返回列表 回覆 發帖

請接受一個基督徒的道歉

回覆 105# beebeechan

造光, 太陽月亮,飛鳥走獸都係聲控,高科技

手揑麵粉公仔就街邊檔, 仲要廟會先有, $10一打

係天主叫約瑟惡哽都哽咗佢咖嘛。點L解天主又唔叫您哽咗佢養大個便宜仔呢?就係因為天主都覺得小人老婆小出來的一房寧舍馨香, 同救主身份甚為匹配。您領略唔到聖意就請教我啦好心
Don't know where God is but the Devil is in the details
擘大您個C眼Lu喎

Nathan (son of David)

Nathan (Hebrew: נתן, Modern: Natan, Tiberian: Nāṯān) was the third of four sons born to King David and Bathsheba in Jerusalem.[1] He was a younger brother of Shammuah (sometimes referred to as Shammua or Shimea), Shobab, and Solomon. Although Nathan is the third son raised by David and Bathsheba, he is the fourth born to Bathsheba. The first died before he could be named.
Don't know where God is but the Devil is in the details
Nathan 個老母又係拔示巴, 塞C眼就食通經丸, 就睇得通聖經嘞
手工同設計都唔同呢浮哩。
天主造啲,會少嚟少去,只做兩件就撓埋手,就弄出70幾億件。
你試下叫街邊檔個 ...
beebeechan 發表於 2019/12/19 20:09

用voice control 整出來的曱甴都識少嚟少去啦, 少到population多人類好L多倍潻, 好濕碎啫

做乜你連迎賓都做埋嘅
龍井樹 發表於 2019/12/19 22:18

知客咋啩
依加係講緊耶穌係咪所羅門那一房的。
唔係講所羅門同彌敦係咪同老荳老母。

衰咗你就認哩,撐乜呢? ...
beebeechan 發表於 2019/12/19 07:26

擘大您C眼睇睇您把西口喺#90講乜L嘢

睇睇耶穌族譜哩
耶穌唔係出自大衛「少人老婆」那一房的。
係原廠,唔係水貨。

衰咗你就認哩,撐乜呢?
癲鼠教出埋呢亭食咗通經丸都睇唔通經教徒, 唔亡教都唔得啦
所以,在這當中,神 清楚地向我們下示一個珍貴的訊息:肏人家的老婆,是否不好的呢?神的聖意告訴我們,神看肏人老婆是好的。
否則就不會肏出一個基督-神的愛子啦。所以,我們實不應顧忌肏人家的老婆。因為萬事都互相效力,叫愛神的人得益處。
回覆 133# 逃出魔幻紀
成日卦住華人恐怕偏離基督之道。用猶太佬見面親嘴仲有聖經氣氛。
親嘴唔係我講喎,係您根本冇誠意將聖經帶入生活
我都唔係話要家族有偉人,就一定要有雞。我係話唔需要避忌啫。當初達味都冇諗住出黎玩下靚太,結果會搞出一個基督。
譬如,我今晚約抽刀老婆食飯睇戲,就唔需要成日諗住“我唔應該乜,我唔可以物,”焉知睇完戲之後途經9龍塘會有乜好果子呢?
咁係我唔記得bathsheba咁好生養
達味又努力耕耘,積極鋤地開拓
beebeechan 發表於 2019/12/20 02:16

您年紀老邁了,自然好L多事唔記得。您肯認,都算天良未泯。
回覆 143# beebeechan
我personally雖則有點抗拒,無奈在神的安排下,事實上基督同肏人老婆就係牢牢地掛咗鉤啦
fact check記在經上,達味肏靚太,若干代之後就生出基督。
經上記下這些醜事
是說明人不論犯過甚麼罪業,過失,
做雞又好,入肏人妻又好
都不是就要遠離神的借口。
只要有悔過之心。
beebeechan 發表於 2019/12/20 02:24

唔係喎。達味肏靚太都冇悔過, 継續晚晚幾炮搞到靚太好生養到您都唔記得。
然後, 由此而得到基督降生。
所以,我們切勿以為肏人老婆、造瓜老公是甚麼壞事,我們不如此做,也可能是放棄了做一件更大好事的良機。
回覆 151# beebeechan
我循序漸進,論述有理有節,先講男家再說女家,係兩家都兼顧,咁先全面剖析。
有拿單一族之生,若無所羅門一脉之養,生咗出泥都養唔大啦。
是故天主的巧妙安排就是佢地疏堂兄妹親上加親,基督的生、養均出自屌人老婆狗男女。您先天不足,受家庭教育影响,有爺生冇乸教,只識著眼血脉,忽略教養,睇問题就唔似我咁宏觀。。
至於点解我要先講男家? 兵法有云3軍未動, 乜嘢先行, 您識唔識呀?
經上又只係吩咐以色列人有兄弟求借貸時不要推搪,更不要收息。
你又唔係自己友,閒時咀蔑蔑
借錢時就認親 ...
beebeechan 發表於 2019/12/20 17:06

咁猶太佬幫襯以色列銀行味冇得連本帶利要回來咯?
Luk 19:23 為甚麼不把我的銀子交給銀行、等我來的時候、 連本帶利都可以要回來呢。
回覆 148# beebeechan
我同天主都冇話唔得喎。即如,我害死抽刀断水,咁就對佢老婆為所欲為幾多次,您都吹我唔脹。
天主亦都一様,當此聖誕佳節我又賣大包,同大家分享聖誕的感悟同領受。

天主係幾時決定默西亞出自肏人老婆大衞家嘅呢?如果係在肏人老婆之前已經定咗,我們仲可以理解為天主因為預見力不足,估唔到大衞會咁玩法,但既然聖主已開金口咁就難以收回成命。

但事實係,天主係在狗男女殺夫肏妻之後才宣佈基督生在大衞家,而且係由破甑之身的拔示巴所出,咁就即是天主其實一直在等待,睇下邊個殺夫肏妻,然後才能決定花落誰家。
所以,肏人老婆雖然並非基督的sufficient condition, 卻是基督的necessary condition.
明乎此,吾人今後若對人妻起痰,大可不必顧忌,實應放飛自我。天主對此是甚為endrose同全力support的。
而且, 說不定候任教宗都由您生出來, 世人就蒙福了
雖然你侮辱耶穌令我難過,但係考慮到佢係唔會介意,所以我都係決定回答你嘅問題。

逃出魔幻紀 發表於 2019/12/21 05:36

我地真係合拍, 我都係採取同您一樣原則。
雖然我personally對肏人老婆有點resistance, 但係考慮到天主不但唔會介意,而且endrose此舉, 所以我都係決定再加深入分析。

達味老婆多過我, 仔都十幾廿個, 巴特舍巴只佔3個16%, 就算天主的達味情意結發作, 係都要基督出自達味, 都不一定要由巴特舍巴生出來之一脉負責, 貪佢個閪畀烏黎雅屌到殘咩?

可供挑選的非巴特舍巴所生達味仔起碼都有Daniel, Shephatiah, Ithream, Ibhar, Elishua, Elpelet, Nogah, Nepheg, Japhia, Elishama, Eliada, and Eliphelet,

但天主千楝萬楝, 特要由殺夫肏妻的巴特舍巴包辦基督雙親, 當中必有啟示和深意。殺夫肏妻都有極其美好結果, 因殺夫肏妻在前, 世人得救於後。

哈利路亞! 邊位靓太聖誕夜陪我食飯䏲戲直落?
回覆 158# 旁觀者

缩骨教徒當然要自行加拒借門檻。
佢咁先可以因為我爛賭而將老婆賣落青樓仔女冇書讀, 而佢就有excuse死都唔借。仲贈我一句"因為您爛賭, 所以老婆仔女係抵L嘅"
高級模式 | 發新話題
換一個