返回列表 回覆 發帖

不知羞恥做假成㽼的基督教

(1)
就以本論題為例,
老師批批佢:
beebeechan 發表於 2024/7/17 20:21

BB仔,你連字都未識,就話自己係「老師」,班細路有你個咁嘅「老師」,真係「該猥」。
    撒泡尿照下你自己啦,對屁眼教主而言,你只是個奴才;對猶太佬講,你亦屬賤民。有你這種「人」生存在社會,作為人類,都會覺得羞恥。
條友leefeng 拎嚟啲料, 十料九九屎!
本壇收錄咗佢唔少屎料, 你自己去睇睇, 佢啲野有幾堅, 你心中有數
beebeechan 發表於 2024/7/17 20:20

鬼徒有「三十三億」 、「科普特語專家」、清「政府有參與打教」、「路人甲」,係咪屎料呢﹖
更歡迎白膠痴既leefeng 反駁下
(不過, 期望不高)
佢質疑聖經考古紀錄有造假之嫌。咁麻煩你搵篇文駁佢啦。謝謝
Guest from 124.217.137.x 發表於 2024/7/17 09:21

你睇完, 有乜唔順超, 亦麻煩你駁下我, 謝謝
(4)
耶稣的裹尸布Shroud of Turin证明有真有假,真,是试验证明真人被钉上十字架的血迹染成的布,假,是14世纪伪造的,物件与耶稣无关。

咁証實裹尸布Shroud of Turin的理據又「被証實」咗未??

條友係咪都信太子站警察打死人, 用地鐵運屍, 在警署輪姦女示威者, 掟學生落街既報導咁呢?

條友leefeng都係曱甴一隻, 只不過係藍色

(3)

新约“全书”并不全,只有马太、马可、路加和约翰四部。所谓福音书(Gospels)起码三篇(汤姆斯、菲利普和玛丽)被埋1600年(BBC),没有收入今天的新约圣经,还有十几套只有名字,中世纪和近现代编的十几套“福音书”,

呢個仲白痴,
即係TVB 十大勁歌曲, 聲夢傳奇, 中年好聲音, 港姐入圍....都唔係人人入圍架喎
唔入圍啲都係要榜上有名架咩!? 要頒埋獎俾佢地架?

全部既書, 亞豬亞狗寫既都係「福音」, 咁係咪「全港好聲音」?人人出碟喇

(2)

圣经博物馆的藏品,16卷死海残卷Dead Sea Scroll,包括《创世纪》部分,是伪造的 (美国《国家地理》2020年3月13日)

今日好多地方都有秦兵馬俑仿製公仔,
有仿製品, 係咪等如臨潼出土的兵馬俑都是假?!

(1)
英皇亨利八世于1546年建立的牛津大学基督教堂学院 Christ Church,顾名思义是学习天主教基督教的殿堂,它的建筑被用作哈利波特故事影片和另一套侦探故事片集的背景,使它更负盛名。

曾经是该大学的教授欧宾克Dirk Obbink 造假事件令大学甚为尴尬。

欧宾克把马太福音、马可福音、路加福音、约翰福音各一份的纸草版出售给“圣经博物馆”,他把这四份纸草定为“公元100年左右”,
Guest from 124.217.137.x 發表於 2024/7/17 09:21

就以本論題為例,
老師批批佢:

報導中對教授Dirk Obbink指控,不是造假的抄本殘卷,
是由他研究任職的大學機構Egypt Exploration Society收藏中偷走藏品來賣給Museum of the Bible。

條友英文屎, 唔曉搵啲英文報導比對一下。

中文貼文有提到, 不過條友只係搬字, 無睇內文講乜既文字咕喱佬
监守自盗,把牛津大学的文物私自拿走出售

條友leefeng 拎嚟啲料, 十料九九屎!

本壇收錄咗佢唔少屎料, 你自己去睇睇, 佢啲野有幾堅, 你心中有數:
本壇泥膠屎料集
https://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=14463&extra=page%3D1

唔識睇既就以為佢幾堅, 俾佢嚇死
識既就笑死。
回覆 10# Guest from 124.217.137.x

駁乜啫,上次#117 #156萬字文駁完佢,一年啦,佢又覆唔到又唔認,一早講左佢之後引乜都係癈嘅唔洗理佢。佢出得黎行,以為唔洗還?
唔好貼癈文啦,一間人地駁完你你又唔識答。

回覆 8# jimmychauck

賤畜都冇氣嘥,因為賤畜只會斷氣!
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆 6# leefeng

冇能力反駁咪冇,講多嘥氣。
歡迎打假貼文!
唔怪得冇人答你。
jimmychauck 發表於 2024/7/17 00:34

基督教做假是事實!所以答的都是人,
駁的是賤畜。
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
唔怪得冇人答你。
jimmychauck 發表於 2024/7/17 00:34
唔怪得冇人叼你。【太氵奚臭】
唔怪得冇人答你。

話題要轉了嗎?
jimmychauck 發表於 2024/7/16 13:52

賤畜駁的,冇人會答。
你肯定是賤畜!

話題要轉了嗎?
高級模式 | 發新話題
換一個