返回列表 回覆 發帖

西門落耳刀

回覆  beebeechan
但係唔駛項王擲杯為號就湧出切耳刀斧手, 特登唔割喉(因為戲法難度唔係阿稣可以handle)而 ...
沙文 發表於 2019/1/24 04:57

早前師傅叫徒弟賣外衣都要買番把劍,
徒弟以為係出咗紅色戒備訊號,
所以, 在隻揪狀態。
無氈無扇神仙難變, 變餅都要有個種
若無原先的五個餅, 聴眾餓L死晒矣 ...
沙文 發表於 2019/1/24 05:01

耶穌唔係神仙,
所以唔會難變。
佢地就係特登詐帝唔理, 睇下阿穌嘅人格係咪傳說中咁勁

結果, 佢連吩咐彼得say sorry都 ...
沙文 發表於 2019/1/24 05:07

係咪美國既醫護兵都要搵番係邊個打傷個德兵, 吩咐佢上嚟講句『疏離』咁呢

或者佢要代表美國向敵方傷兵道歉?
若無原先的五個餅, 聴眾餓L死晒矣 ...

耶穌唔使老荳既Y染色體都做到男人,
就算無餅種,做出個餅來都無造個人咁難卦

要做種既話, 一個餅就夠哩, 點解要五個?
五個種?
莫非群眾有 menu 揀, "先生, 你要邊款餅?"
阿茂整餅
老餅
老婆餅
波餅
雞仔餅?
餅平就買定多幾塊都唔拘...
沙文 發表於 2019/1/25 05:37

你食既野妾, 又見識少唶。。。
我食$120.73美金一條既餅

The Gold Leaf Bread – $120.73 per loaf

https://moneyinc.com/the-five-most-expensive-types-of-bread-money-can-buy/
先前教過您play safe, 咁快唔記得

咁你扑野時會唔會戴五層套
魚咁貴都要預多條啦, 餅平就買定多幾 ...

不過係無幾耐前, 你就咁講過:

RE: 耶穌原形抄襲荷馬史詩
何解事發地點揀Tabgha, 即係7泉咁解,大L把魚, 即是多L魚,

沙文 發表於 2019/1/11 23:42

既然係當地大銀把既野, 又點會貴。
漁業界常見現象, 多數export, domestic 反而缺貨
沙文 發表於 2019/1/26 04:19

哦, 怪唔知去到星加坡係食唔到星洲炒米哩
漁業界常見現象, 多數export, domestic 反而缺貨
沙文 發表於 2019/1/26 04:19

唔係喎, 加里利湖既鯽魚仲係當地名菜, 無缺貨。
你去到都唔識試下咩?
而家加里利湖水質差咗, 鯽魚冇1st century咁好啩

沙文 發表於 2019/1/26 04:38

一睇就知你唔係精明生意人。
你去陽澄湖食既大閘蟹都唔係係陽澄湖捉架哩。。。
咁都唔明?
我承認我做生意童叟無欺

唔係好似貴教擺到明揾七
沙文 發表於 2019/1/26 06:55

真正忠直既生意人係唔會供應在污染了的河,湖捉的水產給人客的。跟食環署既規章做㗎嘛

童叟無欺既你係咪係污水渠口chok泥鯭,然後賣俾大排檔煲泥鯭粥?
我承認我做生意童叟無欺

唔係好似貴教擺到明揾七
沙文 發表於 2019/1/26 06:55

童叟俾你呃得幾多,要呃就搵大戶
而家加里利湖水質差咗, 鯽魚冇1st century咁好啩
沙文 發表於 2019/1/26 04:38

你都唔錯得哂,俾番個credit 你,
因為鰂魚涌無咗鰂魚好耐勒。
古仔结尾亦大有竟轟:14:20 他們都喫、並且喫飽了.把剩下的零碎收拾起來、裝滿了十二個籃子。

據說,事發 ...
沙文 2019/2/1 18:46 提交

係喎,
仲要事前搵個承建商在山腰鏟定個可以坐萬人既草坪,
訂定萬幾副藍牙耳機,唔係一個人點同萬幾人講話?
地點係事先實地考察,揀過嘅,該處地勢似飛機場,慳番承建商
沙文 2019/2/3 09:58 提交

你係月球望落嚟丫笨,地球仲好似無山既潻
八十一個無定飛環、77四十九日回魂、88六十四卦……等等,講出來要好聽又夠氣勢

沙文 發表於 2019/2/4 02:30

原來如此,
怪唔知解放軍要八一建軍

日本侵華都要揀在

“九·一八”事变
http://jishi.cntv.cn/special/zjzx/918shibian/index.shtml

七七事变
http://www.81.cn/jwsj/2017-07/07/content_7666678.htm

要在6月4日鎮壓天安門學生, 64, 64

日後在歷史中都被講起來都有氣勢
兩次大食會,除了因為食剩籮數因为意頭問题使兩幫人平均食量相差近30%,其他主要劇情基本不变,包括兩次都係在山旮旯買唔到嘢食但用來裝厨餘嘅籮卻要幾多有幾多。

沙文 發表於 2019/2/6 12:07

你諗野又真係好唔科學。
經文又無講用嚟盛打包的籮係同一種籮, 容量係一樣。
唔同既籮裝唔同數量既野, 7 籃唔一定少過12筐既野。

英文經文:
第一餐 all u can eat:
They all ate and were satisfied, and they picked up the fragments left over*—twelve wicker baskets full.

第二餐 all u can eat 食唔哂既:
They all ate and were satisfied. They picked up the fragments left over—seven baskets full.

basket 同 wicker basket 有咩唔同你又識唔識?

天星小輪, 皇家加勒比海遊輪又係輪
前者坐百幾人, 後者可以坐萬幾人
您諗嘢又夠天真。第一次同第二次連帶咗乜嘢種都一樣。menu都費L事轉唔嫌悶,唔通唔轉魚、餅卻轉籮 ...
沙文 發表於 2019/2/6 14:08

唔識野又宜無得充既

兩次所說的「籃子」,名稱都不一樣:第一餐用的名字是希臘文Kophinos,第二餐增餅後收集碎片的籃子希臘文叫Sphuris,

你去查查兩者有乜唔同, 有乜意思, 增知識哩。
增唔到值先返嚟問我, 等我教你
查到改一改名唔傷本錢。如果改乳鴿同薯仔就唔好制。不准打包嘅policy都唔改啦啦 ...
沙文 發表於 2019/2/6 14:14

食乳鴿同薯仔, 係中餐館就派筷子,
係太平館食就派刀叉。。。。你咁都唔很明?
高級模式 | 發新話題
換一個