返回列表 回覆 發帖

[搞笑] 屠龍小隊案充分總結中國香港情況

回覆 139# Guest from 124.244.37.x

連自己嘅自相矛盾自打嘴巴都解答唔到,就咪淨係識講東講西話人地被洗腦,答到問題先有資格講其他。

專制好過民主,你返大陸吖嘛,咁笨柒留喺香港?專制好過民主,宜家香港咪好左囉!我屌你班藍絲建制,搞左廿年都做L唔到,黃絲幫你一步到位將香港社會制度變得咁美好你仲出黎屌乜野?班建制廿年辦事不力直頭應該問吊啦。
專制好,黃絲黑暴咪你大恩人囉,你宜家仲日日屌?你個人咁L自相矛盾我點同你溝通呀?

問親你都唔識答,仲咁大口氣話人地被洗腦,你作為藍絲都幾癈。
每一次唔識答走去講東講西,都不過說明你無法否認自己論點中存在的矛盾。你冇論述咪認左佢囉,冇人逼你改變自己信念㗎,叫你咪再係度戇鳩講癈話之嘛。
對的,基督教的信仰生態非常多樣化。
雖然一本聖經,但各自解讀。
有些支持黑暴,有些譴責黑暴。
政府今 ...
Guest from 124.217.137.x 發表於 2024/9/15 13:40

隻死黑暴曱甴鴨jimmychauck顛倒黑白說曱甴俾人打藤條好慘咯,唔公平?
唔通佢係盲?覺得警察被蓄意謀殺鋸頸就好公平?人地都有阿媽生架!

https://m.news.cctv.com/2019/12/30/ARTIcG5Kg5mfQAVCS3Fvrz5d191230.shtml

“修例风波”发生后,警队一直站在止暴制乱的第一线。香港警察这一年如同从影视剧中跳出来一样,让我们真切地看到他们的专业与敬业、正直与担当。本期《环球人物》在“香港警察,真心英雄”一文中记录了以下镜头:

10月13日,Alex和同事在港铁观塘站处理一宗刑事毁坏案件。Alex突然感到有人从背后戳自己颈部,他凭借本能转过身来迅速制服了手持武器的暴徒。Alex根本没有意识到自己受了多重的伤,一抬头看见同事紧张的眼神和张嘴呼喊的脸,地上流了一摊血,自己的上衣被染成了红色。他才发现,鲜血都是从自己刚刚被割伤的颈部流出的。

11月17日,香港理工大学已被暴力示威者占据,警员Sam在此执勤,看到记者聚集的位置处于防暴警察和示威者之间,不时有汽油弹和砖头从理大方向扔出。他去引导记者转到安全位置,突然感到左腿一阵刺痛,竟是一支箭直插入小腿。

8月11日,一群暴徒围住尖沙咀警署,向内投掷汽油弹和砖头。警员Philip穿着防爆衣在警署内防卫,突然听到同事痛苦的叫喊声,一回头,他看到一名同事腿部着火,痛苦倒地。Philip隔着几米远,一个箭步冲过去,用整个上半身扑在同事腿上,依靠防爆衣的防火性能成功扑灭同事腿上的火焰。Philip反复说道:“如果我没有整个人扑上去,火马上就会蹿上来,我同事会没命的!”

也是在8月11日,警员谭汝禧得知妻子再次怀孕,原本喜从天降,却因为被“起底”而变成极度黑暗的一天。“我们的照片、电话号码、家庭地址等等,全部被摆上网。那些人不光在网上骂我和家人,骂我的儿子,还号召去我住的小区‘照顾’小朋友,他才一岁半啊!”说起4个月前的事情,谭汝禧仍然感到愤怒。

割颈,中箭,亲眼见到同事双腿着火,两千多名警员和家属被恶意“起底”——但他们无惧暴力,惟愿守护好香港。

.

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
政府今 ...
Guest from 124.217.137.x 發表於 2024/9/15 13:40

香港警察真是十分克制了,
黑暴恐襲時期,外國警察睇香港新聞,睇到火都滾埋,
佢地話,如果佢地一個警察被打成咁,一定會保證呢班垃圾下半世不會動彈!
當時的香港警察真是英雄,被全球警察界㸃讚!

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆  leefeng

即係抽中左嘅市民都覺得共產黨冇能力保護佢地。
即係共產黨盡失民心。

屌咁驚困人地入監 ...
jimmychauck 發表於 2024/9/15 17:38

不是共產黨冇能力保護佢地,而係香港自己冇能力兩制。

香港出貪官,可能陪審團收過賄賂放生罪犯。

放生太多黃屍曱甴,為市民造成冇安全感。
香港自己管治能力水皮,咁快顯露曬出黎!

所謂【共產黨盡失民心】呢句說話,會在什麼地方出現呢?
1-基督教(含所有耶穌耶和華的)
2-法輪功
3-崇洋舔外的黃屍曱甴(以為整個香港係屬於佢地)
4-為錢,不要說國家,父母子女底褲皆可賣

所以你一於做鴨舔恩客屁股收黑金渡日,
可惜,客太少,一樣要踎劏房,
不如受我幾藤條,打賞你一萬幾千,好過你一味来離教網筆淫吖! (咪拾人牙慧呀,死曱甴鴨)

.
回覆  Guest from 124.244.37.x

普遍都係藍絲的話,你2019區議會贏俾我睇吖嘛。輸足九條街。
jimmychauck 發表於 2024/9/15 20:49

1) 2019年約60%人投黃, 40%人投藍, 導致黃絲陣營取得86%的議席
2) 只有整體結果,未能反映在港英時代生活超過28年以上(或18歲以後在港英時代生活超過10年以上) 人士的意見。
生物高中生:生物是由細胞組成的。
文學博士生:生物不會由細胞組成的,不可能,你要信我,因為我學歷比你高,我是一位博士,你只是高中生。

生活了40年港英時代的香港人:特區比港英好得多。
1990年後出世的年輕黃絲:港英比特區好,你要信我,因為我是大學生,你只有中學程度。

奧利姆剃刀,藍絲多係單純因為學歷程度普遍偏低,同親身經歷無關,你太多 ...
jimmychauck 發表於 2024/9/15 20:49

訴諸學歷謬誤例子
1)某文學博士話,疫苗無用
2)某物理學博士話,明年經濟欣欣向榮
3)某經濟學博士話,量子力學是錯誤的
4)某藝術博士話,進化論是錯誤的

黃絲:
我在香港特區年代成長,在特區時代,學咗很多中文/英文/數學/自然科學/地理/歷史(主要在1912年前歷史),所以特區實在太差,港英時代實在是美好的。
剃刀唔係亂用的,仲有社會科學範圍,社會經驗比讀書重要。
李嘉誠都唔駛讀中學大學。
黃絲來學歷打飛機, ...
Guest from 124.217.137.x 發表於 2024/9/15 21:02

訴諸學歷謬誤例子
1)某文學博士話,疫苗無用
2)某物理學博士話,明年經濟欣欣向榮
3)某經濟學博士話,量子力學是錯誤的
4)某藝術博士話,進化論是錯誤的

黃絲
我在特區年代,學咗很多中文/英文/數學/自然科學,所以港英時代係美好的。

奧利姆剃刀,藍絲多係單純因為學歷程度普遍偏低,同親身經歷無關,你太多 ...

剃刀唔係亂用的,仲有社會科學範圍,社會經驗比讀書重要。
李嘉誠都唔駛讀中學大學。
黃絲來學歷打飛機,可借飛機打錯咗。
因為你拿學歷打的飛機範圍,唔係自然科學、語文、數學。
而係最講經驗多過讀書的社會政治範圍。

回覆 133# Guest from 124.244.37.x

奧利姆剃刀,藍絲多係單純因為學歷程度普遍偏低,同親身經歷無關,你太多假設。
普遍都係藍絲的話,你2019區議會贏俾我睇吖嘛。輸足九條街,全身最硬就係個嘴。

連自己嘅自相矛盾自打嘴巴都解答唔到,就咪淨係識講東講西話人地被洗腦,答到問題先有資格講其他。

專制好過民主,你返大陸吖嘛,咁笨柒留喺香港?專制好過民主,宜家香港咪好左囉!我屌你班藍絲建制,搞左廿年都做L唔到,黃絲幫你一步到位將香港社會制度變得咁美好你仲出黎屌乜野?班建制廿年辦事不力直頭應該問吊啦。
專制好,黃絲黑暴咪你大恩人囉,你宜家仲日日屌?你個人咁L自相矛盾我點同你溝通呀?

問親你都唔識答,仲咁大口氣話人地被洗腦,你作為藍絲都幾癈。
你講嘅野全部攞唔出證據,
...
jimmychauck 發表於 2024/9/15 17:36

證據:見證過你們黃絲口中的「港英盛世」的「上一代」人,普遍都係藍絲,佢哋看到兩邊教材或報導或評論時,更能根據自身經驗知道那一派更乎合自身經驗和事實,自己想下邊個被教材洗腦。
回覆 127# leefeng

即係抽中左嘅市民都覺得共產黨冇能力保護佢地。
即係共產黨盡失民心

屌咁驚困人地入監吖嘛戇鳩,唔怪得香港係逃犯天堂啦。
淨係識潑婦罵街就收皮啦。

識答人先出黎獻世啦,日日出黎罵街以為自己幾醒,俾人嘲到底褲都冇都唔知醜。

回覆 121# Guest from 124.217.137.x

咁就唔怪得你從來唔覺得自己被洗腦啦

黃人呢,成日話共產黨洗腦,但佢哋無批判性思考,唔會反思,既然共產黨可以洗腦,點解你讀緊的教材沒有被洗腦,而事實上的係,佢哋確實被另一套洗腦方式洗緊腦。
Guest from 124.217.137.x 發表於 2024/9/15 08:34

因為啲教材係共產黨寫㗎嘛,你弗左呀?

Detail matter
1) 藍人洗腦(國教)推行失敗,咪變黃人(黃絲教師)自發洗腦囉
2)黃絲老師(不是政府官方)洗腦也是洗腦
Guest from 124.217.137.x 發表於 2024/9/15 08:41

被洗腦嘅人眼中,全部人都係被洗腦,所以一日到黑掛喺口邊。
藍絲眼中,一個人只有三個原因會做出行為。有著數、被教唆、收左錢。因為佢地自己正正係咁嘅人。

你講嘅野全部攞唔出證據,只得陰謀論。呢啲係咩表現?就係心底有啲信念,雖然所有外在證據都唔支持,不過為左自己好過,點都要下意識噏啲野出黎自圓其說,咪左鳩噏右鳩噏幫自己揾理由,最後咪得返啲陰謀論,又被我不停出自相矛盾囉。

連一個你覺得被洗左腦嘅都可以不停喺你自己說話裡面揾出破綻,你自己又揾唔到人地破綻,仲話人地唔識批判,你收皮算啦。

屠龍小隊案充分總結中國香港情況,係以下邊個呀
1.濫告
2.盡失民心
3.天滅中共
你自己揀啦。

你同香港有今日,抵你地班冇遠見嘅港豬㗎啦。
鍾意專制咪移民大陸囉。

講癈話就唔好嘥我時間。

問親你都唔識答,仲大口氣話人地被洗腦,你作為藍絲都幾癈。

話題要轉了嗎?
未必所有基督教都叫信徒順服掌權者,所以基督教存在自相矛盾的黨派。
黑暴時期,基督教 n 多教牧出來煽動:基督教徒只服從一個王:神的統治。決不服從人的統治。
leefeng 發表於 2024/9/15 12:28

政府今次做得好,不會一刀切認為教會問題,反而知道係黃絲暴徒問題,只拉暴徒,或煽動暴動者,或撐暴人士,或仇警人士。不過不好的地方,就係有時,警察係現場拉人時,連埋附件圍觀人士都拉埋當暴徒。有時警察情緒激動,打埋不幸的無辜者,例如831事件。有時就怕咗比人批評沒有暴徒只有暴政,見有暴動事件都唔出動(例如721)
基督教其實係撐共的,因為叫信徒順服掌權者

不過黃絲會把佢解讀為要反對一個不公不義的政權

也有些認為 ...
Guest from 124.217.137.x 發表於 2024/9/15 10:46

未必所有基督教都叫信徒順服掌權者,所以基督教存在自相矛盾的黨派。
黑暴時期,基督教 n 多教牧出來煽動:基督教徒只服從一個王:神的統治。決不服從人的統治。

擺明煽動教徒只服從教會的神,不服從中共領袖的統治。
信了耶穌係咪個腦真是低智到絕?

教會的神呢?咪又係人的牧師或人的神父在指天篤地,指手畫腳嗎?
唔通神/耶稣會顯靈出黎統治咩?

OK, 俾你全人類真心服從耶稣做王,由神成功統治世界啦,跟住呢?
邉一個来話事?怎樣統治一個十四億人口的國家?

靠牧師或神父把口天天祈祷?
天天去教堂,啲米同麵包會從天而降?

低智成咁既牧師神父出来嗌只服從神的統治,究竟有冇先過一過個腦架?
下面班死蠢教徒又信啵?完全沒有想過有矛盾,有漏洞,有存在現實既問題的嗎?

呵,反咯,反咯,你又反,佢又反,一群神經病?
反完之後呢?
民生呢?國防呢?經濟呢?

將中國又再殖民?
原来信耶稣的歸宿就是把中國再被殖民,被奴役?

做殖民人就是基督教給中國人的希望和最終目的嗎?
究竟是基督教蠢?還是中國人蠢?
咁既説話都信?
所以黄絲乞人憎,黑暴曱甴乞人憎,基督教更乞人憎!

這種愚昧的信仰和思想真令人討厭,難怪愈来愈多有思考的人加入反基督教,並非事出無因。
冇人再想下一代,再下下一代再被這些愚昧洗腦了。

除了真實民生問題,基督教的神結合七抄八拼的一個復國主義制造出来的神話故事?
究竟要低智到什么程度,才可以完全忽略和扮睇唔到?
一個不真實不存在的神,自欺欺人可以保佑你乜野呢?

另外,做人係寧為雞口,不為牛後。
中國人都係俾返中國人的統治,都好過一億倍,亦唔輪到俾一個唔知乜野外族猶太人的神統治殖民了吧?更何況是一個根本不存在的【乜神】?!

.
九個市民嘅陪審團話唔定怕你七隻雞雞鴨鴨出册又玩報復,先至怕到死放生你地。
知你基督教想滅中共好 ...
leefeng 發表於 2024/9/15 10:37 [url]

基督教其實係撐共的,因為叫信徒順服掌權者

不過黃絲會把佢解讀為要反對一個不公不義的政權

也有些認為中共無神論違反基督

但除咗無神論之外,其他(特別是社會主義和共產理想)都align with基督教的公義和愛窮人原則。
講得一啲都冇錯呀,真正嘅市民全部覺得屠龍小隊全該入罪。

一百幾萬個市民揀,偏偏咁樣都可以揀著九個唔 ...
jimmychauck 發表於 2024/9/15 06:46

九個市民嘅陪審團話唔定怕你七隻雞雞鴨鴨出册又玩報復,先至怕到死放生你地。

知你基督教想滅中共好耐架啦,終于露出你地基督教/天主教/耶稣教/馬利亜教既真面目嗱?

至于你jimmychauck 想天滅中共,還是中共想滅你jimmychauck +基督教,你地要打過先至知道結果。
唔係你晚晚做鴨就可以用你條 J 去滅架!
你專心去,服侍得大爺高興,打賞多二两銀俾你又㸃話啫!

.

講得一啲都冇錯呀,真正嘅市民全部覺得屠龍小隊全該入罪。

一百幾萬個市民揀,偏偏咁樣都可以揀著九個唔 ...
jimmychauck 發表於 2024/9/15 06:46

你 jimmychauck 認咗做鴨咪得囉,
我唔介意你戇鳩又好,間隔唔識又好,
未出過劏房一步又好,反正你 jimmychauck 既光猪様寫住個「屌我啦我一定會幫襯
幾錢一晚?即本開個價黎。
你地曱甴原来興做呢味野,唔怪得句句都帶個屌同鳩来招生意?
明講吖馬,做乜咁鬼崇要次次暗示啫?

.
回覆  Guest from 124.217.137.x

學歷係謬誤,咁所謂乜柒年紀大中立就更謬誤啦。
中立有柒用咩,中肯先有用。中立咁勁,香港中立黨統治左香港好耐啦。
學歷高低代表書讀得多少、見識多少
jimmychauck 發表於 2024/9/15 08:03

Subject matters

語文、數學、自然科學、生命科學、自然地理、1900年前的歷史,都係讀書多增廣見聞

不過社會科學,通常係直接社會經驗,比讀書更好,當然最好係兩者都有。
回歸後特首教育局全部係共產黨嘅人,你仲戇鳩到話係黃人洗人腦,仲要作埋啲防反乜乜乜嘅低能推論出黎,笑甩人棚牙。
jimmychauck 發表於 2024/9/15 06:41

Detail matter

1) 藍人洗腦(國教)推行失敗,咪變黃人(黃絲教師)自發洗腦囉
2)黃絲老師(不是政府官方)自發洗腦,或者所謂的自發反洗腦教育,本質上,也是洗腦。
高級模式 | 發新話題
換一個