返回列表 回覆 發帖

天主教對社會/世界文明之貢獻

回覆  旁觀者

毒本身都对我们有利啦
成就貴国偉大特色社会主叉馬克斯个阿爺就係猶太拉比, 若非有猶太教, 貴国点会有今日伟大成就8面威风
沙文 發表於 2020/12/14 00:19

哎呀,真係笑死!

馬克斯个阿爺係猶太拉比都冇用吖,不要忘记馬克斯係无信仰的啵!
等同你的阿爺的阿爺是信佛教,观音,济公,土地公,点解你又去信耶稣的呢?

貴国偉大特色社会主叉( 叉烧?),(建议你返去小学学番好d普通料中文咧)

貴国偉大特色社会主义因为:悟已往之不谏,知来者之可追;实迷途其未远,觉今是而昨非,
貴国知道猶太人发明的特色社会主义之不足,已经唔再食‘叉烧’啦!

现代係要食“填鴨”既年代,而不是食‘叉烧’!
相信你阿爺一早知道生舊 ‘叉烧’ 好過生你!
教精你,錯的要更正,基督教係垃圾要抛弃,世界才会进步,死咕咕係冇L用。

如果耶稣咁L把炮,打正招牌 in god they trust 国又会死成30.2万人呢?可以帮忙问下你个god吗?

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆 141# leefeng
猶太教養肥咗拉比, 故能生出馬克思恩澤貴國, 今全民小康有义燒食, 所以貴國理應舉國飲水思源向猶太教謝恩
30.2万人同天主团圓享福, in God we trust得好啱, 有咩问題
回覆  leefeng
猶太教養肥咗拉比, 故能生出馬克思恩澤貴國, 今全民小康有义燒食, 所以貴國理應舉國飲水思源向猶太教謝恩
30.2万人同天主团圓享福, in God we trust得好啱, 有咩问題
沙文 發表於 2020/12/24 05:02

Out la, 係32.3萬人枉死,
既然咁嚮往同天主團圓享福,點解你地又唔親自示範下呢種 in God you trust 既幸福呢?
沙文在狂吸Covid之前,記得send來沙家on the road去同天主團圓享福的相片,
我們 promise 一定幫你賣廣告:【沙家同天主團圓享福之見證】!
Oh, in God 沙文they trust 蒙主寵召完美演繹!沙wa di cup。

.

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
打咗啦, 唔係貴國product, 東岛長離您又唔早尐叫我,
Don't know where God is but the Devil is in the details
回覆  leefeng
猶太教養肥咗拉比, 故能生出馬克思恩澤貴國, 今全民小康有义燒食, 所以貴國理應舉國飲水思 ...
沙文 發表於 2020/12/24 05:02

No la, 馬克思係無神論恩澤貴國,等同沙文祖先(佛道儒教)出沙文,
沙文今日可以反骨,反轉豬肚,什至反肚都全賴佛道儒教養肥咗沙文的祖先,
故能生出沙文,令沙文今日有叉燒食,所以沙文理應全家飲水思源向佛道儒教謝恩,三呼萬歲 。
冇你「佛道儒教養肥咗的沙祖先」,怕者你沙文仍在某處遊遊下

.
sorry 我唔知我边位幾多世祖有信佛道儒教, 知就一定take your advice.
Don't know where God is but the Devil is in the details
打咗啦, 唔係貴國product, 東岛長離您又唔早尐叫我,
沙文 發表於 2020/12/24 05:54

又口爽爽話嚮往同天主團圓享福?呢头话咁快就打Pfizer?
咁怕见天主嘅?又呃人话你爱天主?对天主咁冇信心架?
天主一召见啫,就个个鬆人?
又一见证【叫人衝自己鬆】的基督徒?!

.
咁有些人未做完事工嘛,天主並唔係想見就見。有些人死極死唔去就係咁解
https://www.storm.mg/lifestyle/1937387?page=1
sorry 我唔知我边位幾多世祖有信佛道儒教, 知就一定take your advice.
沙文 發表於 2020/12/24 06:01

洗過腦就唔識轉?
中國自開始有佛道儒神祇歷史以來,人民信仰都是拜下觀音,天后,土地公等等的中國地方信仰,简单通稱佛道儒!
如果抗議,可以呈上證據證明你的所有祖先,冇一個信以上的神祇吖!

否则收爹!

.
burden of proof原則, 係您要提證据. 證明我某祖先信以上的神祇, not me. 否则收爹!
咁有些人未做完事工嘛,天主並唔係想見就見。有些人死極死唔去就係咁解
...
沙文 發表於 2020/12/24 06:08

揾個日本人奇蹟來為你個廢主開脫?
你又唔肯親自為你个主見證奇蹟?飲下漂白水,狂吻covid美女病人…
睇下你個主可不可以令你好似呢個老君台咁,同covid美女病人打夠十三砲都唔爆吖嗱? !

https://www.sohu.com/a/324873777_120105037

https://zhuanlan.zhihu.com/p/64459995

河南省鹿邑县老君台

.
I tried. 係死唔去, 我都唔想
burden of proof原則, 係您要提證据. 證明我某祖先信以上的神祇, not me. 否则收爹! ...
沙文 發表於 2020/12/24 06:25

咁,又得!
提供你既姓名,籍貫,同最少三代祖先名字,所在省,市,縣,地址…等等有關資料。
我馬上去查!
否則你收爹!

.
I tried. 係死唔去, 我都唔想
沙文 發表於 2020/12/24 06:33

同天主團圓享福與你無緣,即係叫你離教!Welcome to Ex-Christians Alliance

.
我老豆喺50年代因貴国一些事故在襁褓中失去双親, 所以不知阿爺貴姓名。
由外籍人土在沙灘執佢, 救番, 後來
家父自封姓沙, 名通天

that's all I know.
btw, about #151 老君台, I have a question for you.
那個插在樹幹上的的迫擊砲彈, 係咁多年嚟都冇人搞過佢? 只要有一隻松鼠撩一撩佢, 都可能會爆, 點解貴國解放軍bomb squad任由佢喺度危害百姓?
我老豆喺50年代因貴国一些事故在襁褓中失去双親, 所以不知阿爺貴姓名。
由外籍人土在沙灘執佢, 救番, 後來
...
沙文 發表於 2020/12/24 06:43

沙灘歸海龍王管轄,你老豆喺得海龍王救咗,應該感恩海龍王(道教和中國民間信仰)!
根據「沙」氏的有沙悟淨(佛教),沙三少(拜朱八戒悟能)夠淫,沙克少將(1937年加入中國共產黨),

執番來的老豆好可能係沙克少將的私生子,1955年被授予少將軍銜。榮獲一級獨立自由勳章、一級解放勳章。 1988年7月被中央軍委授予中國人民解放軍一級紅星功勳榮譽章。 1993年逝世,終年86歲。
咁你就要拜毛澤東咯,是旦揀一位啦!

.
btw, about #151 老君台, I have a question for you.
那個插在樹幹上的的迫擊砲彈, 係咁多年嚟都冇人搞過 ...
沙文 發表於 2020/12/24 07:28

阿老君坐鎮:话唔爆就唔爆,唔信你可以去撩一撩佢!

.
回覆 157# leefeng
若果proof到嘅我就拜,都唔知係唔係我就唔制
回覆  leefeng
若果proof到嘅我就拜,都唔知係唔係我就唔制
沙文 發表於 2020/12/24 08:46

去問你伯爺啦!

.
高級模式 | 發新話題
換一個