返回列表 回覆 發帖

天主教對社會/世界文明之貢獻

回覆  beebeechan

或者來料加工呢?
沙文 發表於 2020/12/29 01:23

made in China, 發展中國家, 免關稅?
最好笑就係俾人踢爆咗嗰13個係幾十年之後製造嘅十片尾翼中國貨而唔係八片尾翼嘅日本貨。 ...
逃出魔幻紀 發表於 2020/12/29 00:25

唔使扮好笑啦,你把口噙十片尾翼係十年之後製造嘅中國貨,出示證明咧,咪又屬零齋up!
不如又試下向你間教堂打13炮,睇過有冇神蹟!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
Made in China

Made in Japan
都唔曉分
beebeechan 發表於 2020/12/29 01:12

係啵,不如講下點分!
老君台的砲彈是十年後made in China的真實資料和證明,
提供清楚證據,隨口up個個都曉!
要人信服,一個二個口痕友提出證據先至好發牙痕吖!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
我冇興趣同你討論,因為你講嘢太混亂而且唔講邏輯唔認真學歷史,次次要我提醒你先去摷資料又摷錯曬,而且 ...
逃出魔幻紀 發表於 2020/12/28 16:49

拎套片來做證明?咪笑死人啦!
基督教徒當然唔想我地來攪wor你地傳教,如果你地基督教係好宗教,根本唔使四處去傳銷,

點解在Sale基督教之前唔向人解釋清楚有乜野既risk/風險:會被性侵,會被殺害,會被騙財騙色,子女會被雞姦,有病有事咪旨意耶穌會醫/救你,因為你不屬靈,有covid變種要大逃亡,耶穌亦不作保…等等呢?

你們基督教/徒傳銷的耶穌信仰根本就是一個騙局和陷阱,騙人去買了你個耶穌天堂信託/Trust,就會變成基督教的生財器具,免費性提供者,打擊自己國家的武器!

.

.
係啵,不如講下點分!
老君台的砲彈是十年後made in China的真實資料和證明,
提供清楚證據,隨口up個個 ...
leefeng 發表於 2020/12/29 02:43

https://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=13720&extra=page%3D8
你半年前俾我插過,
你今日又屎忽痕, 想插多次? 回味無窮?
你瘋狗下次屎忽再痕時又搵唔到我插你,
就用呢個止住先哩....得㗎...試試哩

無聖神嘅引領你哋係唔會明白天主嘅事嘅
逃出魔幻紀 發表於 2020/12/28 09:12

「無聖神嘅引領你哋係唔會明白天主嘅事嘅」。將個頭埋入沙堆、坐響井底,話你哋唔明嘅,並非科學態度。科學嘅態度,就係要找出真相,「救世主」話佢係「真理」,有求必應,咁你叫「聖神」出來,向大家解釋清楚,就一切自明。
    「要用科學來證明天主嘅事就已經畀耶穌講中曬」,爺爺就唔明佢如何講中。「魔鬼」叫佢跳崖,佢就話唔准「試探」,法利賽人叫佢顯神蹟,佢就就話「永冇神蹟」,佢是否講中呢啲﹖
係信德嘅問題,係個人修為嘅問題,係屬靈層次嘅問題,我自認自己渣,所以做唔到

你誓神劈願要盲信耶穌,耶穌放個屁,你都會話係香嘅,重冇「信德」﹖咁你話邊個有「信德」﹖你30萬個英國「主內兄弟」都冇個有「信德」﹖要四散逃命﹖
    「我都建議你檢討下自己認識事物認識世界嘅方法」,這話應該對閣下講至啱。大家一向用理性、用科學方法嘅態度和你討論,你就認定「唔明白嘅去相信,就有福」,又如魏雷、馬保國一樣,講些遁辭:「自由意志」、「信德」去逃避,實在大纜絞唔埋。
你瘋狗下次屎忽再痕時又搵唔到我插你,
就用呢個止住先哩....得㗎...試試哩

...
beebeechan 發表於 2020/12/29 03:29

你呢隻老狗beebeechan今日咁high?想揾隻瘋狗插?
你咁熟悉邊一種牌子醫屎忽痕,證明你周不時在用,對嗎?
乜話?因為冇乜效果,所以你想揾隻瘋狗插?
唉,呢d咁羞家既事,肯在版上公開的只有你一人了,勇!

.
https://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=13720&extra=page%3D8
你半年前俾我插過,
你今日 ...
beebeechan 發表於 2020/12/29 03:20

既然係解放軍炸老君台:即是日本人冇去過老君台啦!對不?
咁,日本仔去叩拜做乜?
既然日本仔冇到過老君台,冇打過十幾炮,又會特登立個碑做乜呢?犯駁!

以下呢個網有更詳細的資料,和抗日戦爭紀念網亦有記載當時的砲彈冇爆!
比起炸彈,瑪花性母飛飛下真是小兒科!

日军炮击老君台纪实
https://www.jianshu.com/p/e66bbc9579cc

抗日戦爭紀念網

http://www.krzzjn.com/html/38567.html

.
咁,日本仔去叩拜做乜?
既然日本仔冇到過老 ...
leefeng 發表於 2020/12/28 12:51

您又唔合罗汁了。
解放軍炸老君台, 正因皇軍在該處參拜吖嘛
回覆 180# leefeng

老君自己窮到燶.边有閒錢玩炮彈
https://www.sinchew.com.my/content/content_2214513.html
你呢隻老狗beebeechan今日咁high?想揾隻瘋狗插?

leefeng 發表於 2020/12/29 04:26

你係版狗,一致公認㗎哩

哈佛話你狗時,你都無反對,仲好對號入座,嗱嗱聲撲出嚟回應
回覆 161# 沙文

除了仙鳳鳴任白, 同輩山東紮腳穆桂英余麗珍女士

余麗珍〔1923年-2004年3月4日〕,在英屬馬來聯邦出生,香港1950年代著名粵劇及電影演員,廣東人,基督教徒,13歲已投身粵劇界,以演〔刀馬旦〕稱著。20世紀50年代至離港赴加前居住在旺角的西洋菜街,其丈夫為編劇李少芸,育有兩子一女,長子為李潤生,么子李榮雄曾在1968年3月4日凌晨在西貢的井欄樹村,與兩位同學王志偉及簡尼一起穖翻車,嚴重受傷。

1947年開始拍電影,演出過《十奏嚴嵩》、《光緒皇夜祭珍妃》、《山東紮腳穆桂英》等粵語戲曲片,及神怪武俠戲曲片《無頭東宮生太子》上、下集、《無頭東宮救太子》、《飛頭公主雷電鬥飛龍》等。余麗珍飾演〔東宮娘娘〕,「東宮」本指皇太子所住之宮殿,「東宮娘娘」本指皇太子妃,但近代戲曲中卻是對皇后的稱呼,可能源自清末慈安太后稱「東太后」的形象更是深入民心。

余麗珍曾與鳳凰女(紅牡丹)、鄧碧雲(藍牡丹)、羅艷卿(銀牡丹)、吳君麗(白牡丹)、于素秋(黑牡丹)、南紅(綠牡丹)、林鳳(黃牡丹)等七位粵劇女演員結義金蘭,號稱「八牡丹」。余麗珍排行最長,外號「紫牡丹」。

1968年退出藝壇,移居加拿大的多倫多,2004年3月4日〔星期四〕 在多倫多的病院病逝,享年81歲。http://lovelifeopera.blogspot.com/2018/03/
你咁熟悉邊一種牌子醫屎忽痕,證明你周不時在用,對嗎 ...
leefeng 發表於 2020/12/29 04:26

醫生都知乜野藥醫花柳好,
唔通佢成條野都係柳?

白痴!
您又唔合罗汁了。
解放軍炸老君台, 正因皇軍在該處參拜吖嘛
沙文 發表於 2020/12/29 05:02
回覆  leefeng

老君自己窮到燶.边有閒錢玩炮彈
沙文 發表於 2020/12/29 05:04

九唔搭八,冇料答嗱?

.
你係版狗,一致公認㗎哩

哈佛話你狗時,你都無反對,仲好對號入座,嗱嗱聲撲出嚟回應 ...
beebeechan 發表於 2020/12/29 05:26

狗係人類朋友!
狗點都高級過死老鼠bbchan,黑死病瘟臭你間屋就一定有你份!

.
醫生都知乜野藥醫花柳好,
唔通佢成條野都係柳?

白痴!
beebeechan 發表於 2020/12/29 05:32

醫生當然唔係,但你呢個白痴beebeechan肯定成條野都係柳,否則點會咁熟悉呢d野?

.
咁,日本仔去叩拜做乜?
既然日本仔冇到過老君台,冇打過十幾炮,又會特登立個碑做乜呢?犯駁!
咁,日本仔去叩拜做乜?
既然日本仔冇到過老 ...
leefeng 發表於 2020/12/29 04:51

你知唔知自己講緊乜嘢呀?D人話「解放軍炸老君台」即係話日本人冇可能用中華人民共和國製造嘅炮彈係炸老君台,證明呢單新聞係流嘢。中日炮彈相片對比圖文並茂你都諗唔明諗唔通,點同你講呢?
舊日本兵喺全世界各戰區留過好多碑反省戰爭罪行兼祈求世界和平,但係咁樣唔代表日本兵喺全世界周圍打咗好多啞彈,酸梅太郎去老君台立左個碑,碑文冇寫啞嘅事亦都搵唔到佢講嘢嘅錄音,所以我哋衹能夠估佢立碑嘅原因:開炮炸個老君廟好驚老君報復;殺過當地村民好後悔;畀當地村民救命心存感激;畀當地國軍俘虜然後釋放好開心;因為反戰做逃兵喺老君廟住咗好耐成為村民一份子;想搵返當年喺嗰度娶過嘅村民老婆;因為食咗好多菠蘿包自己唔知道自己做緊乜……反正特登立碑同啞彈冇必然關係,呢個就係邏輯。
你搞到我對菠蘿包有心理陰影,唔通菠蘿包成份含鉛?
我以前好認真噉同佢解釋過,係信德嘅問題

得就得,唔得就唔得,「自由意志」、「信德」,全係遁辭!
    觀音菩薩、濟公活佛救苦救難,人哋有要「信德」咩﹖
高級模式 | 發新話題
換一個