返回列表 回覆 發帖

立法會新界東補選候選人宗教背景

2月28日舉行的立法會新界東補選有以下候選人,宗教背景分別如下:

(1)劉志成(無黨派):(無資料)
(2)黃成智(新思維):基督教
(3)周浩鼎(民建聯):天主教
(4)梁思豪(無黨派):(無資料)
(5)方國珊(無黨派):(無資料)[曾簽名支持普賢佛院
(6)梁天琦(本土民主前線):(無資料)
(7)楊岳橋(公民黨):(無資料)
原來之前發生左呢件事,唔怪得响選戰論壇上無端端話自己信教既啦:

支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
你就最叻屎尿屁
beebeechan 發表於 2016/2/29 21:12

假耶稣假耶經的屎尿屁謊言你都照啃啦,屎尿屁掌門人!
基督教徒同天主教徒最叻做苦情戲,假到庳!
leefeng 發表於 2016/2/29 14:57

你就最叻屎尿屁
基督教徒同天主教徒最叻做苦情戲,假到庳!
轉載網民惡搞片:

HK gay徒人數, 新舊加埋連毛帶屎12%左右, 撻教徒朵出來冇乜著數啫
Don't know where God is but the Devil is in the details
周浩鼎呢句「主內弟兄」,或會激起新界一班村民選民既不滿:

「鬼同你主內弟兄」

圖:沙田萬佛寺
回覆 19# 旁觀者

係呀, 人地麥兜都識用正寫

Don't know where God is but the Devil is in the details
BB仔,你文化水平差就差啦,屎忽根本就不通。你爺爺在香港受教育時,中文教師是全港最嚴格的老師。
周浩鼎根本是在發(口翕)風,這裏可以指出兩點:
        一、他說「大家都係主內嘅弟兄」。屁眼教主說不是「父」栽種之物,必要拔出來。他亦教教民殺死父母、兄弟、姊妹、子女。周浩鼎你和誰做弟兄?
        二、周說不願意見到鬥爭。香港人不願見到鬥爭是事實,但一神教除了鬥爭外,它生存有何意義?
我相信周浩鼎咁樣將「信教」同佢尐眼淚連結一起之後,又多咗人離教喇。
回覆 15# beebeechan

係呀, 聖經就係做戲
不過劇本就喳尐
回覆  beebeechan

顛鼠教就米田共
2:8 上主由塵埃中提拔卑賤者,從糞土中高舉貧窮者,使他與王侯同席,承 ...
沙文 發表於 2016/2/28 02:25

戲都有得做哩
回覆 13# beebeechan

顛鼠教就米田共
2:8 上主由塵埃中提拔卑賤者,從糞土中高舉貧窮者,使他與王侯同席,承受光榮座位;大地的支柱原屬上主,支柱上奠定了世界。
香港憤青就會寫屎fuck
回覆  beebeechan
少數文化水平文化水平唔高嘅香港人先會寫屎忽嘅嗜, 窟字都唔難打嘅 ...
沙文 發表於 2016/2/28 02:10

係架
屎窟係貼題d
一個貯屎既窿
回覆 10# beebeechan
少數文化水平文化水平唔高嘅香港人先會寫屎忽嘅嗜, 窟字都唔難打嘅
爺爺是香港市民,怎不關爺爺事?
BB仔你恥為中國人,香港才不關你事!滾去梵蒂岡妖窟做屎窟鬼吧! ...
旁觀者 發表於 2016/2/28 02:00

你講野無香港口音,
唔很使扮

例如, 香港人唔會用個咁難寫既窟字, 會寫屎忽
爺爺是香港市民,怎不關爺爺事?
BB仔你恥為中國人,香港才不關你事!滾去梵蒂岡妖窟做屎窟鬼吧!
高級模式 | 發新話題
換一個