返回列表 回覆 發帖

無事獻殷勤--之教宗好說話

回覆  抽刀斷水

而家,戲都有得睇, 就黎攞Oscar添
沙文 發表於 2016/2/7 00:16

聯合國和奧斯卡已對神父性侵男童作出肯定。

聯合國兒童權利委員會就教廷提交的天主教神父性侵上萬兒童案發表調查報告,對教廷暨羅馬天主教廷及成員利用一種科魯茲衛褲增大性器官後性侵女童,並最終導致多名幼女處女膜破裂,在進行的公開審理中,神父門自稱為“神靈”測試性能力,迅即引發全球矚目。

不知道本網有沒有天主教徒試過科魯茲衛褲的滋味如何?
唔駛問嘅
The Fathers禽獸性侵教友, UN都知啦
Don't know where God is but the Devil is in the details
可惜您冇可惜您冇講 the father 定係 A Father呢
沙文 發表於 2016/2/7 06:12

無講就問
唔好段估
你都岩。。
father 可以指幾個
Father 只係一個
beebeechan 發表於 2016/2/6 12:06

可惜您冇可惜您冇講 the father 定係 A Father呢
您都錯。
father只係一個
fathers先可以指幾個

搞清楚基本英語, 拜託
沙文 發表於 2016/2/7 04:19

a father 與 the Father 是有分別的,
你搞而不清
您都錯。
father只係一個
fathers先可以指幾個

搞清楚基本英語, 拜託
Don't know where God is but the Devil is in the details
我老爸係father, 唔係 Father, 搞清楚基本英語, 拜託
沙文 發表於 2016/2/7 00:06

你都岩。。
father 可以指幾個
Father 只係一個
回覆 50# 抽刀斷水

而家,戲都有得睇, 就黎攞Oscar添
http://www.nytimes.com/2016/02/0 ... tican-audience.html
我老爸係father, 唔係 Father, 搞清楚基本英語, 拜託
唔會, 我老爸又唔係神父, 我都唔反叛
沙文 發表於 2016/2/6 23:58

重溫 #53」
拜託
唔會, 我老爸又唔係神父, 我都唔反叛
gay督徒嘅通病, 唔合邏輯
我老爸性侵我老母, 只係有我嘅sufficient condition
沙文 發表於 2016/2/6 23:13

你老爸性侵你老母時,你老母一定唔多願,推推擋擋既
所以生得你咁反叛
gay督徒嘅通病, 唔合邏輯
我老爸性侵我老母, 只係有我嘅sufficient condition
回覆  beebeechan

唔駛出旺角咁遠, 去UN就得啦
沙文 發表於 2016/2/6 21:53

在 UN, 神父是 Father
Father 是 神父義詞

神父已是性侵的同義詞了
所以  
Father 已是性侵的同義詞了

又係啵,
你老爸不性侵你老母, 都無你哩
回覆 48# beebeechan

唔駛出旺角咁遠, 去UN就得啦
http://www.bbc.com/zhongwen/trad ... can_abuse_un_report
大家都明,唯獨天主教徒扮唔明。
抽刀斷水 發表於 2016/2/6 13:32

你既『大家』就是這壇上的幾條友呀?
有兩個仲係『瘋』

我既眼光比你闊大好多
咁你出旺角同人講:
你有無被神父過?
睇下有無人知你翕乜,
小到你失暈
beebeechan 2016/2/6 13:27 提交

大家都明,唯獨天主教徒扮唔明。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
可能呢期入壇既人, 水平太低
拖低大市
神父已是性侵的同義詞了。

造句:噢,你被神父了麼?記住要檢查有冇性病呀。 ...
抽刀斷水 發表於 2016/2/6 13:23

咁你出旺角同人講:
你有無被神父過?
睇下有無人知你翕乜,
小到你失暈
神父已是性侵的同義詞了。

造句:噢,你被神父了麼?記住要檢查有冇性病呀。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
高級模式 | 發新話題
換一個