返回列表 回覆 發帖

耶穌原形抄襲荷馬史詩

回覆 218# beebeechan

需要保險的人多,願投保的人少嘛

您話唔夠客嘛, 咪老奉冇心機做咯
回覆 217# beebeechan

我見佢地咁樣服務百利恆父母, 對呢间寶號就梗係唔想幫襯, 呢尐係因為佢並冇建立corporate image
回覆 216# beebeechan

原來您都認為佢冇義務,唔怪之得佢永遠唔返黎, 其實咁先合理
天主都催過佢好多次, 但係人子就咁駁嘴駁舌
人子再來, 唔係人子欠佢甚麼啵。。。無義務要定時對兌
回覆  beebeechan

我見佢地咁樣服務百利恆父母, 對呢间寶號就梗係唔想幫襯, 呢尐係因為佢並冇建立corpora ...
沙文 發表於 2019/1/18 00:06

係你調轉咗件野黎睇,不如話幫襯咗呢個大寶號,服務都唔同,特別周到。
一粒骰都有六面哩,你唔好只係睇 (:)

原來您都認為佢冇義務,唔怪之得佢永遠唔返黎, 其實咁先合理
天主都催過佢好多次, 但係 ...
沙文 發表於 2019/1/18 00:09

咁你又錯勒,
耶穌日日與人同在㗎啵。

瑪竇福音 28:20
教訓他們遵守我所吩咐你們的一切。看!我同你們天天在一起,直到今世的終結。
(7/24, 終年無休?)

「返黎」。。。係指佢以肉身再來,
唔用肉身再顯現俾人睇,唔係等如耶穌無到。

例如你以為間房無人就可以打飛機,
其實係有人與你同在囉
佢肉身唔返就得咖啦,我唔介意佢隻鬼四圍飄。
我冇陰陽眼嘅
Don't know where God is but the Devil is in the details
回覆 224# beebeechan
唔好咯。嗰尐伯利恆家庭都有白畀10%,天使服務就冇嘞,收番帛金當安慰獎
佢肉身唔返就得咖啦,我唔介意佢隻鬼四圍飄。
我冇陰陽眼嘅
沙文 發表於 2019/1/18 00:59

耶穌唔係一個耶穌四圍飄既,
係同時存在不同空間,
霍金多維宇宙概念就揣摩到出黎勒
幾多隻耶穌同時存在不同空間,我都唔介意, 因為佢地唔會騷擾我。

多維宇宙唔係霍金提出
https://en.wikipedia.org/wiki/Multiverse
Don't know where God is but the Devil is in the details
唔好咯。嗰尐伯利恆家庭都有白畀10%,天使服務就冇嘞,收番帛金當安慰獎 ...
沙文 發表於 2019/1/18 01:03

你呢啲就係以為納咗十幾個巴仙薪俸稅後就係愛黨愛港,
每年都應有份攞大紫荆勛章咁
幾多隻耶穌同時存在不同空間,我都唔介意, 因為佢地唔會騷擾我。

...
沙文 發表於 2019/1/18 01:35

係囉,
其實係你騷擾耶穌多啲
回覆 230# beebeechan

荷蘭水蓋就免了。可憐天下父母心, 稚子何辜, 想天使畀番尐基本通報服務啫
其實揸正做, BB仔應該係無需畀10%都有服務嘅。 貴特區法例好似都係咁
譬如, 就算老豆欠稅, 條lan仔都會接受到威脅生命安全的警告, 例如流感、颶風等
更何況伯利恆parents準時交税, 天庭實已受益有著數
回覆 231# beebeechan

佢受唔起我騷擾, 講極個肉身都唔敢回魂

佢受唔起我騷擾, 講極個肉身都唔敢回魂
沙文 發表於 2019/1/18 03:34

啲人買六合彩, 鑊鑊都唔係佢中, 都未恢心, 期期買, 排長龍都無怨言, 不離不棄, 充滿希望

乜你咁快就謝咗呢?

有話人窮志不短, 你 JJ 可以謝, 希望唔可以謝
譬如, 就算老豆欠稅, 條lan仔都會接受到威脅生命安全的警告, 例如流感、颶風等
...
沙文 發表於 2019/1/18 03:33

警告唔一定有人聽既
消防處發出咗4900張消除火警危險通知書, 只係得少數照辦, 其它既唔騷佢
https://topick.hket.com/article/1836574/764%E9%96%93%E8%BF%B7%E4%BD%A0%E5%80%89%E8%A2%AB%E7%99%BC%E9%80%BE4900%E5%BC%B5%E6%B6%88%E9%99%A4%E7%81%AB%E8%AD%A6%E5%8D%B1%E9%9A%AA%E9%80%9A%E7%9F%A5%E6%9B%B8

九號風球都有人照滑浪
https://hk.news.appledaily.com/local/daily/article/20080823/11511174

唔滑浪既又去行飛鵝山
https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/115217/%E5%B8%95%E5%8D%A1%E9%A2%A8%E7%90%83-%E8%A1%8C%E9%A3%9B%E9%B5%9D%E5%B1%B1%E8%A2%AB%E5%9B%B0%E5%85%A7%E5%9C%B0%E7%94%B7%E5%A5%B3%E5%B7%B2%E5%87%BA%E9%99%A2-%E4%BD%8F%E9%99%A2%E4%B8%80%E6%97%A5%E9%9C%80%E4%BB%985100%E5%85%83
警告有人唔理, 但總唔見天文台發爛渣, 執笠以後唔發
乜天使谢得快過天文台
天文台愛世人仲好過天主啦
警告有人唔理, 但總唔見天文台發爛渣, 執笠以後唔發
乜天使谢得快過天文台
天文台愛世人仲好過天主啦 ...
沙文 發表於 2019/1/18 04:57

天文台既警告, 係向大眾廣播唶, 人人有份。
天使既警告, 應該唔係人人有份。
比豫你要收到某 Whatsapp 群組既信息, 都要想加入群組先得哩, 仲要組長批准。

天使個群組要點先入得?
(1)要肯未婚就要大肚。。。
(2)要娶個大咗肚, 唔係自己經手既女人做老婆, 買一送一。。。
呢啲係當年好奇葩既要求黎,
咁肯蝕底都 OK 應承, 有特別照顧都合理卦。。。
premium member 嘛!

真係要引用故總統既名句:

“Ask not what your country can do for you – ask what you can do for your country,”

你就係前個半句: Ask what your country can do for you所講過種人勒

知道有著數跟尾先肯蝕底..呢啲係叫貪心
唔知有著數都肯蝕底先係叫偉大。
你明唔明呀?
呢位沙文, 又唔肯入會,
但又要有尊貴會員既待遇
(想闖你個心哩)
沙文唔住伯利恆,入会把Q咩。!天主又夠要ask what not people can do 4 you. ask what you  can do for your people啦。佢唔咁問又要人入會,一味以為悭工夫費卵事嘥氣通報剁B您死您賤,唔止貪心仲夠晒賤格
係咪經書印錯咗,唔係神愛世人,係神愛會員呀
高級模式 | 發新話題
換一個