返回列表 回覆 發帖

請接受一個基督徒的道歉

回覆 220# 逃出魔幻紀
逢係有提耶穌就梗唔啱佢聽啦,您又喺度詐儍乘機講耶穌。您試下由……耶穌開始cut咗佢就或者有機會。
所以,正確做法係,您去除有關上帝耶穌內容再貼出來,等lefeng話啱心水,之後您就哈哈哈,其實呢尐嘢教牧講咖死蠢
版權聲明
以上辦法,係取材自1932年茅盾短篇小説《林家舖子》
Don't know where God is but the Devil is in the details
上次你拒絕我叫你先認真學習瞭解稻米從播種到倉儲成個流程再發言嘅建議,揞住隻眼猛噉講「稻米係壞人用汙 ...
逃出魔幻紀 發表於 2019/12/24 09:33

我都没興趣聽你講廢話,我亦冇講過這話。你自己没看就揞住隻眼亂(口翕)。
你習慣忽略或拒絕講聖經其他嘅章節而執住一兩句黎講,唔整體噉讀聖經
逃出魔幻紀 發表於 2019/12/22 09:55

基督教係邪教,係基於妖書的內涵、人類嘅歷史與對基督鬼徒的觀察,全方位、多角度而
得出嘅結論。
    鬼徒有如糞坑中氹氹轉的蛆蟲,笑住話:「睇你班友,睇嘢都睇唔到全面。我聞到嘅、吃到嘅就香嘞」。
你話要盲信移鼠,就包有著數。盲信,就係無條件服從。要你講個地址俾流浪漢入去住,你又諸多推賴,話唔幫賭仔、會縱容懶人。
    但香港有好多人勤力工作,有些人身兼兩職,都未能追上樓價買樓,有些人要在游戲機房過夜,或露宿街頭,早前便有個電視台咖喱菲在公園凍死。我就幫你搵幾個呢樣嘅人去你屋企住,冇得托賴嘞啩。
    講個地址啦。包有你著數﹗
你話要盲信移鼠,就包有著數。盲信,就係無條件服從。要你講個地址俾流浪漢入去住,你又諸多推賴,話唔幫賭 ...
旁觀者 2019/12/25 03:44 提交

教會會辦學,但唔係教育署。
教會會提供住宿,但唔係房屋署。
教會會濟貧,但唔係社會福利署。
你話要盲信移鼠,就包有著數。盲信,就係無條件服從。要你講個地址俾流浪漢入去住,你又諸多推賴,話唔幫賭 ...
旁觀者 發表於 2019/12/25 03:44

呢次講嘢就有point 啦,基督教同天主教有好多善會幫手露宿者同失業者,如果有人需要,真係好應該搵佢哋幫助,我都好樂意穿針引線。
Don't know where God is but the Devil is in the details
版友,唔好要我擔心您
沙文 2019/12/25 08:32 提交

法庭點樣判先?
點判都累我買驚風散。夠畀版友又唔夠自用
https://www.nytimes.com/2019/09/ ... ss-panhandling.html
請接受一個反基的鳴謝我高度讚揚貴會對於將高達10%善款送到窮人/有需要人士手上的智慧。
https://ec.ltn.com.tw/article/breakingnews/3006785
點判都累我買驚風散。夠畀版友又唔夠自用
沙文 2019/12/25 08:53 提交

杯弓蛇影
咁你飲水時都要騰騰震
請接受一個反基的鳴謝我高度讚揚貴會對於將高達10%善款送到窮人/有需要人士手上的智慧。
...
沙文 2019/12/25 09:29 提交

唔知引文內的所謂「知情人士」係乜人士囉。
係咪好似話太子站死咗人,
女子被警爆眼過種知情人士呢
如欲索取進一步資訊可與Francis Roccam聯繫,不過唔好話係我介紹泥。https://www.cbc.ca/amp/1.5394339
如欲索取進一步資訊可與Francis Roccam聯繫,不過唔好話係我介紹泥。
沙文 2019/12/25 11:44 提交

係咪你俾人捉到通街掉垃圾
張告票要發俾紙張製造商?
唔關你事?
今時今日網上睇到既野
唔經 fact check 就亂轉發 ,係黑衣曱甴既智慧級數嚟
您咁講都好有道理。我見人食煙生cancer, 又告賣煙嗰間士多,又告整煙間廠,又告種煙草農民,又告叫人食煙4A廣告佬。

其實您講得咁有道理,您係咪耿爽嘅契弟泥咖,點解兩位性格咁似?您話同佢唔係孖生都冇人信。

論智慧級數,當以逃出版友為業界翹楚。
佢先前已嚴正聲明,保證善款的每一文都送畀窮人/有需要人士。
今果然如此。10巴仙畀咗窮人,90巴仙畀有需要人士。貴教論證之邏輯嚴密,無人能出其右。
...
沙文 2019/12/25 09:29 提交

呢個伯多祿基金

http://www.vatican.va/roman_curia/secretariat_state/obolo_spietro/documents/index_en.htm

講明係捐俾伯多祿同佢既繼承人所需要的支出和扶貧既。
所以無違背基金的目的。
逃出版友都係聲明保證善款的每一文都送畀窮人/有需要人士。所以, 只要聖教会有需要就乜都得咖啦,扶貧同有需要之ratio為1:9 又得, 0.5:9.5又得, 我高度表揚咗啦。您仲想我点?我捐埋身家off set 貴教嘅deficit好唔好?
高級模式 | 發新話題
換一個