返回列表 回覆 發帖

【轉載】賓州神父在幾千名兒童屎窟爆漿

用『七十年』來誇大
300多名性侵神父, 
1000名受害兒童。。。。! 看多嚴重!!

也可以用『全美有37000個神父』
每年才有4-5個出軌了,
微不足道。
此帖曾上載一次,但不知為何被刪除。
旁觀者 發表於 2019/5/24 22:43

說明這帖是冷飯菜汁。。。。
賓州70年內有數千兒童屎窟被強行爆漿,那麼以最保守的三千人算,每年是40多人,每月是3、4個兒童 ...
旁觀者 發表於 2019/5/26 01:05

原文明明是寫:

「標題中用數字展現這一醜聞的驚人程度:300名“神職人員”,1000名受害兒童!」

怎麼又突然漲價了?
美國有51州
旁觀者 發表於 2019/5/26 01:05

51個州?
多了個大賓州?
你没看到內文是:「更有多達數千名的潛在受害者因為記錄丟失或不敢站出來舉報而沒有被記入……」 ...
旁觀者 發表於 2019/5/26 23:45

咁即係講埋啲死無對証既野
不如作大到30萬哩

加埋「潛在」的,將來可能會犯性侵的。。。。。。不知其數!
你没看到內文是:「更有多達數千名的潛在受害者因為記錄丟失或不敢站出來舉報而沒有被記入……」 ...
旁觀者 發表於 2019/5/26 23:45

原文只係話「目前已經確定身份的就有1000餘人」
即有舉報人,身份確定

去到你到,就加啲鹽,
變咗:

「除了證據確鑿的一千外」

即係一舉報就係罪成,唔使審既!!

無腦了
“他們掩蓋了一切!”——美國《紐約時報》在其關於此事的報導標題中這樣寫到。
        一個惡魔王國,啥 ...
旁觀者 發表於 2019/5/28 00:37

我又去睇睇2018年08月16紐約時報有關報導既標題

唔係咁寫啵。

邊到有“他們掩蓋了一切!”既字句咁呢?

一味靠作!。
無銀用

你俾假口供, 防礙版友判斷公正
BB仔,你連字都未識,還是先回BB班吧。
旁觀者 發表於 2019/6/2 22:24

我寫錯了字,唔等如你講既野就係啱咗,係真㗎啵
一個滿嘴謊話嘅人,叫人判斷公正,好笑得很。
旁觀者 發表於 2019/6/2 22:31

有啲神經病既人 ,成日都自己笑㗎哩
高級模式 | 發新話題
換一個