返回列表 回覆 發帖

喜歡做羊的白痴教徒

回覆 11# 沙文

咁堅振英文confirmation,其實是confirm什麼的?
新教好似無堅振架喎。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
新教又冇贖罪券,都冇多年性壓抑既聖職人員。
由即日起抽刀斷水開始禁慾,直至佢覚得自己對男人發生興趣,咁佢就向實驗主任表白,睇下需時多久以供聖教會參考,制定對策。
沙文 發表於 2019/10/14 02:14

禁慾影響前列腺,可導致前列腺炎:
http://www.menhealth.com.hk/big5/prostatitis.php

而增加前列腺的血液循環,有助減輕炎症:
https://kknews.cc/health/r9p9re4.html

肛交可以刺邀到前列腺的:
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E ... A%E5%BF%AB%E6%84%9F

這就是簡單的邏輯了:
禁慾 → 前列腺炎 → 肛交 → 刺邀前列腺 → 增加前列腺的血液循環 → 減輕炎症

既然可以單從邏輯推理得到,根本唔需要捉人去禁慾做實驗。
在神父性侵兒童個案中,兒童的角色是 0, 神父是1.
用肛交減前列腺炎,神父是做 0, 兒童要做1
而且,通常 ...
beebeechan 發表於 2019/10/15 06:39

無錯,呢個係我之前邏輯推理所忽略既,現在加以補充。

事實上,神父係極需要借助被插肛門來減輕前列腺炎症,只不過他們總是找不到對象,或者覺得邀請插入者實在難於啟齒,又或是有一定難度(因為身邊總是只有未能㪍起的兒童),於是出現心理投射,借助插人企圖滿足被插既慾望。

咁樣亦同時解釋咗沙文既疑問:單純異性交合係唔可以滿足到直接刺激前列腺既慾望既,因為前列腺係由肛門進入比較接近既:

挑, 個study話做receiver先有果效。神父係做donor又唔係做receiver, 都解决唔到根本疑问

如果您嘅theory成 ...
沙文 發表於 2019/10/16 10:44

你既疑問正正帶出我以下想講既野,唔該哂,如果唔用個「挑」字就perfect喇。

就係因為神父自身對自己既前列腺炎症一無所知,而卻因投射慾望而不自覺地插人,實情係滿足唔到減緩病症既作用,因此神父會一而再、再而三咁繼續插人;如果神父一早知被插係可以更舒服(因為有減緩前列腺炎症作用),佢地就唔會用錯方法了。
回覆 33# 沙文

No no... 你咁樣解釋唔到神父孌童現象。

我所講神父「己所欲而施於人」既行為,事實應該係心理防禦機制中的「轉移」(displacement)作用,晌無法滿足自己被插既慾望之下,唯有將這個慾望轉移到其他人身上,包括兒童在內。但由於原始被插慾望無法被滿足,於是一而再、再而三咁去轉移被插慾望予周邊教友,所以重犯機會很高。

呢種心路歷程,可能真係需要一路禁慾既過來人先體會得到,講講下,真係需要陳版友幫助先得。
一個人既成長好多階段架嘛,從嬰兒、兒童、青少年、成人……你所講既青頭仔,都已是青少年啦,兒童就未談得上青唔青頭,但神父都照搞噃。

好嘞,講返轉移作用呢個心理防禦機制,我一路想講既係,神父呢個被插慾望係自己唔知既,而係由身體呼喚出來,所以佢一直都以為插人可以滿足到呢個慾望,呢個亦係潛意識裡面。
Sorry, 我同佛洛依德學說一樣,都係成日畀人話係偽科學,慣架喇。
你都幾高攀吓喎
beebeechan 發表於 2019/10/20 22:17

咁心理防禦機制又真係佛先生創立既喎。
我認为要進行實驗先夠科學化。本網應該同Ivy合作舉辦,如有成果,諾貝爾和平獎都攞到。

由即日起抽刀斷水 ...
沙文 發表於 2019/10/14 02:14

好喇,陳版友親口講咗禁慾既好處,實驗對象非佢莫屬啦。

世俗人很多慾, 都是要控制, 要禁,
人人都要釋放出來? 就世界都是罪了。仲亂過曱甴亂港
beebeechan 發表於 2019/10/24 20:22
唯有你入埋教,加入埋禁慾大家庭,先可以號召癲鼠教上至神職人員下至慕道班學生一齊禁慾,仲可以一齊佈置人間成為天國。
咁又係,到你成為資深教徒時,禁唔禁慾可能都無乜分別了。
高級模式 | 發新話題
換一個