返回列表 回覆 發帖

請接受一個基督徒的道歉

閣下知錯向各人道歉,與極毒教徒有所不同,值得稱讚。但最「可惡之極」處,仍在「謹守耶穌基督之新誡命而為」。
在香港,這些教會「不簡單」!
leefeng 發表於 2019/12/14 03:45

天誅教在香港還有兩個組織非常隱蔽,一般人都不會留意:
1. 傳信部  原名異端裁判所,陳日君即為其中成員。
2. 耶穌會  一個恐怖分子組織,專幹暗殺、顛覆別國勾當。伍華書院、華仁書院即由該會操控。香港近日爆炸頻頻,只不知該會有無暗中操作。
做人要用理智去分辨事物,明辨是非
逃出魔幻紀 發表於 2019/12/15 19:19

移鼠教落:
    「弟兄要把弟兄、父親要把兒子,送到死地。兒女要與父母為敵,害死他們。」《馬太》10:21
    「你們不要想我來,是叫地上太平。我來,並不是叫地上太平,乃是叫地上動刀兵。」《馬太》10:34
    凡有些理性者都知說者不是好人,你卻稱牠為「最高知慧者」、要遵守牠聖訓(卻不依言去做)。大是大非你都混淆不清,不要再講「理性」了,再講就是對它莫大的褻瀆﹗
覆#40
    邪教之所以能迷惑智商嘅「低端人口」,係因有一套扭曲的說辭讓走肉們跌入迷圈。
移鼠的話,均為獨立句子,是完整的意思。「向門徒預告佢哋將會受到嘅迫害」係你加落去嘅嘢,原文並無此語。
    「跟隨耶穌的人同跟隨財富嘅人係咪已經排咗兩條隊?」唔係,移鼠同佢「父親」、和後來教會嘅「神父」、「牧師」都在搞傳銷,要班走肉「奉獻」,走的是同一條路。
    「天主」規定走肉們奉上財帛不說,移鼠在「聖殿」擺箱揼人俾錢(佢唔係話信佢嘅可以得著百倍咩,何以要人攞錢﹖),又呃個窮寡婦連兩個買隔夜麵包嘅錢都俾埋佢,又教班「靚」鍾意邊間屋就入去住,重要屋主整滿漢全席俾佢哋食。更可惡的是個個帶把刀四圍去收陀地。講到教會,就要收十一,梵蒂岡就肥到流油。早些時,香港「聖公會」不是在半山用幾千萬買了兩個單位﹖
    總之,「天主」、移鼠、教會都在走向財富之路。
回覆  旁觀者
當做學術研究,建議你行入天主教堂
逃出魔幻紀 發表於 2019/12/17 09:54

一講學術研究,就要有科學態度。一有科學態度,就與妖教有牴觸,妖教只要走肉們「信」就够了。
    「神父」、「牧師」不事生產,何以梵蒂岡肥到流油(還餋有兩支部隊:傳信部、耶穌會,殘殺反對牠們的志士),「聖公會」有錢買幾千萬蚊嘅豪宅﹖「神父」肏兒童屁眼,可以賠幾億元﹖
    那些錢從何而來﹖難道信耶穌就有錢執﹖
每周有一兩百座教堂在美國關門,後續用途對信徒也是考驗
...
leefeng 發表於 2019/12/18 04:47

美國佬學得成熟咗,妖堂減少是自然嘅事。
    中國被人蝦咗百多年,仍有許多奴性重嘅軟骨頭,一見洋人納頭便拜,對洋人拜嘅東西,不理三七二十一,口口聲聲叫主。
    要等洋邪被扔進歷史嘅垃圾桶,尚要等段較長的時間。
我雖然唔知你講嘅「叫洋人做主」係乜嘢概念
逃出魔幻紀 發表於 2019/12/19 09:00

「洋」,簡單而言,就是外國的意思。「天主」係以色列人嘅「主」,異族向「天主」叩拜,就係「叫洋人(邪鬼)做主」。
    洋邪鬼已聲明不會憐惜異族,卻有些異族(包括華籍)死皮懶臉向牠叫「主」、喊爹。世間最下賤之物,莫如華籍基督徒。有這樣的(人),作為人類一分子,都會覺得羞愧。
至於天主點解揀喺中東出世同用啲咁普通嘅名,其實係好巧妙嘅計畫同安排,睇表面係睇唔明嘅。
逃出魔幻紀 發表於 2019/12/19 09:00

你既然唔明,又點知係「巧妙嘅計畫同安排」﹖
    唔明而去信,就係盲信。
我嘅盲信就如同幼兒期嘅細路信老竇,知道老竇唔會點條黑路我行,跟住佢行就包冇撞板,好開心好有安全感,包有著數
逃出魔幻紀 發表於 2019/12/20 13:56

你洽埋眼咁聽移鼠話就好咯。
    移鼠教落鬼徒:有要借貸嘅唔好推辭。
    我最近手緊要跟「聖公會」咁買間幾千萬嘅豪宅,你借住幾百萬先得唔得﹖包你有著數.
覆#155
    對移鼠咁樣一個教鬼徒殺親人、殺世人嘅惡魔,難道要同你這樣黑白不明、是非不分嘅人一樣要日夜讚美﹖
    妖書裏移鼠只講有要借貸嘅唔可以推辭,冇講其他,說明佢冇設限。什麼爛賭嘅唔借、唔係窮嘅唔借,只係你嘅講法,唔係佢意思。若佢係「上帝兒子」咁巴閉,而且「上帝」住響佢肚入邊,應該知道日後有人質疑,佢應一早就響妖書裏講明。
你又誓神劈願話要盲信移鼠,咁就好咯,又有單好嘢益你。
    移鼠就教班靚,鍾意邊間屋就即管入去住,重要屋主準備好九大簋。
    聽你講話買咗間新屋,話個地址俾我知,我叫幾個流浪漢入去住,記得準備好滿漢全席招呼佢哋呀。
覆#163
    「佢既然用極端嘅方式救人類,佢就肯定原諒曬人所有嘅罪」,我就唔明,教人殺滅親屬、世人,背負幾億條人命,就係「用極端嘅方式救人類」,噉「就肯定原諒曬人所有嘅罪」﹖
    「你們該彼此相愛」、「弟兄要把弟兄,父親要把兒子送到死地,兒女要與父母為敵,害死他們」,到底那個是真理﹖
    「政府同社會慈善機構設立咁多部門嚟做乜?」有教會叫他們信耶穌就得咯,個個都會得著百倍。「希望你真係諗嘢而唔係凈係講嘢」。
    重有,你仍未答應借我幾百萬,亦未講你地址。

覆#182
    「基督教會同天主教會有無數個善會喺世界各地幫緊唔同需要嘅窮人,佢哋啲錢喺邊度嚟嘅呢」﹖係囉,「神父」、「牧師」不事生產,個個吃到肥頭耷耳,又有億億聲嘅錢賠俾被肏屁眼嘅兒童,我就唔明,佢哋啲錢喺邊度嚟。
    「將可能幫錯1000個人嘅錢,交畀教會……係咪更有智慧呢?」當然有「智慧」咯,教會又可以買幾間幾千萬嘅豪宅咯。
    「太多犯駁嘅矛盾點我費事摷喇」。係囉,你話自己尊重科學,我叫你用科學嘅態度去證實「神蹟」,你又唔肯。你實牙實齒要盲信移鼠,叫你借錢、俾間屋流浪漢入去住,你又唔理。叫你聽鼠話殺滅親屬,你又借咗聾耳陳隻耳,「太多犯駁嘅矛盾點我費事摷喇」。
覆#188、#189
    我問嘅問題,你一個都冇實際答覆,只係講東講西,就叫答咗。
    還有,移鼠教人殺滅親屬、世人,你話係「用極端嘅方式救人」,令我重新審視對基督徒的看法。
上次你拒絕我叫你先認真學習瞭解稻米從播種到倉儲成個流程再發言嘅建議,揞住隻眼猛噉講「稻米係壞人用汙 ...
逃出魔幻紀 發表於 2019/12/24 09:33

我都没興趣聽你講廢話,我亦冇講過這話。你自己没看就揞住隻眼亂(口翕)。
你習慣忽略或拒絕講聖經其他嘅章節而執住一兩句黎講,唔整體噉讀聖經
逃出魔幻紀 發表於 2019/12/22 09:55

基督教係邪教,係基於妖書的內涵、人類嘅歷史與對基督鬼徒的觀察,全方位、多角度而
得出嘅結論。
    鬼徒有如糞坑中氹氹轉的蛆蟲,笑住話:「睇你班友,睇嘢都睇唔到全面。我聞到嘅、吃到嘅就香嘞」。
你話要盲信移鼠,就包有著數。盲信,就係無條件服從。要你講個地址俾流浪漢入去住,你又諸多推賴,話唔幫賭仔、會縱容懶人。
    但香港有好多人勤力工作,有些人身兼兩職,都未能追上樓價買樓,有些人要在游戲機房過夜,或露宿街頭,早前便有個電視台咖喱菲在公園凍死。我就幫你搵幾個呢樣嘅人去你屋企住,冇得托賴嘞啩。
    講個地址啦。包有你著數﹗
呢次講嘢就有point 啦,基督教同天主教有好多善會幫手露宿者同失業者,如果有人需要,真係好應該搵佢哋幫 ...
逃出魔幻紀 發表於 2019/12/25 08:15

我嘅問題,你一樣都冇答。移鼠係話鍾意邊間屋,就入去住。我就覺得你間屋,佢哋會鍾意。
覆#231、#232
    沙文兄好嘢,一下、兩下,用支擂漿棍,又硬幫幫挺入鬼徒屁眼﹗
基督教同天主教有好多善會幫手露宿者同失業者
逃出魔幻紀 發表於 2019/12/25 08:15

鬼徒講得鬼主咁巴閉,只要求佢,托塔都應承。鬼徒求鬼主每人派幾百億元,就乜都掂曬,使乜搞咁多嘢呀。
高級模式 | 發新話題
換一個