返回列表 回覆 發帖

【原創作品】Hellboy決戰教會教徒耶毒焦點評述

都話左你喺爛仔咖啦。
hellboy 發表於 2012/10/22 12:04

所以你唔好係我面前扮爛.
斯斯文文咪好囉
見到你個衰樣,你話喺唔喺想斯文都唔得先?
hellboy 發表於 2012/10/22 13:13

唔係啵, 你個樣衰我咁多
我見到你都可以保持斯文
斯斯文文...乜好難架咩?
見到你個羊相,你話喺唔喺想斯文都唔得先?
hellboy 發表於 2012/10/22 13:13

依...乜「衰樣」變左「羊相」既?
(你都好努力咁扮緊斯文.....又話斯文唔到既?)

係咪我跟本唔係衰樣, 你講了, 心中有歉意咁呢?
回覆  jimmychauck
日後猶太人大舉被屠殺,很多理由都引自這些對猶太人極端仇視的經文。
.
Guest from 101.15.97.x 發表於 2012/10/23 11:24

哇......難道你在台灣看的聖經不同其它地區的聖經耶?
那裡有「對猶太人極端仇視的經文」?
你加插上去耶?
有你們基督徒,我們異教徒生命財產得不到保障,我們不像回教那樣要發動聖戰。但也請基督教神職人員收斂一點,人的忍耐是有限度的。

Guest from 101.15.97.x 發表於 2012/10/23 11:24

請你先組織一下你想講的內容,
你想說甚麼?
台灣人的中文不應這麼爛罷
不要逼我們走到。

想問, 你的「最後一步」會是甚麼?

約翰和路加福音是保羅教派寫的,對猶太人極端仇視。

這三位: 約翰, 路加和保羅有過甚麼言行使你覺得他們是「對猶太人極端仇視」?
歷史是不可以擘大口便可以高談闊論,猶如飲醉酒的大叔,口沫橫飛。
beebeechan 你都一直沒有係呢到SHOW過自己對經文的熟悉

sunica 發表於 2012/11/10 02:25

咁又係呀, 講將經文搬來搬去的, 我真係唔及得班反基仔架
beebeechan 你都一直沒有係呢到SHOW過自己對經文的熟悉

sunica 發表於 2012/11/10 02:25

你現在既身世尚係遊子, 剛剛駐足本壇
你識左我好耐架咩
扮哂作個壇躉咁
高級模式 | 發新話題
換一個