返回列表 回覆 發帖

[原創作品] 看兩個教徒的做法

大姐 ... 真想不到妳是如此轉數 ... 想不到 ... 實在難以想像 ...
bigmonster 發表於 2019/7/17 17:47

在我面前,你都唔係第一次無話可說,擘大個口得個窿過隻。

你抖抖。。。。又開個新題哩
想幫自己就認一下罪. 說了這麼多, 有證有據. 就是死口不認.

主耶穌就是叫人認罪, 人來來去去都是這樣. 二 ...
bigmonster 發表於 2019/7/17 20:18

你嘅理解力真係渣到唔知點形容好,我三番四次同你解釋,教會中眾教徒嘅信望愛德千差萬別,因受魔鬼誘惑而跌倒、離開教會以及反基督的亦大有人在,幡然悔悟重返教會的亦不在少數,呢啲都係天主聖三與帶有原罪性嘅人類嘅互動狀態,對待教徒,我根據耶穌基督嘅登山寶訓,唔會隨便指出其眼中有木屑,因爲我眼中亦有大樑,呢個就是我唔評論bee教友嘅原因。但你話你唔係教徒(而且你嘅行為證實你實在唔係教徒),我喺《寬門與窄門……》一文已證明你喺一個鬼徒(撒旦魔鬼嘅爪牙),我嘅目標係攻擊你背後嘅惡魔,希望你醒悟回頭,免遭沒頂之災,我唔係“雙重標準”而係三重標準。就算係如你所講的雙重標準,請問你喺對待你家中有缺點嘅家人,及對待喺你家中害人索命嘅鬼魂惡魔嘅時候,係咪會有雙重標準的做法呢?噉都唔明白,仲花咁多心思去寫一篇顛三倒四嘅文章去證明自己真係唔明白,你噉樣唔係侮辱自己的智商咩?

你硬系死口咬住唔放噉要我道歉,衹能夠進一步證明你真係完全理解唔到福音中耶穌基督教導嘅意思,而且缺乏基本智商去反省自己,噉就請你唔好再講自己係信耶穌,咁樣唔單止影衰信耶穌嘅人,而且影衰曬有正常智商嘅任何人。

既然你話信福音中嘅耶穌教導,但係我俾曬資料俾曬軒史你,極力建議你唔好再向魔鬼祈禱,淨係睇福音中嘅耶穌點講,但係你仍然唔明白自己點樣淫邪法,噉我就開始懷疑你係文盲唔識字,你對福音嘅理解可能係透過你背後嘅魔鬼嘅錯誤教導,噉就棘手啦。唔怪得bee話你咪以為三級半未到四級就唔係淫邪啦。

既然你咁堅持,我再幫幫你,俾多啲提示你,等你明白你自己真係淫邪:

請你睇返你自己嘅貼文 “《魔鬼目擊者》的讀後感”#10,你勸leefeng話:“如果你有強烈性須要,可考慮以妓女為主的性服務作為解決。 但請留意安全性行為。”  如果呢段嘢唔係你嗰隻“智慧神明”魔鬼上你身玩神打噉寫出嚟(因爲我講過有啲懷疑你係文盲),而係你自己親自所寫,即係話你有自主意識噉寫出嚟,噉算唔算係淫邪呢?算唔算係教唆leefeng姦淫呢?如果你有能力睇得明福音嘅文字,噉樣請你解釋下福音中嘅耶穌點樣形容你呢個行為呢?

點呀?明白曬未呀?你嗰啖冤屈僵屍屍氣噴得出嚟未呀?如果噴咗出嚟,覺得舒服曬,噉你仲有得救。你嘅淫邪係行勻全世界都講唔甩架喇!要向你道歉嘅唔係我逃出魔幻紀,係你bigmonster自己本人(改個名都成隻妖怪噉,唔怪得你要做鬼徒),你對唔住自己,對唔住你嘅父母,對唔住你嘅祖先!你應該同佢哋道歉,然後及早回頭!

我同你無仇無怨,我雙重標準好戥你難過!我如果第日有機會參觀地獄嘅時候(絕對唔想參觀,唔想見的超核突恐怖嘢),見到你同你嗰隻“智慧神明”魔鬼,同埋其他大小惡魔成為一條繩上的蚱蜢,喺硫磺湖度被串燒嘅時候,我絕對唔會開心,唔會心涼。我真心希望同你喺天堂上做兄弟。

願天主興起,使衪的仇敵四散,願仇恨衪的人,由他面前逃竄!願惡人在天主面前,滅亡消散,就像煙被風吹,蠟被火化一般。
既然你如此堅持,我想想辦法幫助你,你等我。
逃出魔幻紀 發表於 2019/7/17 19:33

想幫自己就認一下罪. 說了這麼多, 有證有據. 就是死口不認.

主耶穌就是叫人認罪, 人來來去去都是這樣. 二千年了, 就是不明白, 人總心硬.

不要又想找什麼文來寫 ... 不要總想報復, 想一下自己做了什麼事 ...
先看第一位教徒

"逃出魔幻紀" 終於寫出有心的作品, 很欣賞的. 那貼 "寬門與窄門 ---- 揭開“有智慧的神” ...
bigmonster 發表於 2019/7/17 12:16

既然你如此堅持,我想想辦法幫助你,你等我。
看 "問東答西", "胡言亂語", "裝傻扮啞" 耶穌被問及在騷亂中被羅馬兵砍死的加里肋亞人, 被倒下的史羅 ...
beebeechan 發表於 2019/7/17 16:27

大姐 ... 真想不到妳是如此轉數 ... 想不到 ... 實在難以想像 ...

看 "問東答西", "胡言亂語", "裝傻扮啞"

再看另一位教徒

另一位教徒 beebeechan 實在是比較聰明, 因為 "問東答西", "胡言亂語", "裝傻扮啞" 又實在不是罪 ...

她總是會出錯的地方就不答, 這種做法並不欣賞, 但也拿她沒辦法 ...

bigmonster 發表於 2019/7/17 12:16

耶穌被問及在騷亂中被羅馬兵砍死的加里肋亞人, 被倒下的史羅亞塔壓死的人, 是否罪債大。
耶穌答「我告訴你們:如果你們不悔改,你們都要同樣喪亡。」

耶穌被問那天生瞎子, 誰犯了罪?是他,還是他的父母,竟使他生來瞎眼。
耶穌答『而是為叫天主的工作,在他身上顯揚出來』

人問他應王應向凱撒納丁稅,
耶穌就叫人看一個『德納』肖像和字號是誰的?

初讀到這些經文時都覺得耶穌 "問東答西", "胡言亂語", "裝傻扮啞" 。
其實是耶穌轉數高,說了更深的道理, 旁邊者跟不上。

你話我  "問東答西", "胡言亂語", "裝傻扮啞",
我不自大, 不與耶穌轉數比,
只是你的轉數低, 跟不上我罷。
高級模式 | 發新話題
換一個