返回列表 回覆 發帖

請接受一個基督徒的道歉

本版的非基仔佬,一見有個教徒話道歉,就一個二個飛撲出嚟,擺出一個咀臉:「對勒,係你錯哂,我無錯!」完全睇唔到自己講野都有挑釁嗅咀的一面。比起那個天主教徒能自省自咨,馬上矮了成個碼。
回覆  beebeechan
最衰我詩禮傳家
沙文 2019/12/13 18:01 提交

有冇打錯字?
係失禮全家
令反基們有堅決信心打基督教的就是基督教(包括天主教)最虛偽的一様野:虛偽!
個口:我有罪我要侮改!天天 ...
leefeng 2019/12/14 03:45 提交

你沖咗涼,好快有污糟番㗎喇,
日日都係咁。
係咪因此你就不沖涼既呢?
(怪唔知你咁很臭哩)
2. 耶穌會  一個恐怖分子組織,專幹暗殺、顛覆別國勾當。伍華書院、華仁書院即由該會操控。

旁觀者 2019/12/15 00:21 提交

伍華中學都唔係屬耶穌會㗎啵
信教信到腦生草你都算係代表!拎沖涼來類比犯罪?
咁,係唔係殺咗人去沖涼就冇罪吖?強姦咗人地快啲 ...
leefeng 2019/12/15 03:17 提交

腦生草都仲係有生氣,你個腦就嚴重萎縮中。

我同你講「過失」,你就讓咗去「罪行」。
罪行梗係要受刑罰,唔止懺懺悔就可以。

我今次用粗口媽叉咗你,係唔需要入監坐十碌八碌咖喎。係咪唔使反省懺悔呢?
對你呢種無腦反基,我少完你之後都仲未有要懺悔既意慾。
移鼠教落:
    「弟兄要把弟兄、父親要把兒子,送到死地。兒女要與父母為敵,害死他們。」《馬太》10 ...
旁觀者 2019/12/16 01:56 提交

你咁既讀經法同人講理性?
笑忍死我哩

經文明明係話耶穌追隨者到被逼害時,會給弟兄出賣,給父母交出,給子女舉報,是受害者。
你的屎眼豬腦竟讀出相反既,係耶穌追隨者去加害親人?

白膠黐
移鼠教落:

凡有些理性者都知說者不是好人

..
旁觀者 2019/12/16 01:56 提交

凡讀經讀多兩遍既人都知你咁講係好豬頭
呢個問題你喺度講過好多好多次,我記得beebeechan同你解答過唔止一次,我應該都答過,但係解答嘅內容同方 ...
逃出魔幻紀 2019/12/16 10:18 提交

呢啲盲反基,根本唔曉 fact check 。
有日網上有人話食屎可以防癌佢地都會照食。
白痴得過你班食屎大的基督教徒飲電油,潑電油當聖水,食草,學耶穌水上飛被鱷魚做午餐,重衰到煽動學生 ...
leefeng 2019/12/16 12:39 提交

見你把口咁很臭
其實邊個先係真臭罌呢
咪以為你自己有幾高尚

leefeng 2019/12/16 12:39 提交

本來我無覺得我高尚
但你一泊埋嚟
我就自自然然咁有呢種感覺:
在知識上哩,人品上哩,智慧,邏輯....通通都勝你一籌咁既。
之後,我仲慌死唔夠煩,連貴教姊妹我都哽L埋,我畀足時間您咖啦,您仲好意思賴6%? ...
沙文 2019/12/17 14:53 提交

信仰既野好奇妙既
唔係講年資,
耶穌咪講過:這樣,最後的變成最先,最先的成最後。
他日,你神起上嚟比做咗五十年既教友仲虔誠。
基過好多人。
咁就承您貴言,我都好open  mined,睇下幾時我腦退化症、失智症之後信主。
我諗初起都唔 ...
沙文 2019/12/17 19:21 提交

唔一定要腦退化
你發覺未老先衰時都得㗎啦
至少你依家周時都有「心郁郁」
鍋鍋心郁都畀您挽狂瀾於既倒,扶大廈之將傾。
天主真係多得您唔 ...
沙文 2019/12/17 19:52 提交

唔怕哩
你好快又郁
好似你條淫筋洩咗,無耐又再思淫慾
我一郁,您梗同天主倒米嘅。
沙文 2019/12/17 21:17 提交

你老婆一郁,你就倒米?
我一郁,您梗同天主倒米嘅。
沙文 2019/12/17 21:17 提交

我反而覺得你唔buy你老婆過套,但對天主教愈嚟愈有feel
都正常嘅, 據研究,若果您老婆一郁,我就倒米,咁就有小小唔正常
沙文 2019/12/17 23:25 提交

乜你咁快對自己老婆無哂性趣拿?
好低顏值咩?
要郁別人老婆先有米倒既?
一講學術研究,就要有科學態度。一有科學態度,就與妖教有牴觸,妖教只要走肉們「信」就够了。
    「 ...
旁觀者 2019/12/18 03:18 提交

你呢啲只係睇到教會買物業,賠償的幾千萬,
就睇唔到教會用在社會公益上的幾千億。
觀察能力咁低,
唔好霸住旁觀者個位,死埋一邊哩
離教者之家係因為乜野米而成立同存在吧啦

leefeng 2019/12/18 03:31 提交

你都無入過教,點離教。
所以,邏輯上你無呢到既會藉。
耶稣見你傳教方式可以嘔血同死得!
leefeng 2019/12/18 03:58 提交

你這種幼稚反基
怪不得教會䇄立不倒
都係正常。大衞都係咁,睇睇下聖經就畀佢影響,所以冇乜事千祈唔好睇聖經 ...
沙文 2019/12/18 05:02 提交

大衛少咗人地個老婆,
佢個仔要病死
晚年佢啲老婆俾個忤逆仔少。
呢啲你又學唔學?
高級模式 | 發新話題
換一個