返回列表 回覆 發帖

請接受一個基督徒的道歉

用voice control 整出來的曱甴都識少嚟少去啦, 少到population多人類好L多倍潻, 好濕碎啫

...
沙文 2019/12/20 15:40 提交

咁曱甴又識唔識拜神?
咁係我唔記得bathsheba咁好生養
達味又努力耕耘,積極鋤地開拓
beebeechan 發表於 2019/12/20 02:16

您年紀老邁了,自然好L多事唔記得。您肯認,都算天良未泯。
我都唔係話要家族有偉人,就一定要有雞。我係話唔需要避忌啫。當初達味都冇諗住出黎玩下靚太,結果會搞出一 ...
沙文 2019/12/20 18:26 提交

咁你咪承認咗「出神愛世人的基督」與「入肏人妻」係唔可以掛鈎的。
回覆 143# beebeechan
我personally雖則有點抗拒,無奈在神的安排下,事實上基督同肏人老婆就係牢牢地掛咗鉤啦
回覆  beebeechan
我personally雖則有點抗拒,無奈在神的安排下,事實上基督同肏人老婆就係掛咗鉤啦 ...
沙文 2019/12/20 18:37 提交

係你用個鈎亂忍咁鈎野唶
狗屎垃圾都鈎到。
fact check記在經上,達味肏靚太,若干代之後就生出基督。
Don't know where God is but the Devil is in the details
經上記下這些醜事
是說明人不論犯過甚麼罪業,過失,
做雞又好,入肏人妻又好
都不是就要遠離神的借口。
只要有悔過之心。
beebeechan 發表於 2019/12/20 02:24

唔係喎。達味肏靚太都冇悔過, 継續晚晚幾炮搞到靚太好生養到您都唔記得。
然後, 由此而得到基督降生。
所以,我們切勿以為肏人老婆、造瓜老公是甚麼壞事,我們不如此做,也可能是放棄了做一件更大好事的良機。
唔係喎。達味肏靚太都冇悔過, 継續晚晚幾炮搞到靚太好生養到您都唔記得。
然後, 由此而得到基督降生。
所 ...
沙文 2019/12/20 19:10 提交

即係港人攞咗回鄉証,就無限次數中港出出入入都得哩。
達味係娶咗 bathsheba, 點解唔可以對老婆出出入入,肏中出內射?
我嘅盲信就如同幼兒期嘅細路信老竇,知道老竇唔會點條黑路我行,跟住佢行就包冇撞板,好開心好有安全感,包有著數
逃出魔幻紀 發表於 2019/12/20 13:56

你洽埋眼咁聽移鼠話就好咯。
    移鼠教落鬼徒:有要借貸嘅唔好推辭。
    我最近手緊要跟「聖公會」咁買間幾千萬嘅豪宅,你借住幾百萬先得唔得﹖包你有著數.
    我最近手緊要跟「聖公會」 ...
旁觀者 發表於 2019/12/21 01:37

你嘅呢幾個問題係針對我嘅發言而提出,而且指名係問我,我本應答你嘅疑問嘅。但係你問題入邊嘅核心人名我唔識喎,所以答你唔到。
您年紀老邁了,自然好L多事唔記得。您肯認,都算天良未泯。
沙文 2019/12/20 18:29 提交

呢方面我當然好過你。
你就連搞錯耶穌出自所羅門一房的錯誤都未肯認。
天良已泯。
旁觀者 2019/12/21 01:37 提交

經上又只係吩咐以色列人有兄弟求借貸時不要推搪,更不要收息。
你又唔係自己友,閒時咀蔑蔑
借錢時就認親認戚。
為$$$$就唔要臉。
回覆 151# beebeechan
我循序漸進,論述有理有節,先講男家再說女家,係兩家都兼顧,咁先全面剖析。
有拿單一族之生,若無所羅門一脉之養,生咗出泥都養唔大啦。
是故天主的巧妙安排就是佢地疏堂兄妹親上加親,基督的生、養均出自屌人老婆狗男女。您先天不足,受家庭教育影响,有爺生冇乸教,只識著眼血脉,忽略教養,睇問题就唔似我咁宏觀。。
至於点解我要先講男家? 兵法有云3軍未動, 乜嘢先行, 您識唔識呀?
經上又只係吩咐以色列人有兄弟求借貸時不要推搪,更不要收息。
你又唔係自己友,閒時咀蔑蔑
借錢時就認親 ...
beebeechan 發表於 2019/12/20 17:06

咁猶太佬幫襯以色列銀行味冇得連本帶利要回來咯?
Luk 19:23 為甚麼不把我的銀子交給銀行、等我來的時候、 連本帶利都可以要回來呢。
旁觀者 發表於 2019/12/21 01:37

雖然你侮辱耶穌令我難過,但係考慮到佢係唔會介意,所以我都係決定回答你嘅問題。
耶穌基督當時對門徒同群眾講「真福八端」、「登山寶訓」等道理嘅時候,係結合當時嘅社會嚟講嘅,現代人唔知道當時嘅環境,如果唔主動瞭解下,係好容易諗歪左而產生誤解。譬如耶穌講人哋逼你行1千步,你就陪佢行夠兩千步,噉唔通你話基督徒要聽耶穌話,企喺彌敦道等人叫我行1千步噉咯喎?
借錢嘅嘢,見到人有困難我當然會幫啦,記住借錢幫人係幫有困難嘅窮人,唔係你所講嘅呢種情況。耶穌嘅新誡命其實只得兩條:全心全幣靈全意全力愛天主同埋愛人如己,做任何事嘅出發點都應該基於此。如果你真係有困難,我綜援都維持唔到你嘅生存基本所需,我一定會幫你,呢個係基於「愛人如己」嘅教導,但係如果你爛賭,俾大耳窿追斬,你要求我我都會幫你,但係絕對唔會借錢,因為借錢俾賭徒一定唔會幫到佢而係害咗佢,噉就違反咗「愛」嘅原意。至於你話借錢學聖公會買豪宅住,咁你個出發點係奢侈享受,同貧窮、困難完全無關,你明架啦。至於聖公會點解買大屋,邊個決定買大屋,我冇興趣知,我講過,我學習嘅終極導師係耶穌,而唔係任何一個教牧。
回覆 148# beebeechan
我同天主都冇話唔得喎。即如,我害死抽刀断水,咁就對佢老婆為所欲為幾多次,您都吹我唔脹。
天主亦都一様,當此聖誕佳節我又賣大包,同大家分享聖誕的感悟同領受。

天主係幾時決定默西亞出自肏人老婆大衞家嘅呢?如果係在肏人老婆之前已經定咗,我們仲可以理解為天主因為預見力不足,估唔到大衞會咁玩法,但既然聖主已開金口咁就難以收回成命。

但事實係,天主係在狗男女殺夫肏妻之後才宣佈基督生在大衞家,而且係由破甑之身的拔示巴所出,咁就即是天主其實一直在等待,睇下邊個殺夫肏妻,然後才能決定花落誰家。
所以,肏人老婆雖然並非基督的sufficient condition, 卻是基督的necessary condition.
明乎此,吾人今後若對人妻起痰,大可不必顧忌,實應放飛自我。天主對此是甚為endrose同全力support的。
而且, 說不定候任教宗都由您生出來, 世人就蒙福了
雖然你侮辱耶穌令我難過,但係考慮到佢係唔會介意,所以我都係決定回答你嘅問題。

逃出魔幻紀 發表於 2019/12/21 05:36

我地真係合拍, 我都係採取同您一樣原則。
雖然我personally對肏人老婆有點resistance, 但係考慮到天主不但唔會介意,而且endrose此舉, 所以我都係決定再加深入分析。

達味老婆多過我, 仔都十幾廿個, 巴特舍巴只佔3個16%, 就算天主的達味情意結發作, 係都要基督出自達味, 都不一定要由巴特舍巴生出來之一脉負責, 貪佢個閪畀烏黎雅屌到殘咩?

可供挑選的非巴特舍巴所生達味仔起碼都有Daniel, Shephatiah, Ithream, Ibhar, Elishua, Elpelet, Nogah, Nepheg, Japhia, Elishama, Eliada, and Eliphelet,

但天主千楝萬楝, 特要由殺夫肏妻的巴特舍巴包辦基督雙親, 當中必有啟示和深意。殺夫肏妻都有極其美好結果, 因殺夫肏妻在前, 世人得救於後。

哈利路亞! 邊位靓太聖誕夜陪我食飯䏲戲直落?
覆#155
    對移鼠咁樣一個教鬼徒殺親人、殺世人嘅惡魔,難道要同你這樣黑白不明、是非不分嘅人一樣要日夜讚美﹖
    妖書裏移鼠只講有要借貸嘅唔可以推辭,冇講其他,說明佢冇設限。什麼爛賭嘅唔借、唔係窮嘅唔借,只係你嘅講法,唔係佢意思。若佢係「上帝兒子」咁巴閉,而且「上帝」住響佢肚入邊,應該知道日後有人質疑,佢應一早就響妖書裏講明。
你又誓神劈願話要盲信移鼠,咁就好咯,又有單好嘢益你。
    移鼠就教班靚,鍾意邊間屋就即管入去住,重要屋主準備好九大簋。
    聽你講話買咗間新屋,話個地址俾我知,我叫幾個流浪漢入去住,記得準備好滿漢全席招呼佢哋呀。
回覆 158# 旁觀者

缩骨教徒當然要自行加拒借門檻。
佢咁先可以因為我爛賭而將老婆賣落青樓仔女冇書讀, 而佢就有excuse死都唔借。仲贈我一句"因為您爛賭, 所以老婆仔女係抵L嘅"
高級模式 | 發新話題
換一個