返回列表 回覆 發帖

Hey hottie, can I buy you a drink?

成本耶經都係老作的垃圾,只有白痴冇腦的耶徒才會信以為真!
leefeng 發表於 2016/2/18 15:01

不過, 你對本壇個垃圾佬既『創作』, 如痴如醉
馬上就搶了張『梳化』
買嘢食只需3-4個人去, 每人拎4個叉雞飯盒就掂啦, 12個人去哂, 賴底師父一支公, 咁萬一強力部門追上來, 兩三條友挾咗阿穌上洗頭艇都唔係難, 咁, 係乜嘢驅使佢地鋌而走險, 12大漢齊齊買叉雞飯呢?今帖就同大家深入分析一下呢壇嘢
沙文 發表於 2016/2/18 13:59

呢d 咁簡單既策謀你都唔曉,
人地一個明星仔都曉哩:

李嘉欣与姐姐购物遇记者 使调虎离山计脱身(图)
http://ent.news.cn/2011-04/16/c_121312094.htm

強力部門收到風話大班人去左麥記,
耶穌一定同佢地一夥,
於是, 危險的地方就變成了安全.
屁眼教主不是駕雲下凡的嗎?為何不「駕雲」代步呢?
肚子裏有萬能「上帝」的「上帝兒子」,竟會疲倦? ...
旁觀者 發表於 2016/2/18 23:24

「駕雲」代步, 凡人都會哩......無新意卦
那時門徒進城買食物去了

沙文 發表於 2016/2/18 13:59

所以話你唔夠精明,
只能用埋周星馳無厘頭級數找茬。

等我教你一招:
既然門徒都走哂買食的。。。
又鬼知耶穌同個婦人講乜,(有回帶錄音呀?)
仲成大段寫得番出黎既?
若果畀您做白紙扇, 教會已在2,000年前摺埋
麥記都有强力部門25仔, report12條友之中冇阿穌, 咁就出事矣

強 ...
沙文 2016/2/19 02:16 提交

井邊個撒瑪利亞婦人先係強力特工。
脫都唔使脫,三點不用露便套到耶穌個「計劃」。

你不見經上說:
『於是那婦人撇下自己的水罐,往城裏去向人說: 』
婦人馬上回總部包膠
撇下水罐 : 擺明打水係用來掩飾身份, 不是為此而來井邊。
全地球啲垃圾加加埋埋都比唔上一本垃圾耶經里面的垃圾謊言咁多,
咪一樣有成群食垃圾的冇腦兼白痴耶徒去 ...
leefeng 2016/2/19 02:22 提交

不過我見你頗鍾意在垃圾堆中打滾,樂而忘返,趕都唔走。
况且除了強力部門國家級特工, 仲有大賊巴拉巴不可不防, 至少要留兩、三條徒弟傍住師父先合理。若果畀您做白紙扇, 教會已在2,000年前摺埋
麥記都有强力部門25仔, report12條友之中冇阿穌, 咁就出事矣

沙文 發表於 2016/2/19 02:16

小人小擔心哩。。。
若望記述耶穌被捕時:
猶達斯便領了一隊兵和由司祭長及法利塞人派來的差役,帶著火把、燈籠與武器,來到那裏。
耶穌既知道要臨到他身上的一切事,便上前去問他們說:「你們找誰?」
他們答覆說:「納匝肋人耶穌。」他向他們說:「我就是。」出賣他的猶達斯也同他們站在一起。
耶穌一對他們說了「我就是。」他們便倒退跌在地上

耶穌音波功咁勁, 大賊巴拉巴唔會係耶穌對手。
可以赐人不渴,即係可以赐自己不渴先啦,扮攞水把鬼咩?垃圾又一憑証! ...
leefeng 發表於 2016/2/19 07:46

睇怕你都係無讀過若望福音有關的章節。
後面說門徒買了食物回來給耶穌, 叫他食。
耶穌說他剛吃飽了。
耶穌如有需要時, 真係可以不餓不渴。
耶穌向他們說:「我的食物就是承行派遣我者的旨意,完成他的工程。」
對婦人講解了一餐, 當然飽哂哩
回覆  beebeechan

擺到明吹牛啦。咁勁就唔會畀人打到豬頭炳(蒙臉係咪又係化咗裝咁解呢?)
14:65           ...
沙文 發表於 2016/2/19 07:49

挑。。。。
大富豪有時都會食下大排檔哩

重慶一群富豪開豪車撿垃圾
http://cpc.people.com.cn/BIG5/n/2015/1020/c87228-27717688.html

俾人任打唔等如唔好打。
向靚太搭訕, 我時不時都有, 但要用一些技巧, 等靚太開口先

係咪: "喂, 你收幾多錢一晚,$300, 做唔做?" "識唔識吹口琴?" 咁呢?
而係一個經過擺佈的scenario.
         ...

咁耶穌當然係特登去敘加哩。。。。有預謀
一般猶太人上加里里唔會行經撒瑪黎亞呢條路。
擺明係推銷活水。
可以不餓不渴?咁咒颗無花果樹把鬼牙?因為冇果比佢食囉!
咁有power自己变食物出嚟吖,洗乜要咒駡一颗 ...
leefeng 發表於 2016/2/19 08:30

敘加水井, 不是在講井內的水
無花果不結果也不是在講樹上的果。

暫時呢d野對你係太深, 你二時四刻都唔會明白住。
我原諒你架
你繼續喊你既口號哩:" 腦殘, 『滛』棍, 小人, 白痴......."
咁有power自己变食物出嚟吖,洗乜要咒駡一颗樹咁低格冇品?成個小人咁欵。
leefeng 發表於 2016/2/19 08:30

或者我幫你翻譯一下哩。。
power 呢到可以叫作『法力』,
又唔係深字彙, 何必說話時中忽英呢?
搞到中唔得, 英唔掂咁
係咯, 咁佢一時黐起線, 好似任打唔嬲咁, 任強力部門捉上洗頭艇, 咁仲推銷乜活水呢? 屎水就有得賣

這條route係特登整成就擺到明, 但徒弟仔賴底師父去買飯盒, 就必有警轟, 阿穌要同靚太單獨見面, 顯然就係想溝女。

沙文 發表於 2016/2/19 13:21

你真唔知定。。
門徒入城去買野食, 當年撒瑪黎亞的城, 猶如旺角, 龍蛇混雜
那年兩個天使去探諾得都俾班憤青起哄要雞姦佢地哩。
12人一齊去, 有個陣勢安全點嘛。

拿。。。。班糞青蠻起黎, 幾十人一隊的防暴隊都無佢地乎

12 人一小隊都仲係幾危險架
婦人說:先生,請把這水賜給我,叫我不渴,也不用來這麼遠打水。
耶穌說:你去叫你丈夫也到這裡來。
..
抽刀斷水 發表於 2016/2/19 20:01

哇, 你仲勁
玩埋 3P
叫雞叫埋人老公。。。

插人又得
俾人插又得?
水, 係好多時用作性暗示, 好似: Babe, I'll get you wet.一句就挑起女人嘅情慾...
沙文 發表於 2016/2/20 00:25

出水荳時咪人生中最性感既時刻囉
"你已經有五個丈夫"

靚太艶名遠播, 阿穌早已對之起痰, 揾人起咗佢底

哇,第六手車主,行左幾十萬公里,應該幾殘下,車殻甩油加內傷,唔可以用艷呢個詞卦

艷就有人包養,仲使鬼自己出黎打水咩
《英耀篇》都有教啦
..

耶穌曰、狐有穴、鳥有巢、惟人子無枕首之所也、
《英耀篇》唔係教呢d
你真唔知定。。
城內治安好而撒瑪利亞人又好客: 4:40於是撒瑪利亞人來見耶穌、求他在他們那裡住下.他便在 ...

因為佢地知耶穌係活水,
佢地想係屋企裝自來水喉入屋,唔使日日去打水

大把人中意古董車, 您錢少就玩唔起
沙文 發表於 2016/2/20 01:05

輪到我威勒
係鍾意
高級模式 | 發新話題
換一個