返回列表 回覆 發帖

[轉載] 教會姊妹的愛情缺乏關顧

返去你個教會說教把啦!
AmiHO 發表於 2012/10/15 20:52

比起你要躲在這裡來反基。。。有點在沖涼房開個唱咁囉。

亞媽教仔都會叮囑個仔在學校唔好群埋班食煙仔,啪毒講粗口,睇鹹書既同學仔哩
回覆  beebeechan

教會果然持續在妖魔化不信神的人!
抽刀斷水 發表於 2012/10/18 13:27

唔信神既人,只要將罪美化了,便覺得跟本唔需要神,如:
墮胎只是家庭計劃,更專心照顧老大,
同性戀是自豪的,
叫雞是為了減少社會強姦罪案,
濫交一夜情是體驗自由,享受性,
濫伐樹林,浪費資源是促進社會繁榮,改善民生。。。。
那就無罪人囉,無妖,唔需要神,個個都可以成聖了。
感謝基督宗教一直以來對人類與「性」有關的行為的關心;人類沒有性早就絕種喇。 ...
抽刀斷水 發表於 2012/10/21 20:38

你又錯解哩
天主係十分鼓勵人去扑野, 子孫充滿大地,
不過, 十分反對人亂扑人...

咩叫亂?
抽刀斷水 發表於 2012/10/22 10:40

即係你捉住抽嫂, 生二, 三十個仔女都無問題
你扑完Mary,又去扑 Lucy, 跟住又俾篤 Miki...明天又玩 Nancy....咁就係行淫, 咁樣去充滿大地唔係天主既旨意
例子不同定義喎,你既例子都無涵蓋你之前所述的同性戀。
抽刀斷水 發表於 2012/10/22 11:30

不是為繁殖後代的性行為便是縱慾, 只為肉身上的快感。
人的行為只為滿足肉身的快感使人易入罪網, 正如原祖為了想嗒那又大, 又紅, 又圓, 又嫩, 又多汁的果子一樣。
那麼beebeechan你以後時時都去食又臭又爛又生蟲的果子吧,包保你得神喜悅!! ...
AmiHO 發表於 2012/10/22 20:47

不去濫交不等同要「食自己」唶
例如對同性戀者的睇法、對婚前性行為的睇法、對自慰的睇法--縱使是離教不信,但都下意識地認為以上三項屬邪惡之事。
 抽刀斷水 發表於 2012/10/24 14:04

不是只有宗教信仰者, 更不是單是基督徒才會對上邊三個行為視為邪惡, 不符道德。
可証偽性甚高囉。
高級模式 | 發新話題
換一個