返回列表 回覆 發帖

萬事萬物皆有定時

講東講閪啦!
"天主"話"凡有氣息的盡行殺滅", 還搞啥關係呢?
話你妖徒係腦殘即係腦殘! ...
旁觀者 2023/12/10 23:38 提交

第日你去割癌腫瘤時會唔會同醫生講:唔好趕盡殺絕,留番少少瘤喇。….咁
天主要人認識佢,都係一步一步,關係愈來愈深咁發展嘅。
beebeechan 發表於 2023/12/10 16:20

"天主"話"凡有氣息的盡行殺滅", 還搞啥關係呢?
話你妖徒係腦殘即係腦殘!
回覆 10# beebeechan

自從生子女既風氣淡薄,以及離婚普及後,老婆同普通女朋友既界線就越來越模糊了,而女朋友同one night stand既分別都不再明顯。飲食男女,好速食架。

以前大住個肚結婚好難睇,依家啲人唔大肚都唔會諗住結,今時唔同往日。

呢個世界變得好快,教會唔好以為可以再用結婚黎要脅啲人做啲乜,例如中世紀教會利用婚姻都cap唔少水,而時至今日好多教堂依然要兩人都要基督徒才准許行禮,等等。
既然係咁,你搞咁多做乜呀? 講來講去, 不就是脫褲放屁?
抽刀斷水 2023/12/10 01:10 提交

經中時常以夫妻關係來比喻人與天主的關係。
(反基仔就唔懂,成日以為係主人奴隷關係)

你諗番同老婆,係咪經偶遇,認識,互相吸引,交往,約會,拖手仔,打車輪,攬攬摸摸,嘗禁果,先結婚,生仔。。。。一個階段跟一個階段咁發展。
唔係一開波就擺酒成親,「搞咁多做乜呀? 講來講去, 不就是脫褲放屁」。

天主要人認識佢,都係一步一步,關係愈來愈深咁發展嘅。

無喇喇咁趌起身話信,嗰把火好易熄。
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国

兄说的的确确确确实实实实在在好极

“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
他們要作他的人民,他親自要『與他們同在』,作他們的天主;他要拭去他們眼上的一切淚痕;以後再也沒有死亡,再也沒有悲傷,沒有哀號,沒有苦楚,因為先前的都已過去了。」
逃出魔幻紀 發表於 2023/12/9 20:55

因為死亡,悲傷,哀號,苦楚都去了猶太教基督教的敵人:巴人身上!
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
拔除栽種的亦有時 VS 我要成為麥子!

所以話啫,不做麥子,就冇機會被拔除。
君子不立危牆之下,不做基督徒就安全大吉!
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
宇宙萬物的生滅、運行,全在天主的掌控之中,「事事有時節,天下任何事皆有定時:生有時,死有時,栽種有時,拔除栽種的亦有時」(訓道篇3:1-2)。

你在指證你個天主在掌控今天巴人的被滅絕計畫?
天主親自啟示

你個天主親自啟示要把巴人消滅? 來個新世紀現代種族滅絕?
不知道在這個年代,耶和華耶穌教還有什麼道德標準來讓世人相信這些所謂「上帝天主」?

.
若非天主親自啟示,人絕無可能明白祂的意念和計劃

既然係咁,你搞咁多做乜呀? 講來講去, 不就是脫褲放屁?
你搞咁多做乜呀?
    講來講去, 不就是脫褲放屁?
高級模式 | 發新話題
換一個