返回列表 回覆 發帖

[數據資料] 基督教涉嫌的二次創作 / 抄襲

現在不是談瑪利亞是否處女生子
是談「瑪利亞處女生子」的情節是否抄襲 ...
beebeechan 發表於 2016/1/8 02:49

「瑪利亞處女生子」正正係耶教BS 中的 BS!

古人無知又話信啫,現代人仍然有咁低B既人都要去信,其白痴程度簡直爆燈!

有孕已不能是處女( 車,話之你一陣風受孕 ),生咗仔就更不能維持處女之身 (唔使畫公仔畫出腸囉 ),
瑪利亞當時係人唔係神,生理係同人一様,白痴冇啲生理醫學常識!

白痴教所以有白痴教徒!

「瑪利亞處女生子」的情節是否抄襲已好明顯,見人地用JJ都可以生B,抄襲嗰件白痴諗處女生子咪一如JJ生B!
但係件白痴冇諗到人地Isis係神,(神噃)!
你瑪利亞係神咩?成班白痴!
今時今日唔少人以貼條拎便是
博學才多了。

不管明, 只管貼
beebeechan 發表於 2016/1/8 07:21

衰得過耶教耶人只管抄得就抄,作得就作,呃得就呃,姦得就姦,騙得就騙,蝦得就蝦?全世界都明只係你唔明啫!白痴
原來你都明白, 只要是「神」
便不能用上人的諗法哩。

要將個 Android apps 裝入部iphone 到, 
你才 ...
beebeechan 發表於 2016/1/8 07:29

咪将Android apps 裝入部iPhone 嚟轉移視缐,白痴先至会咁回应!
你以為馬利亜係神?任你作牙?馬利亜唔係常人系乜野?只不過天主教將她神化起來用耒拜,又係白痴!

耶經抄襲已系事實,你一個白痴話唔係就會唔係?正白痴!
咁我都稱呼左你幾次白痴
恐怕都成事實囉
你話唔係就會是唔係架咩?
beebeechan 發表於 2016/1/9 09:07

咁你即係承認你自己係耶膠白痴兼滛蟲囉!已成事實,點到你話唔係就會是唔係架咩?
你也無否認你是真白痴
beebeechan 發表於 2016/1/9 23:38

非基是否白痴將来自有分曉,
但你地耶徒【滛蟲兼白痴】就係眼前的現在走唔甩既生招牌!
耶膠想用如有雷同實屬巧合耒卸膊,耶膠不嬲無恥下流兼面皮厚已是司空見慣!
我是說『你』,
不是眾非基。

非基中也有很有邏輯的, 你卻不是那類 ...
beebeechan 發表於 2016/1/11 23:37

不要用邏輯来轉移視缐,
莫非你想舉證耶膠的抄襲也是很有邏輯的?
耶膠的姦淫也是很有邏輯的?
耶膠的無恥也是很有邏輯的?
耶膠的欺騙也是很有邏輯的?
耶膠的白痴也是很有邏輯的?
妄想用邏輯来開脱你這顃很有邏輯的白痴滛蟲?
耶穌不是自認係耶和華的種嗎?竟然又話自己係皇室既血統?自相矛盾!
究竟佢想做神子或王子呢?咁貪心冇啲說服力!
咁問一句先:
係咪小事一樁先?
你又是否「現實中欠成功感」呢?
beebeechan 發表於 2016/2/2 14:07

我都無話係大事
鞭佢兩野唶。
(日後, 仲有大把機會哩)
beebeechan 發表於 2016/2/2 11:33

你一 樣欠鞭兩野!
成本爛經抽一兩粒字或睇全面都係謊言,抄袭,滛晦,猥褻,下流,賤格,禍害,陰暗,錯誤,垃圾!
聖經, 卻是
(1)歷世歷代以來印刷數量最多的一本書
(2)全世界譯本最多的書

點解呢?

因為聖經是給滛晦,猥褻,下流,賤格,禍害,陰暗的人讀囉。
人無上邊任何一項, 都『唔係人』囉 (耶穌例外)
beebeechan 發表於 2016/2/3 07:44

有見地!聖經是給滛晦,猥褻,下流,賤格,禍害,陰暗的人讀既!
呢次你就講得啱啦!
所以所有基督徒包括你在内都是滛晦,猥褻,下流,賤格,禍害,陰暗的!!!
聖經, 卻是
(1)歷世歷代以來印刷數量最多的一本書
(2)全世界譯本最多的書

beebeechan 發表於 2016/2/3 07:44

(1)歷世歷代以來印刷數量最多的一本書: 等多啲人了解耶和華同耶稣既滛行!
(2)全世界譯本最多的書: 比世界各地了解耶和華同耶稣既滛行!
我就係驚你唔係人,
(你有無讀埋下一句架)
beebeechan 發表於 2016/2/3 08:15

咁心急做乜?
世界上有齊滛晦,猥褻,下流,賤格,禍害,陰暗的只有基督徒,所以基督徒都『唔係人』囉!

(耶穌例外)耶穌為何例外?
因為耶穌更加唔係人,歷史上冇佢!
因為耶穌更加唔係神,神話上有佢!(作出嚟果種神話故事)
《毛語錄》是曇花一現的東西,現在是否仍保持高印刷量,有點常識的都會質疑,有待考証。

「煽動性」用另一套詞,便是「觸動人心」。
聖經的目的不就是喚醒人心的嗎?
beebeechan 發表於 2016/2/3 22:51

是[蒙蔽人心]!神棍耶稣[欺骗世人]!
聖經喚醒人心?屁!!!
聖經喚醒人心内的姦滛獸性嗎?喚醒信徒和教牧姦滛千萭個兒童婦女嗎?
即是你開辦一個網站,每月點擊探訪才是一百萬人次,這就是很「值得高興和自豪的事」?

斷水版主有點 ...
beebeechan 發表於 2016/2/3 23:05

點擊探訪數據代表甚麽呢?
你地啲基督滛蟲點擊咸網探訪數據都十分之驚人,這就是信基督教的很「值得高興和自豪的事」?

基督徒咪扮不知情!
要搞一個多人探訪的網站不是你的宗旨.
但要搞一個多人探訪的離教者心聲網站便是你的宗旨.
搞個少人探訪的 ...
聖經是喚醒世人為宗旨,
能喚醒很多世人也是宗旨.
beebeechan 發表於 2016/2/4 00:38

聖經是喚醒世人獸性姦滛暴力邪悪欺騙虛偽戰爭奴性為宗旨,
能喚醒很多世人獸性姦滛暴力邪悪
貪婪欺騙虛偽戰爭奴性也是基督教的宗旨.

基督教徒被喚醒 故去姦滛!(看千萬單被教牧教徒强姦案)
基督教徒被喚醒 故去暴力!(奉基督之名打死父母,子女案)
基督教徒被喚醒 故産生邪悪!(鏟除異己,打壓他人)
基督教徒被喚醒 故去貪婪!(看教牧教徒貪財案)
基督教徒被喚醒 故去欺騙!(看教牧教徒詐騙案, 耶神耶稣係假野,但教會仍不斷將虛假的神吹嘘欺騙不知情的人)
基督教徒被喚醒 故去虛偽!(看信了教之後的教徒前後不一的嘴臉比比皆是,外表仁義内里骯髒)
基督教徒被喚醒 故去戰爭!(看歴史十字軍和現今布殊的十字軍挑起中東之亂)
基督教徒被喚醒 故去奴性!(看聖經教你如何做一個好奴才,中國人推翻了满清的奴才制度,然後又去投在異族以色列為當權者創作出来的神去當奴才?莫非信基督教的中國人都有天生的奴性?)

/
我習慣左講野有根有據, 查過係真先講番出黎既
唔似有人道聽途說便狗翕一番, 搬條拎出黎(通常都係維基, 百 ...
beebeechan 發表於 2016/2/4 12:52

耶徒白痴本色,永遠自以為是,揸支雞毛當令箭!

你的所謂有根有據, 查過…係邊度查過?從乜野有根有據?

因為你只係狗翕一番,從耒唔敢貼link出來,只係貼幾隻字就夠膽大言不慚話自己有根有據?

根乜?據乜?根你狗翕牙?據你狗翕牙?

維基, 百度的資料都並不能任由亞福亞水講就可以作實!

如果你認為亞福亞水講既野不能作實,唔通你呢個耶徒bbc單方面自言自語完全冇根冇據的說話就是可以作實?

難怪[性經]的出處一如你這個人版,話係真就一定係真?簡直無知冇腦笑話兼白痴!
我隔黎有條狗成日係屋到吠
嘈到死
各位有乜好建議
beebeechan 發表於 2016/2/5 02:36

你扮死狗或認佢做你主人,你做狗奴才咪得囉!你呢隻基督滛棍白痴狗奴才,再吠擲你落地獄丫嗱!
難得你都知有地獄這回事。
尚有少少少許基性

口臭未改
基性難移
beebeechan 發表於 2016/2/6 13:39

地獄係佛教既閻羅王管辖,專收基督徒bbc到十八層地獄嘆油炸,勾利筋等十八道菜架!
基督耶稣抄人地啲地獄橋,又學唔到閻羅王啲豐富菜式,單上一味火湖咁冇文化!
學野啦!對付耶徒口臭,閻羅王重會另類VIP招呼你架!基基!
口臭未改
基性難移
beebeechan 發表於 2016/2/6 13:39

難得你咁有自知之明!
基性難移者口臭!!!
高級模式 | 發新話題
換一個