返回列表 回覆 發帖

Hellboy決戰教會教徒耶毒焦點評述(二)

總結:

一、219以申命記神的吩咐的對象是見過神跡且過紅海的以色列古代人為理由,否定耶和華對要殺拜別神的人的標準只是給那些以色列人,並不及基督徒。可是,這有兩個問題:

1.他忘記了啟示錄亦有經文指出拜別神是要死的,可見,從古至今再到未來,拜別神對耶和華仍然是死罪。由於按世上一齊包括聖經的書寫,耶教徒對列國的戰爭……全部都是神藉人類之手為工具達成,再加上「聖靈感動」論,可推論出聖經要殺拜別神的人就是耶教徒,也就是包括基督徒。

2.如果舊約的對象是以色列人,便不用推廣出去,如此邏輯,那新約的教訓對象,則是當時的教會,基督徒便不用遵守,如此,信基督教就只有救恩,無道可言了。

二、關於神審判人的資格辯論一事上,219是輸到貼地的。因為從他後來選擇迴避問題的態度已可見,我再一次證明,亞當夏娃絕對不是人類的唯一始祖是成功了。

三、對於#111對我的老屈,我認為是無恥的,特別是「喉禽追女仔」那部份,在這離教者之家,有留意的大部份朋友都知我是什麼人,是絕對不會追女仔的。

四、對於我說「交給公會,亦無說明不是基督徒為抵抗公會再更加殺人」,這雖然只是一種邏輯推斷,無事實根據,亦無從考證。但古代歷史告訴我們,基督教自從成為羅馬國教之後,不斷迫害異己。何況,歷史上還有數之不盡的基督教罪行,例如:十字軍東征,蘇丹滅族危機,墨西哥大屠殺,販賣黑奴,以巴衝突,聖戰,在加沙釋放白磷彈,二次世界大戰屠殺猶太人,屠殺女巫,宗教裁判所,搜捕異教徒和施予酷刑,N-1,和古巴不願皈依基督教的原住民被西班牙殖民者強迫淘金,足以證實基督教的霸道。

五、對於219完全沒有理會耶和華欠缺公義,至殘至暴的指控,可見他在第五點之上是完全輸掉的。
http://www.anti-christ-hellboy.com/

Hellboy網站面世
beebee姐仲有無野講,無野講本公子要下線了。
仲有5分鐘,唔該你珍惜時間唔好講廢話。
hellboy 發表於 2013/6/2 17:08

怪唔知你斷氣前仲要九翕
你又想射耶?
beebeechan 發表於 2013/6/2 17:05

仲有5分鐘,唔該你珍惜時間唔好講廢話。
哇。。。有乜証據?
翕得你就翕!
beebeechan 發表於 2013/6/2 17:05

按科學事實推論,稱為論證。如果唔喺一批過,會亂倫,亂倫的結果就是絕後。
女媧又有無吩咐你xx在她臉上?

可唔可以知多少少先九翕?
beebeechan 發表於 2013/6/2 17:03

無必要知咁多,因為我知道對我最好的是我的家人,同埋耶和華對我一啲都唔好,基督徒只喺想扯關係,但我和耶穌耶和華一點關係也沒有便已經足夠。
beebee姐咁快認輸喇?喺咪認輸喇?認輸我走喇。
hellboy 發表於 2013/6/2 16:59

你又想射耶?
要留意,人出現的時候,必定是一批過。
hellboy 發表於 2013/6/2 16:58

哇。。。有乜証據?
翕得你就翕!
係囉。。。你唔知,但又講野太多。
beebeechan 發表於 2013/6/2 17:00

我已經告訴了你,總之我一定與耶和華無關就已經足夠。
唔知,可能是幾個中國大神如盤古女媧做出來
hellboy 發表於 2013/6/2 16:54

女媧又有無吩咐你xx在她臉上?

本座有三粒鐘。
beebeechan 發表於 2013/6/2 16:59

仲有11分鐘
包不包括屙屎放屁?
你學壞師啵!
beebeechan 發表於 2013/6/2 16:58

你明知聖靈感動是指靈性上的事情,不包括拉屎放屁,你喺有心同我玩唔該你唔好講廢話。
唔知,

係囉。。。你唔知,但又講野太多。
beebee姐咁快認輸喇?喺咪認輸喇?認輸我走喇。
本公子仲有15分鐘同你玩,你仲有無問題?
hellboy 發表於 2013/6/2 16:57

本座有三粒鐘。
唔知,但中國人就大至有個方向,可能是進化出來,亦可能是幾個中國大神如盤古女媧做出來,亦可能是中國幾 ...

要留意,人出現的時候,必定是一批過。
基督徒所有的行為都與聖靈感動有關,

hellboy 發表於 2013/6/2 16:49

包不包括屙屎放屁?
你學壞師啵!
睇你點回應我囉。
你有料拎到出黎,我就會俾多少少料你。
你廢翕,我九翕
竹門對竹門。 ...
beebeechan 發表於 2013/6/2 16:55

本公子仲有15分鐘同你玩,你仲有無問題?
你到底喺想同我玩,定喺喺到互串?
hellboy 發表於 2013/6/2 16:51

睇你點回應我囉。
你有料拎到出黎,我就會俾多少少料你。
你廢翕,我九翕
竹門對竹門。
咁唔係亞當子孫既人類始祖又點黎?
你答完,但係仲多左問題,
唔答好過答。 ...
beebeechan 發表於 2013/6/2 16:52

唔知,但中國人就大至有個方向,可能是進化出來,亦可能是幾個中國大神如盤古女媧做出來,亦可能是中國幾個大神合理催使進化而嚟,總之我知道自己與耶和華無關,便不受他的管轄便可以。
高級模式 | 發新話題
換一個