返回列表 回覆 發帖

污鬼屎窟痕

受到教會精神創傷太深要好長時間復元
Don't know where God is but the Devil is in the details
好市民就會留低幫差佬錄口供。衰果子教友就同神父打龍通。所以長久以來聖教會掃黄成效都不大 ...
沙文 發表於 2019/3/8 00:28

你睇新聞講既, 係50年代, 60年代, 1990年代既黃嚟。
唔係依家既黃。

2019年既黃, 我諗要等2059年先上得檯

好似陳年普洱咁, 要擺二, 三十年先夠火喉。

所以, 『聖教會掃黄成效都不大』言之過早矣
回覆 42# beebeechan
咁就係啦。教會長期包庇同掩飾,增加破案難度
受到教會精神創傷太深要好長時間復元
沙文 發表於 2019/3/8 00:35

有啲畸屎, 等戶口收到錢就好快復元㗎哩
回覆  beebeechan
咁就係啦。教會長期包庇同掩飾,增加破案難度
沙文 發表於 2019/3/8 00:40

交俾西九重案組哩。。。。。
貴教衰果子範圍遍及全球,西九都冇符
Don't know where God is but the Devil is in the details
貴教衰果子範圍遍及全球,西九都冇符
沙文 2019/3/8 00:48 提交

這句實在是貶中帶褒,
因為首要條件都係要 「果子遍佈全球先」。
唔好詐詐帝帝漏咗個衰字, 要衰果先至得, 若是好果就唔得
唔好詐詐帝帝漏咗個衰字, 要衰果先至得, 若是好果就唔得
沙文 發表於 2019/3/8 03:01

無果,何來衰果

有果先還是有衰果先?
未全球都衰咗先啦。從前,dark ages嗰陣衰,都未算全球
未全球都衰咗先啦。從前,dark ages嗰陣衰,都未算全球
沙文 發表於 2019/3/8 06:21

依家既衰,無 dark ages 時咁衰
dark ages 都大步檻過哩。。。

你睇睇經上平息風浪過段哩

淡靜有$$$$淨喎
貴教好彩, 阿稣死得早, 唔係一早燒L咗

7:18        好樹不能結壞果子、壞樹不能結好果子。
7:19        凡不結好果子的樹、就砍下來、丟在火裡。
貴教好彩, 阿稣死得早, 唔係一早燒L咗

7:18        好樹不能結壞果子、壞樹不能結好果子。
7:19        凡不結好果子的樹 ...
沙文 發表於 2019/3/8 07:04

咁你都好彩,生得遲
在中世紀 darg ages。。。。你都死咗好很耐
直頭叉廚你「軍旅」上身,燒得
若我生在中世紀就梗係死咗好很耐, 唔關好唔好彩事
若我生在中世紀就梗係死咗好很耐, 唔關好唔好彩事
沙文 發表於 2019/3/8 07:11

浩氣長存都唔得?
貴教在中世紀嘅作為就真係長存
貴教在中世紀嘅作為就真係長存
沙文 發表於 2019/3/8 09:40

史書上有記載, 當然長存
引以為鑑
好多教, 想係中世紀歷史中有一筆都難
好多教都有一筆, 好似貴教衰到竹難罄書就少啫

如果府上有動物入侵, 例如,garage走隻raccon入來, 仲生一竇BB.
咁您就要找Animal control
https://www.theanimalmovers.ca/

專業人員會捉咗佢地, 找適當野外放生, 而不會就咁趕出街算L數, 因為如果咁處理, 佢地會又走入neighborhood第間屋, 您只不過係將自己的problem轉嫁畀街坊, 係甚為自私的行為。

但這甚為自私的行為, 卻正正係阿稣處理鬼嘅做法, 趕出來算L數, 隻鬼再去奪舍, 就關佢卵事
全無職業道德。亦由此可見其欠considrate toward世人, 冇遠見同計劃。
高級模式 | 發新話題
換一個