返回列表 回覆 發帖

[數據資料] 基督教涉嫌的二次創作 / 抄襲

回覆  beebeechan

根据顛鼠教官方立場, 出谷紀追猶太佬嘅法郎係Merneptah:
http://www.newadvent.org/cathen/10208b.htm

而Merneptah, 係Amenophis IV之後百幾年之第8任法郎,
沙文 發表於 2016/6/11 12:37

文中就寫得清楚:

The chief objection to this view is 。。。。。。。。

人地都未肯定, 你就來扮哂好肯定

你閱讀能力, 好很唔勁
回覆 381# beebeechan
你閱讀能力, 好很唔勁"The chief objection to this view is that it seems to contradict the final strophe of Merneptah's "Hymn of Victory" over the Lybians inscribed on the granite stela already referred to."
......
"while others have answered it in various ways."

你就來扮哂好肯定, Amenophis IV 是在出埃及之後的法魯。
gay督教經書之所謂6日創世,第7日休息, 今日我地稱之為week, 此7日一周嘅idea係咪猶太佬首創?

其實, 又係抄返黎, 7日循環係出自巴比倫文化,
https://en.wikipedia.org/wiki/Week
上帝嘅creativity, 冇巴比倫佬咁高
Don't know where God is but the Devil is in the details
用抄抄埋埋既垃圾耶書嚟呃啲冇腦白痴耶徒,襯到絶啦!
...

其實, 又係抄返黎, 7日循環係出自巴比倫文化,
https://en.wikipedia.org/wiki/Week
上帝嘅creativity, 冇巴比倫佬咁高
沙文 發表於 2016/6/13 00:40

有何根據巴比倫文化會比蘇美爾文化早?

盡信維基,不如去打飛機哩
盡信基督,不如賣衣裳竹
Don't know where God is but the Devil is in the details
盡信耶穌,不如食無比膏
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
盡信基督,不如賣衣裳竹
沙文 發表於 2016/6/14 17:05

乖的走碌碡,赢得眼前熟
盡信耶穌,不如食無比膏
抽刀斷水 發表於 2016/6/14 20:02

不信耶穌,智慧唔慌高
用刀斷水,笑到歪咀
有何根據巴比倫文化會比蘇美爾文化早?

盡信維基,不如去打飛機哩
beebeechan 發表於 2016/6/13 21:04

有何根據【性經】内容是真的?
gay篤徒答案:【性經】可以証明【性經】是真的!
有何根據【性經】内容是真的?
gay篤徒答案:【性經】可以証明【性經】是真的! ...
leefeng 發表於 2016/6/15 05:39

自問自答, 
自己做, 自己爽................即是:
有人問gay篤徒如何可以証明【性經】内容是真的?
于是gay篤徒答:【性經】可以証明【性經】是真的!
如果重睇唔明就自認白痴啦,懵佬!
Sign of the cross
其實都係抄手指凌空畫符, 只過就單調尐, 來來去去都係得果幾下

不信耶穌,智慧唔慌高
beebeechan 發表於 2016/6/14 21:37

盲信耶穌,都變鑊「撈」:
        「弟兄要把弟兄、父親要把兒子,送到死地。兒女要與父母為敵,害死他們。」《馬太》10:21
        「人到我這裏來,若不恨自己的父母、妻子、兒女、弟兄、姐妹和自己的性命,就不能作我的門徒。」《路加》14:26
        「一粒麥子不落在地裏死了,仍舊是一粒;若是死了,就結出許多子粒來。愛惜自己生命的,就失喪生命;在這世上恨惡自己生命的,就要保守生命到永生。」《約翰》12:25
        「愛惜自己生命的,就失喪生命;在這世上恨惡自己生命的,就要保守生命到永生。」《約翰》12:25
盲信耶穌,都變鑊「撈」:
        「弟兄要把弟兄、父親要把兒子,送到死地。兒女要與父母為敵, ...
旁觀者 發表於 2016/6/17 23:05

聖經我有幾本,
不用你貼經文我才有得讀

貼完一大餐,
你又實在想說甚麼?

你既帖, 鑊鑊都咁黐底
聖經我有幾本,

beebeechan 發表於 2016/6/17 07:12

咁大把
咁大把
沙文 發表於 2016/6/17 23:15

中庭哂屎哩。。。。6吋

唔使下下都出到擂漿棍
聖經哂屎6吋咁短
聖經哂屎6吋咁短
沙文 發表於 2016/6/17 23:30

再的識既都有
高級模式 | 發新話題
換一個