返回列表 回覆 發帖

[搞笑] 屠龍小隊案充分總結中國香港情況

反修例,2019-06-15咪暫緩咗,係泛民執念重,要撤回

移交逃犯係重要的司法互助責任

暫緩,就係代表可以大家慢慢傾,傾到大家有信心,再提出

撤回,係一個政治表態,即係話永久對立,永久不信任中國司法系統,永遠無得傾

咁既然你都話要永久對立,無得傾。咁大陸又點解要再同香港泛民傾,直接國安法 + 完善選舉 + 大規模DQ晒你們,都好合理。
反修例,2019-06-15咪暫緩咗,係泛民執念重,要撤回

移交逃犯係重要的司法互助責任

暫緩,就係代表可以大家慢慢傾,傾到大家有信心,再提出

撤回,係一個政治表態,即係話永久對立,永久不信任中國司法系統,永遠無得傾

咁既然你都話要永久對立,無得傾。
Guest from 124.217.137.x 發表於 2024/9/9 08:29

啲假設多如腳毛,一陣得閒同你剃晒佢。
回覆 20# Guest from 124.217.137.x

非也非也,你也還是極多不對。

1. 不列顛倒是有1688年的glorious revolution光榮革命,一場不流血政變,光榮革命催生了《1689年權利法案》,是英國歷史上君主立憲制形成的重要事件。和平革命在中國歷史上從來未曾有過,是故你不可能說"和平革命,也唔會比暴力革命成功率低",因為這在中國沒有統計數字。
硬要統計的話,我給你如下的中國歷史數字,
和平革命成功次數:0
暴力革命成功次數:X, X為非零正整數

1a.不是是否和平革命,而是一個革命是否能夠和平,和平革命是一個偽命題。
1b.你以為甘地和平革命成功了? https://theconversation.com/the- ... colonial-rule-57904

2. 從開始時就絕大部份人冇諗過暴力革命,直到運動結束時也沒有發生過暴力革命,連陪審團也不承認大部分人有參與暴力。你日日講暴力革命企圖污名化反修例運動做乜?睇大內宣太多睇壞腦。上面已經提過,好早開始已經和平遊行啦,就算你要來硬話運動變成了暴力革命,那就是林鄭20190609的強硬回應所做成的。暴力革命不成立,你咩解釋都係稻草人解釋。

3.
要佢撤回嘅係民眾,泛民算條毛。
暫緩係話術,你啲傻仔先會信,法律上係冇暫緩,只有撒回,或調動議程。你啲傻仔年輕到共產黨啲話術都信,人唔笑你懞丙你都執到,仲要講咩人地執念重,你自己照吓鏡先啦。
撤回係有咩問題?政府隨時都可以再提出,係你啲人鍾意用話術,亂扣帽子,隨便假設,仲跟手諗住攞剃刀剃人之嘛。你亂用詞彙咁叻,話可以隨便講咁大,啱喺香港啲智庫揾工。
提提你,呢幾日信報評論智庫寒冬,狡兔死走狗烹飛鳥盡良弓藏,呢啲博大精深中國權術野,你或者唔識,共產黨人人識。你嘅長處睇來未必有用武之地。

撤回係一個程序,咩永久乜永久物就叫上綱上線、亂扣帽子。好似宜家啲法庭咁,行使基本法所賦權利就叫顛覆國家。永咩久?你當個政府死㗎?廿三條都可以再提啦,要再提一個議案有何難哉?

4.
不信任?冇得傾?你同我慳啲,臨立會就係共產黨對香港不信任、冇得傾嘅表現,1997已經係咁,2019先同你禮尚往來有咩大不了?你共產黨受唔起?香港人唔信你共產黨,冇得傾,係唯一解釋,都好合理。

話題要轉了嗎?
改革開放咪和平革命囉,
蘇共解體都係和平革命。

辛亥革命係暴力革命,但問題係,
它會催生另一個暴力革命,即共產革命。

而閣下支持的暴力革命,就催生了國安法,2021年民主大倒退改革,以及2023年民主大倒退改革。

你無視和平革命的成功,係一大認知偏誤。
無神論者搞革命,都話合情合理

基督徒搞革命,完全違反聖經信仰
1)聖經羅馬書,提倡要順服掌權者
原則係:除非不能讓你自由信神及信基督耶穌,否則不能搞反政府或違反當地法律的革命。

2)既然你信耶穌,就應該要依靠神。搞革命的人,對神沒有信心。
蘇共都可以解體,中共都有改革開放。為甚麼對神如此沒有信心,不信神搞,只信人自己主動搞,不願等候神?
還是,根本你們係假信徒,假基督徒?掛羊頭賣狗肉?
某數字網友支持共產黨,咪好似劉少奇咁下場囉--冤死獄中。

回覆 24# Guest from 124.217.137.x

你仲係日日混淆詞彙,喺度詭辯係冇用㗎,你爛屍係咪淨低呢啲水平?

改革開放只係政策改變,當政者有變過咩?改革開放成功左咩?宜家六億人月入一千?

蘇共關中國叉事?賣國嘅共產黨攞返海參威先再同我講啦。

共產革命當然唔係辛亥革命催生,共產革命係蘇共扶植,為左佢統一世界對抗美國嘅野心,犧牲廣大中國人民喺民主自由之下可以享受嘅福祉。

你曲解聖經嘅說話,俾我反駁完冇聲出。
你冇證據2019係暴力革命
你冇證據2019事件嘅主體係信徒

你都係等審判收皮啦。

你咁耐都唔否認中共盡失民心,我當你認左。
人血饅頭又唔識答,即係認埋自己無中生有。
共產革命當然唔係辛亥革命催生
jimmychauck 發表於 2024/9/11 18:11

共產革命雖然不是直接由辛亥革命催生,
但辛亥革命啟動了暴力革命成功的案例。
加上孫中山都話「革命當未成功,同志仍需努力」,
好多人認為「真正成功的革命」就是「共產革命」。
你冇證據2019係暴力革命
你冇證據2019事件嘅主體係信徒

2019年喊「和勇不分」,加上勇武燒港鐵和商店,就是暴力革命證據。
2019主體肯定不是信徒,呢點係好明確的,只不過有很多黃絲騎劫咗宗教(好可能包括你)去搞暴力革命。
2019主體係連登仔,連登仔出名係無神論者及不可知論者。
2019主體肯定不是信徒,呢點係好明確 ...
Guest from 124.217.137.x 發表於 2024/9/12 09:31

無神論者搞革命,都話合情合理

基督徒搞革命,完全違反聖經信仰
Guest from 124.217.137.x 發表於 2024/9/11 08:31

咁你上面放咩厥詞呀?無中生有定有則改之無則加冕呀?講咩乜野黃絲信徒唔信神係真乜乜乜呀?
立個論都立唔到,立到成篤屎咁,學人同我講香港講聖經,你叫AI練多你幾年先再出黎講啦。
好多人認為「真正成功的革命」就是「共產革命」。
Guest from 124.217.137.x 發表於 2024/9/12 09:25

VSCFAQ,公認證論謬誤
VSCFAQ,公認證論謬誤
jimmychauck 發表於 2024/9/12 17:31

隨意引用節錄 + 稻草人謬誤
黃絲犯眾憎,勇武派燒港鐵和燒商店只係小問題
最重要的係,佢用錯誤的方式爭取,導致香港沒有民主

呢個先係最衰的
黃絲更糟糕的係,明明搞衰咗,死唔認衰,唔認柒
仲講到自己無問題,無錯,聰明正義,錯的永遠係對方
呢個先係黃人最大的禍害。

至於你們的做法是否神的旨意,結果已經說明了,但你們仍然係死雞撐飯蓋

最衰格的係,你們黃人,令到香港民主消失,所以完全係犯眾憎。
回覆 32# Guest from 203.145.94.x

你一句好多人認為「真正成功的革命」就是「共產革命」。除左"好多人認為"之外仲有冇證據?冇咪公認證論謬誤囉?你唔認同咩?
回覆  Guest from 203.145.94.x

你一句好多人認為「真正成功的革命」就是「共產革命」。除左"好多人認為" ...
jimmychauck 發表於 2024/9/12 22:25

你依家under「革命了的共產黨」的統治,已經係證據啦,死蠢!

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆 35# leefeng

你又知道我under佢統治?你又無中生有呀?你係咪唔假設我係一度人你冇野識講?

又天滅中共,佢又民心盡失,你都仲想under佢,你自求多福吧啦。

人地啱先講暴力革命多失敗,你仲認為共產黨係成功。你閱讀能力係0。
回覆  Guest from 124.217.137.x

犧牲廣大中國人民喺民主自由之下可以享受嘅福祉。
jimmychauck 發表於 2024/9/11 18:11

民主自由之下可以享受嘅福祉是你可以叫黃屍黑暴捐多些款去買大小,買爛梨或爛橙,是旦一樣。錢多話事!
至于個爛梨或爛橙有冇料為人民謀福祉,無須考慮,只須要考慮阿梨或阿橙上了位,自己有乜着數。

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆 37# leefeng

講東講西鳩貼乜都做就係唔識答問題

回覆  leefeng

1.濫告
2.盡失民心
3.天滅中共
你自己揀啦。

講東講西就係乜柒都唔識答,收皮啦。 ...
jimmychauck 發表於 2024/9/7 04:17

唔識答咪認左佢或者過主囉,癈噏乜野?
回覆  leefeng

人地啱先講暴力革命多失敗,你仲認為共產黨係成功。你閱讀能力係0。
jimmychauck 發表於 2024/9/12 23:51

我冇強調共產黨係成功,起碼共產黨肯攺變,肯努力,有目共睹的事實。

唔通學所謂自由民主的黑暴曱甴四處去挑釁戰火,
學你地黑暴曱甴/自由民主國 咁反口覆舌,用強權来欺壓弱者好咩?

把口就話民主自由,俾你地打既是否都應該有發言權,可以出聲唔like你地搞破壞呢?
点解你地唔俾人地出聲,人地女人話你地阻街唔啱,你地連女人都打?
民主呢?自由呢?
即本辯駁啦!

.
回覆 39# leefeng

「真正成功的革命」就是「共產革命」,依家under「革命了的共產黨」的統治,已經係證據,又冇強調共產黨係成功。
我不嬲都話我唔摑你你自己都摑自己

共產黨肯攺變,肯努力,有目共睹的事實。
leefeng 發表於 2024/9/13 00:09

人唔笑狗都吠。

你唔洗再同我講你啲香港癈話,#117 #156你同沖生答到我之前我只會叫你返鄉下收皮。

話題要轉了嗎?
高級模式 | 發新話題
換一個