返回列表 回覆 發帖

[搞笑] 基督邪教邪在那裡?

「聖父」、「聖子」、「聖靈」是「一體」的,那麼生出來孽種,強姦犯係佢,孽種又係佢,佢同瑪利亞到底係啥 ...
旁觀者 發表於 2018/2/18 02:10

你唔係好識野
未有瑪利亞之前便有聖子哩喎
聖子由來, 與瑪利亞無關
冇錯嘞。其實這個故事的內容「聖子揾馬利亞投胎出世」係剽竊了婆羅門教的知識產權:「投胎」 ...
沙文 發表於 2018/2/18 09:18

投胎係先死了, 然後再回到世上.......聖子没有先死了
投胎....投者無得選擇來世做乜, 人可以投胎成豬, 成狗, 成扒女, 係隨機既
聖子選定了當人, 當男子, 仲要係首生既.....簡直係 tailor-made, 同投胎唔同
侵權, 好難告得入, 你搵個金牙大狀黎試試
教會向戇鳩們伸手要錢,稱為「奉獻」。態度是高高在上,施予恩惠。
可憐戇鳩們輸了錢,連人類尊嚴全輸清還 ...
旁觀者 發表於 2018/12/6 23:56

唔知教友交奉獻不足,欠交。。。。教會會不會派人上門淋紅油,寫大字咁呢。
教會向戇鳩們伸手要錢,稱為「奉獻」。態度是高高在上,施予恩惠。
可憐戇鳩們輸了錢,連人類尊嚴全輸清還 ...
旁觀者 發表於 2018/12/6 23:56

有教會學校中一招生,啲平日話唔信教既家長都黎排哂隊報名,
唔知講唔講專嚴勒。
其時學校有九成為教會學校,
旁觀者 發表於 2018/12/8 02:14

你真肯定了教會在香港教育的貢獻。
那是當年港英政府要害中國人的毒計,
旁觀者 發表於 2018/12/8 02:14

教你讀書識字叫害你?

今日你唔好害你亞仔, 唔好要佢返學丫。。。。。

黐硬膠
用香港納稅人的錢去幫教會收靚,班靚個個有精神病,
旁觀者 發表於 2018/12/9 01:05

要講精神病,你既病徵咪仲明顯
天誅教教師還教女學生「講英文」呢。
                                                  訓導主任性侵案 ...
旁觀者 2018/12/10 01:20 提交

貼呢啲出黎有銀用咩!

你無聽到警隊有總警司貪污,叫免費雞,包庇黑幫,
有魔警殺警咩?
他日你有緊急情況都咪求警協助丫。。
警察信唔過。

硬膠無得搞
旁觀者提醒有信基督教的人左近,有信基督教的地方例如教會,教會学校,教徒聚會,分分钟會被性侵,
因为 ...
leefeng 2018/12/10 04:39 提交

呢啲唔係有智慧既忠告黎。
好比早日有小巴車死人,於是你就叫人過馬路睇實小巴。
啲人聽你點時,分分鐘俾巴士,的士,貨車,泥頭車,電單車車瓜。
十條命都唔夠,色身不保。
唔听忠告,更加会有机会被信天主教,基督教,神甫牧師,信教的,打算信教的,上台見証的,上門傳教的,扮慈 ...
leefeng 2018/12/10 06:08 提交

講咁很多把屁咩!
咁係咪淨係要留心教會既色狼,
出邊過啲就可放心?
還以為自己好醒!
leefeng 發表於 2018/12/10 06:08

我本來唔醒, 但一泊埋你到, 我就覺得真係醒你幾個馬位
驚呀?
天主教,基督教啲色狼淫棍的確比出邉多啵!

leefeng 發表於 2018/12/10 08:23

唔知你用乜黎比,
膝頭對上就係髀
所以你講咁燃多把屁咩

想鬧人都要學好寫字先啵
係『撚』, 唔係燃

仲有, 呢個係乜『燃』字黎:邉
哈哈,眼瞓,寫撚錯!
leefeng 發表於 2018/12/10 08:36

未必關眼睏事既, 根基差, 智商低, 學力弱。。。。都係因素
乜撚到呀?係度呀!
想被人鬧都要學好寫字先啵,
咁撚水皮又學人撚色撚水扮識字牙!
你係唔係講緊幾個跳 ...
leefeng 發表於 2018/12/10 08:41

見你猛咁學我講野, 步我後塵, 執我口水。。。。。
都說明咗我真係醒你好多

猶如我放屁, 你就係咁索哂入鼻

所以你講咁撚多把屁咩!

你改都無銀用哩, 
一出就俾人影咗相, 錄低哂

所以你講咁燃多把屁咩

米已成飯囉
Gay督妖徒當然醒過人,因為佢哋有方法「益慧」。
「從其教者,與神父雞奸不忌,曰益慧……兄弟及戚友久不 ...
旁觀者 發表於 2018/12/11 02:22

21世紀哩.......仲將辟邪紀實當實,
你真係「益慧」得少, 民智栓塞, 要「通通」佢,
Gay督妖徒當然醒過人,因為佢哋有方法「益慧」。
「從其教者,與神父雞奸不忌,曰益慧……兄弟及戚友久不 ...
旁觀者 發表於 2018/12/11 02:22

同一本書《辟邪紀實》中說傳教士會挖人的眼。

(1)用人的眼珠製作成照相藥水,就能把拍攝的底片洗印成照片。

後來, 更演變成說

(2)挖眼的用途,是“為彼國造偽銀之藥”。挖眼用作造銀。

需要特別指出的是,他還特意強調基督教在西方是不挖眼的,到了中國後,才專門挖中國人的眼睛,原因在於中國人的眼睛與西方人不同,中國人的眼睛有獨特的“點銀”之特效。

哇。。。。呢啲糨糊話, 今日同個小學雞講, 佢都會話: 你黐隠線咩!

嘿。。。點知, 又真係有人仲係咁白痴架喎。
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?新建帳戶
非洲人尐眼都獨特喎,又挖:
抽刀斷水 發表於 2018/12/11 20:30

等我分析下你呢篇野

50,000 Children and Infants Beaten In Brutal Mass Exorcism! (Video)
Tuesday, October 20, 2015 21:22

第1
Yes. You read that correctly—50,000 Child Witches were beaten horribly because the Catholic Priests were trying to ‘beat’ the devil out of them!

這是文章作者自己加上去的,

Here is a quote from Daily Mail:

整段都無「beaten horribly」,「beat」….這些字眼。

第2

你丟幅相出黎,那裡可以說明:
(1)著白袍的就是一個天主教神父?
(2) 男人正在做驅魔,和 對事主「beaten horribly」?

(3)  等我又教教你,天主教神父(指定的神父,不是隨便一個神父都做得驅魔)作驅魔儀式,
是不會單獨,亦不會在公眾場所做的。
另外,驅魔神父是穿黑色衫,配帶紫色聖帶的,不會是相片中的白袍,紅色帶 (擺明係山寨貨)。

https://bustedhalo.com/questionb ... ession-and-exorcism

成篇貼文,係典型既東一窟西一窟,堆堆砌砌出來的,嵌出一幅天主教不是的圖畫。
唔識野既以為你好醒。識既就知只係另一個摩登「辟邪紀實」,昨日既「義和團」。今日既「泥膠者之家」。
現代基督徒和清代基督徒一樣愚昧。
旁觀者 發表於 2018/12/11 23:49

比起《辟邪紀實》既擁躉,不算得是甚麼
高級模式 | 發新話題
換一個