
"係你班友抵忍死。。。。。",唔係我殘忍 ...
beebeechan 發表於 2020/12/15 02:41

BB仔唔好狡辯咯,唔止大哲學家羅素話極毒教邪惡:
    「信仰基督教的人大多都是極其邪惡的。」《為什麼我不是基督徒》羅素 「新語絲」 電子文庫
    連極毒教自己友都認衰,威・豪伊特(極毒教徒):
    「所謂的基督教人種在全世界一切地區對他們所能奴役的一切民族所採取的野蠻行為和不顧死活的迫害,乃是人世間任何時代、任何其他人種,不論他們多麼殘忍,多麼無知,也不論他們多麼狠心和無恥,都是無法跟基督教人種相比擬的。」
你貼呢啲, 我打個比喻:
小學雞係數學教授面前話: 我識背九因歌, 幾叻! 你曉唔曉先! ...
beebeechan 發表於 2020/12/15 03:03

你估下咧!

.
做人要公平啲,世界上本来應該沒有任何宗教會無端端去侵略別教別國,
但是却有例外啵,同源同宗的當然都做 ...
leefeng 發表於 2020/12/15 02:46

你貼呢啲, 我打個比喻:
小學雞係數學教授面前話: 我識背九因歌, 幾叻! 你曉唔曉先!
你寫完呢一帖後, 
係咪好理解當年以色列人為何要消滅迦南一些部族咁呢?
你以後唔好亂話人殘忍哩喎。。 ...
beebeechan 發表於 2020/12/15 02:44

理解,當然理解,你依家就是正在高興當年以色列人消滅迦南那些部族係啱既,對嗎?
以你既羅汁,緬甸人應該學以色列人咁消滅羅興亞人,對嗎?

.
你呢啲心態,同班佛佬殺人時既思維一忍樣。。。
"係你班友抵忍死。。。。。",唔係我殘忍 ...
beebeechan 發表於 2020/12/15 02:41

你當然係爭住你 d 巴打架,扮同情?可能你既內心深處,覺得羅興亞人殺緬甸人殺得好咧?
不過唔使高興住,終有一日,你地兩巴打爭產爭第一,互片互殺,中世紀都曾經試過啦!
基督教徒:"係你班衣撕爛友抵忍死。。。。。",唔係我殘忍 ...
衣撕爛教徒:"係你班基督教友抵忍死。。。。。",唔係我殘忍 ...

咁,可能就天下太平了!

.

做人要公平啲,世界上本来應該沒有任何宗教會無端端去侵略別教別國。
但是却有例外啵,同源同宗的當然都做著同樣的勾當,所谓臭罌出臭草!
恩將仇報,把恩人殺人滅口,甚至滅族,在呢啲教係唔做會瞓唔著既! ! !

高級模式 | 發新話題
換一個