返回列表 回覆 發帖

聖經錯謬補遺

嗱, 嗰12位都係神職人員, 对唔到23億搭檯客
沙文 發表於 2020/2/24 23:47

其他教會唔知勒
就天主教, 有12億茶客, 得40幾萬個樓面咋
真係唔多夠人手
嗱, 嗰12位都係神職人員, 对唔到23億搭檯客
Don't know where God is but the Devil is in the details
5餅3魚嗰班唔計咖
沙文 發表於 2020/2/24 19:16

梗係唔計哩,
唔通人地搭檯都要入埋我數, 計茶錢咩
5餅3魚嗰班唔計咖
Don't know where God is but the Devil is in the details
回覆  beebeechan

貴教真係得慢嘛,2000年都發極都唔過1半population, 冇計錯畀您 ...
沙文 2020/2/24 17:59 提交

唔慢哩
公元30年只得12個,
2020年有23億。
增長同大耳窿利息咁快,利叠利。
回覆 1806# beebeechan

貴教真係得慢嘛,2000年都發極都唔過1半population, 冇計錯畀您
Seller's market 搶offer 真係會咁喎。Thinkest thou that I cannot now call my Father, and he shall presently give me more than seven hundred twenty grand?
要齊頭8萬好意頭又穩陣尐

沙文 2020/2/24 12:23 提交

八萬又有幾好意頭呢。
發得慢.........唔老嚟就真
所以打,劈友,7萬2都唔夠,要齊頭8萬好意頭又穩陣尐

沙文 2020/2/24 12:23 提交

咁你買樓時人地開價720萬,
你就豪啲話:齊頭800萬哩,好意頭喲!
所以話您Dyslexia唔識睇聖經真冇得醫
Thinkest thou that I cannot now pray to my Father, and he shall presently give me more than twelve legions of angels?

得把死人口講以前點威點威有L用咩。清兵未入關嗰陣又夠打得,但未到同治都謝曬啦。
所以打,劈友,7萬2都唔夠,要齊頭8萬好意頭又穩陣尐
本來, 求其揾把口狗噏就話幾多都冇乜所謂, 但係作到咁大, 卻反而顯出天使好打有限

沙文 發表於 2020/2/23 12:30

依撒意亞書37章記下一個天使便劈低18萬5千亞述兵
所以, 為咗打, 劈友.......係唔需要12營咁多既
26:53        你想我不能求我父、現在為我差遣十二營多天使來麼。

而1個legion係6,000人, 12營= 8萬人
條粉腸擺到明信口開河, 營, legion係羅 ...
沙文 發表於 2020/2/23 12:30

唔係咁淺既數都要計錯係嘛!???
26:53        你想我不能求我父、現在為我差遣十二營多天使來麼。

條粉腸擺到明信口開河, 營, legion係羅馬編制, 點解天使有咁啱得咁kill, 編制要抄羅馬佬?
其實, 呢樣係呀穌唯一聽過嘅軍隊編制.

而1個legion係6,000人, 12營= 8萬人

本來, 求其揾把口狗噏就話幾多都冇乜所謂, 但係作到咁大, 卻反而顯出天使好打有限。
祭司派來至多味1,2百家丁, 你叫老豆派8萬天使來做乜L嘢? 家丁個個都可以1個打400個?
全本性經的所謂神蹟次次被人拎出來當笑話同踢爆造假,基督教快d揾窿捐啦!
信徒冇面唔在講,重衰過過街老 ...
leefeng 2020/2/8 08:20 提交

如只係靠幾句賤格粗口就話踢爆咗,
林鄭都一早下咗台哩。
呢個帖就係典型既「聽三隻小豬故事時, 只係去追問: 點解豬會起屋, 豬同狼用乜語言交談」過種蠢貨。 ...
beebeechan 發表於 2020/1/22 05:08

全本性經的所謂神蹟次次被人拎出來當笑話同踢爆造假,基督教快d揾窿捐啦!
信徒冇面唔在講,重衰過過街老鼠,人人喊打!
回覆  leefeng
最新研究報告, 佢地拜老鼠, 我地拜貓
‘Godlike’ Cats Are the Preferred Pets for Atheis ...
沙文 發表於 2020/1/19 20:28

貓克老鼠!正
魚都有掟口錢則為殯儀業廣告
先生仲讚我又叻仔又 ...
沙文 發表於 2020/1/24 23:13

不如講埋係太陽眼鏡既廣告丫

我細個嗰陣已認識三隻小豬係地產商/建築/泥水佬嘅廣告。
魚都有掟口錢則為殯儀業廣告
先生仲讚我又叻仔又乖
各位有冇發覺以下這個古仔破綻在那裡?
Mat 17:27
但恐怕觸犯他們、〔觸犯原文作絆倒〕、你且往海邊去釣魚 ...
沙文 發表於 2020/1/20 19:11

呢個帖就係典型既「聽三隻小豬故事時, 只係去追問: 點解豬會起屋, 豬同狼用乜語言交談」過種蠢貨。
各位有冇發覺以下這個古仔破綻在那裡?
Mat 17:27
但恐怕觸犯他們、〔觸犯原文作絆倒〕、你且往海邊去釣魚、把先釣上來的魚拿起來、開了他的口、必得一塊錢、可以拿去給他們、作你我的稅銀。

這古仔很明顯係inspired by魚腸劍,只係搞錯咗部位。條魚口內有一蚊雞,周身唔聚財,點會有心情take the bait? 咬到都呑唔到啦。
唔信您喺屋企魚缸,每條魚個口塞一蚊然後餵佢地,睇下肯唔肯食嘢?

100%係釣上黎之後砌生豬肉砌入去嘅!
高級模式 | 發新話題
換一個