返回列表 回覆 發帖

教會升降機

名單講邊個, 邊個就永不錄用

仲招呼包食宿廿年
沙文 2017/3/21 20:47 提交

白名單瞬間變黑。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
名單講邊個, 邊個就永不錄用

仲招呼包食宿廿年
http://cn.nytimes.com/china/20140318/c18bishop/
Don't know where God is but the Devil is in the details
人大一睇,.定釋法永遠唔准煩蒂肛 appoint主教
沙文 2017/3/20 05:03 提交

人地一早達成共識哩,
就好似選特首咁
中央睇過哂候選人。話呢班人都可以參選勒。
你地咪民主選舉囉,
反正選出邊個,亞爺都唔反對。

梵蒂岡俾份合適人選名單與北京,
你咪任命囉
反正任命邊個,梵蒂岡都會同意。

雙嬴。
人大一睇, 教會就喎呵啦。
地鉄都識關愛大肚婆同伤健人士, 教會連升降機嘅 priority 都唔畀佢地。

一定釋法永遠唔准煩蒂肛 appoint主教
Don't know where God is but the Devil is in the details
特首唔得閒, 請天主教徒前特首啦, 佢家下就好得閒。
沙文 發表於 2017/3/19 16:00

呢d 問題, 應由人大釋法
心水清既人, 一樣可以睇到同樣問題都會發生在地鐵內:
beebeechan 發表於 2017/3/18 16:02

特首唔得閒, 請天主教徒前特首啦, 佢家下就好得閒。

教徒思維,十分騎哩,例子不勝枚舉。
信手拈來,我老婆間教會內的升降機內有notice一則:

心水清嘅版友,好似 ...
沙文 發表於 2017/3/19 05:22

心水清既人, 一樣可以睇到同樣問題都會發生在地鐵內:

咁岩有個老坑, 抱嬰媽, 大肚婆, 傷殘同時出現
應該俾邊個坐?
要不要特首出來做評判?
高級模式 | 發新話題
換一個