返回列表 回覆 發帖

究竟你是一個崇尚科學的人還是迷信的人?

科學講的是實證。
    屁眼教主移鼠話信佢嘅,有病摸下就好。我曾提出過,將所有病毒如:愛滋、肝癌、 ...
旁觀者 2019/12/9 04:09 提交

又即係咁講,
你唔可以話個個買六合彩都實會中獎,
但你又唔可以話六合彩係無人會中獎既。

治病既神蹟都係咁。

所以,係唔關科學事。

若然你肯俾你姊妹老婆女我摸摸試試看,
我都唔區既
本人請你用科學態度去證明「神蹟」,你又講東講西都冇回應。
旁觀者 2019/12/12 00:40 提交

能用科學可以解說到的,就不是神蹟哩。
本人請你用科學態度去證明「神蹟」,你又講東講西都冇回應。
旁觀者 2019/12/12 00:40 提交

你呢種辟邪紀實既義和團同人講科學?
屣膠氣矣。
稍為睇過下聖經而對猶太佬殯傳统有基本知識都知係流嘢。當日由「尊貴的議士」約瑟乞取阿穌條鹹魚,據悉此人 ...
沙文 2019/12/12 10:03 提交

經文唔係話那周的第一天,一大清早,婦女帶備乳香抺藥去耶穌墓咩。 乳香抺藥就係用嚟替死者扮靚靚用喎。 說明耶穌遺體由十字架解下來便惚惚放入墓內,未及處理。裹屍布只係蓋住屍體的布,唔係用嚟打包既布嚟。

你唔識野就咪亂翕。
稍為睇過下聖經而對猶太佬殯傳统有基本知識都知係流嘢。當日由「尊貴的議士」約瑟乞取阿穌條鹹魚,據悉此人 ...
沙文 2019/12/12 10:03 提交

古羅馬釘十字架的死囚都係全裸既,
所以耶穌既賓周早俾人睇過哂。
婦女去墓時墓已空,所以無機會抺到耶穌的周周。
由此事亦可睇出阿穌如何冇教養。
若然有一天我被誤診瓜咗,而又家道中落,老婆冇錢辦喪事;打算賣身落青樓 ...
沙文 2019/12/13 02:51 提交

冇講既野唔係等如無發生過㗎啵。
好簡單既邏輯。
其實 安息日喺Saturday日落就結束, 如果佢地真係咁concern, 漏夜就好去拜山啦, 何必等天光而令其他宗徒有機 ...
沙文 2019/12/12 16:11 提交

經文話耶穌落咗陰府,仲未做完野嘛
我讀書不多, 但都識銜環結草

沙文 2019/12/13 02:51 提交

呢幾年我教識你唔少野
連蔥都無條哩。
雖則話施恩莫望報。
咁即係
有講既野唔係等如有發生過㗎啵。
好簡單既邏輯。
恭喜恭喜您終於都認了 ...
沙文 2019/12/13 15:26 提交

咁睇下講乜哩

我同你講三隻小豬故事你就唔好以為真係有會起屋既豬囉
回覆  beebeechan
咁我真係多謝您。本來,我都有小小意思心郁郁想信主。但係畀您打残我的信心在萌芽階段。 ...
沙文 2019/12/13 16:09 提交

咁你同老婆搞野時
佢猛咁嗌:「不要....不要」
你又係咪馬上收兵咁呢?

所以經上愈係「假」既野就愈有意思。
點解我咁肯定科學家一定收咗水?

因為佢地驗乜驗物之前睇下經文, 即知塊布流嘢
都靈裹屍布其实係做鬼都唔靈 ...
沙文 2019/12/13 21:13 提交

你未見過執屍?
幾時包屍都係一件頭,
點會有比堅尼㗎!

請問上圖拍攝地點?
死者族裔?
沙文 2019/12/14 08:26 提交

有圖有真相
你死到一幅比堅尼包屍相出嚟俾大家睇先好繼續放屁。
我老婆從來冇嗌不要。佢净係嗌”大力尐……一路插一路錫我個Linn, 兩個都要錫……oh yeah.........my babe. ...
沙文 2019/12/13 16:38 提交

呢啲係低價雞既叫聲嚟啵
聽說貴教教友受洗前被強迫參加再教肓營、倍瞓班。
唔知course syllabus 有否包埋 jewish studies, 點解教友 ...
沙文 2019/12/14 09:40 提交

呢啲係叫壽衣
唔係裹屍布啵
你咪識少少就咀蔑蔑
咁佢叫馬利亞“唔好拉住我!”,唔知係咪拉住佢條賓周

沙文 2019/12/14 10:23 提交

瑪竇福音28:9就寫明係捉住耶穌既腳。
睇清楚啲就唔使鑊鑊都斷估。
其實,裹屍布留在山墳內,就係阿稣條鹹魚係被偷而並非復活的證據。
若然佢係復活,扯甩塊布行出街,就會係 ...

怪唔知中國人要燒衣
驚死先人無衫著,屌屌揈
,就會係剝光豬。所以合理的劇情係,嬲番塊布先去街,就算唔怕醜都驚冷親

你落地獄哩
有 heat,
摟多塊布都嫌熱。
您咁L黑心咖, 挑釁嗅咀, 好快到您內疚道歉。
地狱咁L易落咩。貴教特設煉狱招呼我, 到時有專人負責一一駁 ...
沙文 2019/12/15 14:58 提交

你唔好亂揩天主教既油水哩。
你讀既,引用既經文都係你老婆過派既。
佢哋只有天堂、地獄兩味,
不設煉獄。
你依家撐有煉獄,係咪你都認為天主教既係比較合理咁呢?
我話冇都冇用咖,
沙文 2019/12/15 23:20 提交

你幾時講過有用既野?
唔見囉
您心智成熟就見咖啦。

沙文 2019/12/16 15:11 提交

怪唔知你一直都見唔到有神。
你老婆發育成熟過你。
高級模式 | 發新話題
換一個